Etusivu Joulu Joulukuulumisia
Joulukuulumisia

Joulukuulumisia

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Huomenna on aatto ja ajattelin kirjoittaa teille viime hetken joulukuulumisia, koska koko joulukuu on ollut yllätyksiä täynnä. Meidän joulun odotus alkoi kuun ensimmäisenä päivänä, kun anoppi matkusti Walesista Suomeen vieraaksemme. Tämä on nyt toinen joulu, kun anoppi matkustaa meille yksin ja tänä haasteellisena aikana. Matkat on mennyt onneksi hyvin ja turvallisesti. Nyt saamme viettää yhdessä yli viisi viikkoa, joulun ja uudenvuoden.

Joulukuulumisia

Joulutunnelmaa ja uusi joulukuusi

Meillä on perinteenä, että kestokuusi tuodaan ja koristellaan viimeistään itsenäisyyspäiväksi. Tänäkään vuonna ei tehty poikkeusta, vaikka jouduimmekin luopumaan 20 vuotta vanhasta jo huonokuntoisesta kuusestamme. Kuusi on palvellut meillä monet ikimuistoiset joulut ja se on ollut allergiaperheen unelma.

Oli vaikeaa löytää jatkajaa, mutta lopulta tuuhea vihreä puu löysi uuden kodin. Se mikä yllätti oli, uuden kuusen kokoaminen. Jokainen oksa piti laittaa yksitellen varteen kiinni. Onneksi oksissa oli värikoodit, muuten kuusi olisi saanut hupaisan ulkomuodon. Ja tähän vielä totean sanonnan, jota inhosin nuorena…. ei silloin ennen vanhaan.

Itsenäisyyspäivänä kuusi koristeli kotia ja kirppariastiat sekä valkoiset pikkukukkaset pääsivät juhlapöytään. Ruoaksi söimme palapaistia, paahdettuja perunoita, ruusukaaleja, palsternakkaa ja porkkanaa. Hetki oli kotoisa ja lämminhenkinen.

Juhlakattaus
Joulukuulumisia

Tunnustettakoon, että pikkukuusia on vuosien saatossa jotenkin oudosti vain lisääntynyt ja nyt niitä on muutama. Yläkerrasta löytyy satumaisen kaunis 180 cm korkea huurrekuusi ja lapsilla on omat minikuuset. Anoppi sai myös tänä vuonna pikkukuusen, jotta jouluannos on tasapuolista. Papu on ollut innokas kuusivahti. Muutaman kerran on meinannut teinin jalka nousta puun juurella, joten vuorasimme kuusen lopulta kuusisuojalla ja lahjoilla. Ensin turvauduttiin valepaketeilla, mutta nyt sinne on päässyt joukkoon muutama ihka oikea.

Joulukuulumisia

Joulun odotus

Koko joulukuu ollaan puuhasteltu koko perhe yhdessä ja joulun odotus on mennyt ehkä liiankin nopeaan. Olemme kävelleet luonnossa, nauttien kauniin lumisista maisemista ja jopa kovista pakkasista. Suomen sää on täällä Pirkanmaalla tarjonnut ihan parastaan.

Piipahdimme Tampereen joulutorilla maistelemassa herkkuja ja ostamassa kotiin tuliaisia, kuten suklaalla päällystettyjä omenoita, paahdettuja pähkinöitä, Pyynikin munkkeja ja saksalaisia makkaroita. Tunnelma torilla oli leppoisa ja menimme hyvään aikaan, jolloin väkeä ei ollut vielä paljoa.

Tampereen joulutori
Joulukuulumisia

Matka Rovaniemelle ja Santa Claus Holiday Village

Järjestimme anopille viime viikolla yllätysmatkan Rovaniemelle, se on nimittäin ollut anopin haaveena jo kauan. Matka ylitti meidän kaikkien odotukset. Yövyimme Santa Claus Holiday Villagen parimökeissä. Anopppi sai oman mökin ja me aikuiset lasten ja Papun kanssa saimme viereisen mökin. Toivelistalla oli joulupukin tapaaminen, Snowman world, Santa park, poroajelu, hyvä ruoka ja juoma. Kaikki unelmat toteutuivat toivelistalta, mistä olen hyvin onnellinen. Kuvat puhukoon puolestaan.

Peggy Thomas matkailu
Joulukuulumisia

Hyvän joulun toivotukset

On aika päättää joulukuulumiset ja kiittää. Kiitos tästä ihanasta vuodesta, on ollut suuri ilo jakaa se teidän kanssanne. Toivon teille kaikille hyvän mielen joulua. Rakkautta, läheisiä, rauhaa ja turvaa. Joulua, jossa on hyvä olla. Jos kaipaat seuraa tai haluat lähettää terveisiä, löydät minut joulun aikaan myös Instagramista. Kuullaan, nähdään!

Peggy

Joulukuulumisia

Lue myös nämä

Jätä kommentti