Kärpässienet

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Halloweenin pikkusuolainen, kärpässieni.

Halloweenin hauska, helppo ja edullinen pikkusuolainen on kärpässieni. Olen tehnyt kärpässieniä jo 90-luvun alusta asti ja ne ovat säilyneet juhlapöydässäni tähän päivään saakka. Ne ovat ehdottomasti yksi suosikeistani! Kärpässienet ovat muuttuneet ajan saatossa hieman.  Ennen puolitin tomaatin keskeltä, mutta nykyään kaiverran sisukseen kolon, näin saan pyöreämmän sienen ja helpommin syötävän.

Muistathan tarjota kärpässieniä lapsille jotka jo ymmärtävät, ettei metsästä saa syödä samankaltaisia oikeita kärpässieniä.


Ohje:

Keitettyjä munia, tomaattia, majoneesia ja muutaman minuutin aikaa. Helppoa :)Leikkaa kantaan pyöreä reikä, älä puolita tomaattia!Kuivaa tomaatti sisältä paperilla, jotta pysyy paremmin kanamunan päällä.

Pursota pilkkuja majoneesilla.

Leikkaa pohja tasaiseksi, jotta kanamuna pysyy pystyssä.

Lopuksi kanamuna alustalle ja tomaattihattu päälle! Säilytä kylmässä, kunnes juhlat alkaa. Tarjoile kärpässieni vaikkapa salaattipediltä.

Lue myös nämä

4 kommentit

Herkkuhovi 27 lokakuun, 2013 - 8:43 am

Ihana idea. Tuonne kananmunan sisäänhän voisi tehdä vielä jonkin tahnamaisen täytteenkin jos tykkää. :)
Meidän kaksvee on nyt niin valistettu noista sienistä että en usko että saisin hänet näitä syömään :D Vaikka tykkää yli kaiken tomaatista ja kananmunasta.

Peggy 27 lokakuun, 2013 - 9:17 am

Täyte olnkin hyvä idea! :) Varsinkin aikuiseen makuun.

Meidän pienin ei vieä ymmärrä sienistä ja vanhemmat jo ymmärtävät että on ruokaa, niin uskaltaa näitä tarjotakin :) Pilkut voi jättää pois niin on punasieniä ;)

Katja 28 lokakuun, 2013 - 2:03 pm

Tällaiset kärpässienet on hienoja tarjottavia.:)

Peggy 28 lokakuun, 2013 - 6:31 pm

Kiitos! Halpaa ja hauskaa :)
Sellainen ruoka-projekti pitäisikin ottaa useammin oikein työn alle!

Kommentointi on suljettu.