Etusivu Teemajuhlat Halloween – juhlat
Halloween - juhlat

Halloween – juhlat

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Vietimme lasten ja ystäviemme kanssa hauskat halloween – juhlat, jossa yhdessäolo, leikkimielisyys, hyvä ruoka ja juoma olivat illan kohokohtia. Koti koristeltiin noidan hatuilla, kynttilöillä, lyhdyillä, kurpitsoilla, ilmapalloilla, hämiksillä ja hämähäkinverkoilla. Halloween – juhlat menivät motolla helpolla hyvää. Niistä myös karsittiin kaikki ns. pelottavat karmeudet ja pahimmat juhlijoiden painajaiset pois, jotta seuraavinakin päivinä olisi mukava fiilis mennä nukkumaan.

Illan aikana ruoka oli isossa osassa halloween – tunnelmaa. Tarjolla oli hyviä klassikoita ja muutamia uusia makuja. Buffetista löytyi mm. muumionakkeja, muumiopiirakkaa, kananugetit, haamumarenkeja, mustia örkkejä, pizzaa ja oksentava kurpitsa. Tein myös halloween teemaan sopivan juustolautasen, jossa oli kuvioituja juustoristejä ja hautakiviä. Juustojen kaveriksi lehtitaikinasta käärmeitä ja suolakeksejä. Juomaksi mehusta ja limonadista sekoitettu alkoholiton booli, jossa komeili suuri jääkäsi.

 Halloween - juhlat
Oksentava kurpitsa
Suklaaörkit

Helpot halloween – ruokavinkit

Suklaaörkit

Esimerkiksi nämä yllä olevat suklaaörkit valmistuivat kaupan pakastealtaan tarjonnassa olevista kermatuulihatuista, jotka dippasin mustaan valkosuklaan makuiseen melts seokseen. Tekemiseen meni alle 15 minuuttia. Lopuksi vielä silmät örkeille päähän ja nauttimaan.

Käsi boolissa

Jäinen käsi boolissa pitää pitkään juoman kylmänä. Kumihanska kannattaa pestä ensin hyvin ja sen jälkeen täyttää mielellään samalla juomalla kuin booli, näin maku ei laimennu liikaa vedestä.

Muumionakit

Muumionakit ovat jokainen kerta yhtä suosittu tarjottava vuodesta toiseen. Vaihtelemalla nakkien makuja, saat erilaisia variaatioita niihin. Meillä oli tavallisten nakkien lisänä esim. chorizoa mukana.

Jääpala käsi

Halloween – tarjoilut

Halloween – tarjoilut ja juhlien menu oli menestys, sillä melkein kaikki ruoat menivät viimeistä murua myöden. Muumionakit ovat lasten suosikki. Niin myös pizza ja juustot. Teen suolaisia vaihtoehtoja aina vähän enemmän, jottei makeaa mahan täydeltä. Jälkkäriksi muutaman makean vaihtoehto karkkien lisäksi. Tässä meidän tämän vuoden halloween – menu….

Halloween menu

Halloween juhlien- menu

 • Muumionakit
 • Muumiopiirakka
 • Juustopizza
 • Kananugetit
 • Oksentava kurpitsa, quacamole ja tacolastut
 • Salsa ja juustokastike
 • Juustolautanen ja voitaikinakäärmeet
 • Vihannestikkuja ja hedelmiä
 • Suklaaörkit
 • Haamumarengit
 • Mokkapalat
 • Halloween alkoholiton hedelmäbooli
Muumiopiirakka
Haamumarengit

Halloween – juhlat

Suomi-britti perheessämme halloweenia on juhlittu isosti jo 90- luvun lopulta lähtien. Muutama vuosi sitten perheessämme sattui ikävä tapahtuma, jonka seurauksena kaikki pelottava karsittiin arjesta pois ja se tarkoitti erityisesti halloween aikaa.

Kun lapset alkoivat puhumaan, että olisi mukavaa, jos voisimme ottaa perinteen takaisin. Vastustelin ensin ajatusta, mutta onneksi myönnyin. Kutsut lähti matkaan, vieraille toiveeksi leikkimielisyys ja naamiaiset. Juhlien tärkein teema, yhdessäolo.

Etsin vanhat koristeet kaapista ja niistä laitoimme osan esille. Noidan hatut kattoon roikkumaan, mustat ilmapallot alesta ja hämikset seinille kiipeilemään. Pöytään kaunis kimppu ja hauska teemaruoka. Muuta ei sitten tarvittu ja juhlamieli tuli kuin itsestään hiipien.

Halloween - juhlat
Halloween - juhlat
Leijuva noidan hattu

Tässä vielä minun naamiaislook. Lapset kysyivät heti, miksi olen sonnustautunut jouluun? Ups, taitaa olla joulu jo sen verran mielessä, että pian saadaan nauttia jouluisista resepteistä täällä blogissakin.

Toivottavasti saat postauksesta ideoita seuraaviin halloween -juhliisi, ihanaa viikkoa!

-Peggy-

Seuraatko  Peggyn pieni punainen keittiön menoa Instagramissa? Olisi mukava nähdä sielläkin.

Halloween - juhlat

Lue myös nämä

Jätä kommentti