Etusivu Jälkiruoka Lego-synttärit, let`s party!

Lego-synttärit, let`s party!

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Lego-synttärit, let`s party!

 

Lego-synttärit oli vastaus, kun kysyin pojaltani millaiset 6v. syntymäpäiväjuhlat hän haluaisi juhlia. Legot ovat vieneet pienen pojan sydämen ja niinpä alkoi Lego-teemasynttäreiden suunnittelu. Ensin piti miettiä juhlapaikka, lastenjuhlien ohjelma/leikit, tarjoilut, vierasmäärä, syntymäpäiväjuhlien ja budjetti. Kun kaikki ne asiat olivat selvillä oli aika askarrella kutsukortit sekä juhlapaikan koristeet Lego-tunnelmaa tuomaan. Olemme viettäneet aika monet teemasynttärit vuosien varrella neljän lapsen kanssa, mutta Lego-synttärit olivat ensimmäiset, ihme kyllä. Kotimme on täynnä Legoja, mutta miten tuoda Legomainen tunnelma juhliinkin, ilman sataa pientä Legopalikkaa? Näissä juhlissa sai käyttää mielikuvitusta, iloisia värejä ja erilaisia materiaaleja. Sain paljon hauskoja ideoita myös Kara`s party ideas-sivuilta, mikä auttoi hieman hahmottamaan mistä aloittaa suunnittelu.

 

Juhlapaikka

Päädyimme pitämään tälle kertaa juhlat muualla kuin kotona. Kulttuurikeskus Pii Poo Ideaparkissa oli heti ykkösvalinta, koska siellä on tilaa leikkiä, paikka on mielikuvituksellinen ja aktiiviteetteja täynnä. Mukavat ohjaajat ovat tulleet tutuksi myös vuosien varrella, joten juhlapaikka oli löytynyt.

Juhlatarjoilu

Lego-teemajuhliin sopi mielestäni kaikki värikäs juhlaruoka ja tietenkin teemaan sopiva kakku sekä pikkuleivät. Tarjottavan piti olla vielä sellaista, jotka saisin kuljetettua juhlapaikalle helposti. Juhlapaikasta olisi saanut tilata syömiset tarjoiluineen valmiina, mutta teeman mukaisesti päädyin lopulta tekemään kaiken itse.  Pöytään tuli lopulta terveellisiä sekä hyvin perinteisiä synttäriruokia. Juhlijat saivat kurkkutikkuja, porkkanatikkuja, viinirypäleitä, itsetehtyjä lihapullia, sipsejä, juustonaksuja, pikkkuleipiä ja Ninjago- täytekakkua, jonka tein sokerimassaa apunakäyttäen. Juomaksi valitsin valmiit kaupan vesi – ja vadelmamehupullot, jossa oli näppärä pullonsuu, näin juomat ei kaatuillut pitkin pöytiä touhuavilta lapsilta. Koristelin juomapullot teemaan sopiviksi kartongilla, joihin piirsin Legoukkelin pään.

 

Juhlapaikan koristelu ja kutsukortit

Juhlapaikka oli jo itsessään värikäs, mutta halusin tuoda hieman Lego-teema juhlahuoneeseen, jossa lapset herkuttelivat. Yritin löytää kaupoista valmiita Lego-koristeita, mutta turhaan. Ihme ja kumma, koska valikoimaa oli todella paljon monissa eri hahmoissa, mutta Legot puuttuivat kaikilta, josta etsin. Lopulta piirsin Legoukkoja kartonkiin, josta leikkasin ne pois ja väritin tusseilla. Lopputulos oli hyvä tai ihan ok. Kutsukortit tein samalla tyylillä, mutta kaksipuolisina ja sitten vain postiin. Värikkäät muoviset ruokailuvälineet ostin Ikeasta ja rakensin pojan kanssa Legoista niille kulhot, joista lasten oli helppo ottaa ruokailuvälineet. Samalla sai hyödyn ja koristeet pöytään. Liimasin mustasta tarrasta vielä Lego hymynaaman keltaiselle kulholle, jossa sipsit olivat. Ei ehkä niin onnistunut, mutta iloinen ukko kuitenkin.

 

 

Lahjapussit

Mielestäni on jotenkin hassua, että vieraille pitää antaa juhlista lähtiessä lahjapussit. No, mutta en halunnut poiketa tästä lapsille tärkeästä asiasta ja muistimme juhlijoita ihan pienellä lahjalla. Jokainen sai vihreän paperipussin, johon piirsin tussilla rinkuloita, sen piti muistuttaa siis Legopalikkaa, heh. Sisälle sujautin pienen Legoyllätyspussin. Lapset olivat mielissään ja niin olin minäkin. On jotain asioita, jotka ovat tärkeitä ja niitä pitää vaalia.

Syntymäpäiväsankari

Itse synttäripoika oli todella onnellinen juhlistaan ja vieraista. Pii Poossa oli ohjattua leikkiä ja puuhaa riittämiin. Voitte vaan arvata, kuinka paljon vauhtia kymmenestä lapsesta voi tulla! Lapsilla oli silminnähden hauskaa ja itsekin tunsin nuortuvani taas muutaman vuoden, jotta pysyin mukana. Ihanat juhlat kertakaikkiaan!

Lue myös nämä

12 kommentit

Lystimäen emäntä 5 tammikuun, 2015 - 1:12 pm

wow! upeelta näyttää… taitaa olla meilläkin loppukuusta legopirskeet tiedossa.. :)

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:09 pm

Lego-synttärit hurmasi todella pienet juhlijat ja täytyy paljastaa, että itselläkin oli niin hauskaa, että kuvia katsellessa tulee mukava mieli.

Anonyymi 5 tammikuun, 2015 - 1:42 pm

Cool post and party!

L

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:10 pm

Thanks! :)

Anonyymi 5 tammikuun, 2015 - 6:23 pm

Hienot juhlat! Oi, jospa oisin saanut olla mukana :)

Ellu

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:11 pm

Muutama tunti riemua, sai minutkin taas nuortumaan :)

Sari 5 tammikuun, 2015 - 9:01 pm

Osaan kuvitella lasten ilmeet! Teemajuhlat on ihania järjestettäviä, varsinkin lapsille <3

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:17 pm

Olen hurahtanut teemajuhliin, silloin saa hassutella kunnolla :D Iloiset lasten kasvot on parasta <3

Sanja A. Sokerivaltakunta 6 tammikuun, 2015 - 1:12 pm

Oikein kivät synttärit! Äidit tekevät ihmeitä :)

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:19 pm

Äidit ovat välillä jopa taikureita, kaiken muun lisäksi :D

Minna 6 tammikuun, 2015 - 6:08 pm

Hienot juhlat! Tälläiset tarjoilut ja koristeet olisivat meidänkin pojan mieleen.

Peggy 6 tammikuun, 2015 - 6:22 pm

Kiitos MInna! Saa nähdä mitä seuraavaksi keksitään, Legot kun on niin mieleen, että voi olla tulla uusinta :) Nyt ehkä osaan jo väkertää pikkuleivätkin kunnolla!

Kommentointi on suljettu.