Etusivu Makuja Britanniasta Englantilainen aamiainen

Englantilainen aamiainen

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Good morning!


Oodi englantilaisella aamiaiselle

Herään varhain, koska olet aamiaisista parhain.
Olet tuhtia, olet hyvää. Tänä aamuna ei syödä rehua, ei jyvää.
Pekonia ja papua, nämä kaikki syötyäni tarvitsen jo nostoapua.
On munia, makkaraa ja pöydällä kolme pientä päivänkakkaraa.
Aamu, aurinko ja aamiainen. Hyvän huomen sinullekkin!


Breakfast is served.

Kun kaipuu britteihin kalvaa tai haluamme istua aamulla pitkään perheen kanssa, englantilainen aamiainen on seurassamme. Kunnon englantilainen aamiainen on niin tuhti ja ruokaisa, että sen nautittuaan jaksaa varmasti pitkälle päivään. Aamiainen tarjoaa jokaiselle jotain. Pekoni, pavut tomaattikastikkeessa, paistetut munat, erillaiset makkarat, sienet, lämpimät tomaatit, paahtoleipä, marmeladi, jogurtti ja hedelmät. Lista on todella pitkä ja niin ihanaa vaihtelua kiireisiin arkiaamiaisiin. Haastetta kuitenkin aamiaisen tekemisessä on, jotta saa kaiken samaan aikaan lämpimänä pöytään. Aamiainen ei kuitenkaan ehdi jäähtymään lautasella ;)


Englantilainen aamiainen, tuhti, ruokaise ja niin hyvää!

Brittiläisen ruokakulttuurin tunnetuin ilmentymä on tukeva englantilainen aamiainen. Somerset Maugham totesi kerran, että hänen mielestään ainoa tapa syödä hyvin Englannissa on valita englantilainen aamiainen kolme kertaa päivässä.
Lähde: Wikibedia

Lue myös nämä

2 kommentit

Annabella 30 heinäkuun, 2013 - 6:02 pm

Oi oi, tulipa taas ikävä Englantiin. Olen asunut siellä aikanaan 5 vuotta ja muistelen kaiholla kunnon fry up:ia ja muita herkkuja!

Peggyn pieni punainen keittiö 31 heinäkuun, 2013 - 5:03 am

Tiedän tunteen :)Kun käymme lomalla sukulaisten luona, meitä hemmotellaan jo aamusta asti kaikilla britti herkuilla. Pitää varmaan viikonloppuna taas fiilistellä :D

Kommentointi on suljettu.