Etusivu Jälkiruoka Kevään 2015 sisustustrendejä ja trendiruokia

Kevään 2015 sisustustrendejä ja trendiruokia

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Ihanat kevät uutuudet 2015 ovat vihdoinkin saapuneet kauppojen hyllyille ilahduttamaan meitä pimeän talven jälkeen. Kävin nauttimassa silmänruokaa eri sisustusliikkeissä ja tutustumassa kevään 2015 uutuuksiin. Yleensä en juokse sisustustrendejen perässä, koska kotimme on jo valmiiksi meidän näköisemme ilman trendejäkin, mutta pieni kodin päivitys on aina joskus paikallaa.

Otin selvää myös mikä voisi olla tämän vuoden trendiruoka? Selasin lehtiä, luin artikkeleita, mietin mitä ihmiset tällä hetkellä suosivat arkiruokanaan ja lopulta kävin katselemassa ravintoloiden tämän hetkistä tarjontaa pintaraapaisuna. Paljon hyvää ja maukasta. Tervetuloa 2015!

Sisustustrendit

Tämän kevään sisustustrendistä huokuu kutsuvan lämmin maanläheinen tunnelma. Maanläheisyys ja suuret kontrastit näkyvät kaikkialla sisustuksessa. Herkulliset pastellivärit kuten mintunvihreä ja puuterirosan sävy näkyvät voimakkaasti tekstiileissä. Vaalean harmaa, beige ja valkoinen pysyy niiden rinnalla tehosteväreinä sekä pirteä sininen ja oranssi. Suuret eläin, kasvi ja kukkakuviot näkyvät tekstiileissä sekä sisustus – ja keramiikkaesineissä.

Lautasissa, laseissa  ja erilaisissa kulhoissa saa olla näyttävyyttä. Nyt ripustetaan kauniimmat lautaset seinille ja kulhot lipastojen päälle, turhaa niitä on säilyttää kaapeissa pölyttymässä. Jätä kuitenkin tilaa viherkasveillekin!

Viherkasvit valtaavat kodit pienimmästä suurimpaan, hedelmillä tai ilman. Viherkasvit tuo kotiin viihtyisää tunnelmaa ja luonnon lähemmäksi. Tänä vuonna viherkasvit pääsevät esille keramiikkaruukkuihin, linnunhäkkeihin ja hyvin trendikkäisiin rottinkikoreihin.

Materiaalit

Pellava, bambu, aito puu, rottinki, nahka, marmori ja erilaiset metallit näkyvät materiaaleissa. Kiiltävät materiaalit saavat hieman väistyä tieltä ja mattapinnat tulevat taas hetkeksi takaisin.

Löydöt

Löysin alennusmyynnistä muutaman edullisen ja käytännollisen tavaran, kuten kuvan punainen essu ja hedelmäkori. Essu maksoi 3 € ja hedelmäkori 10 €. Värit eivät olleet ihan sieltä trendikkäämmästä päästä, mutta ah, niin kauniin punaisia! Lasinen keittiöpöytä lapsiperheessä on osoittautunut todella vääräksi valinnaksi, joten suojaan pöydän yleensä vahakankaalla. Pirteä persikka-vahakangas löytyi Vallilan kevätuutuuksista. Vaaleasta pohjasta huolimatta pastakastike lähti pois, ilman tahraa, yes! Pidän todella paljon teestä ja sitä tulee juotua monta kupillista päivässä. Löysin  H & M home-mallistosta ihanat teekuppiprintti tuotteet pienellä rahalla ja siihen vielä linnun malliset kynttilät. Nyt kelpaa heilutella tiskirättiä, kuivata kädet keittiöpyyhkeeseen ja katsella sirkuttajia, kun vielä kuulisi linnunlaulua, ehkä pian kevät tuo ne tullessaan. Se jos mikä on trendikästä!

Trendiruoka 2015


Luomu – ja lähiruoka sekä kotimaisuus kasvattavat yhä suosiotaan tänä vuonna. Kasvisruoka, erityisesti lehtikaali ja kukkakaali ovat ehdolla 2015 trendiruoaksi, joten se jää vielä nähtäväksi miten käy täällä koto-Suomessa. Vuoden 2015 vihannes on sipuli! Itse kasvatetut yrtit, kasvikset ja vihannekset ovat todella in ja ne saakin monen multasormen näin keväällä inspiroitumaan. Tuoreet kotimaiset marjat, erilaiset siemenet ja metsän sekä luonnon omat antimet löytävät tiensä monen lautaselle. Perinneruokien ja itse tehdyn arkiruoan arvostus kasvaa. Katuruoka on yhä trendikästä ja sen suosio jatkuu varmasti hyvin , hyvin pitkään! Yhdessäolo ja illanistujaiset perheen sekä ystävien kanssa nousee keskeiseen osaan, kiireisen elämän keskellä.

Trendimauste

Savupaprika, mustapippuri, tuoreet yrtit, inkivääri, noh! Mikä se trendimauste sitten on?

Mikä sinusta viimeistelee ruoan ja tekee siitä hyvää? Minusta ruoka maistuu aina paremmalta hyvässä seurassa. Uskonkin tämän vuoden trendimausteen olevan hyvä seura ja ripaus rakkautta, kokeile jos et usko!

Tässä pientä pintaraapaisua vuoden 2015 trendeistä!

Miten kevät sinuun vaikuttaa? Saako kevät sinussa aikaan sisustajan tai muutatko ruokatottumuksiasi kevään edetessä? Seuraatko yleisesti trendejä?

Lue myös nämä

8 kommentit

Katja 22 tammikuun, 2015 - 11:59 am

Minä en seuraa missään asiassa mitään trendejä. Olen aina ollut hyvin epätrendikäs.;) Kiva kuitenkin huomata, että tänä vuonna jopa meilläkin on sitten ihan vahingossa trendikästä, kun tykkään eläin- ja kasvikuvioista, ja varsinkin verhoissa niitä meillä näkyy. Viherkasvit valtaavat huonetilaa niin paljon, että olen jo vähän ajatellut niiden vähentämistä, mutta nyt ei sitten vielä kannatakaan tänä vuonna.;) Keittiössä lähes kaikki tyhjä seinätila on koristelautasten peitossa, ja ruokakin on monin osin itse kasvatettua ja metsän ja luonnon antimet hyödynnetään.:) Minusta se tärkein mauste ruoassa on rakkaus.;) Silloin ruokani onnistuu kaikkein parhaiten, kun sen oikein ajatuksella valmistan miehelleni.:) Mitä vieraammille ihmisille joudun ruokaa valmistamaan, sitä huonommin se mielestäni onnistuu, joten paras ruoka on rakkaudella valmistettu.:)

Peggy 22 tammikuun, 2015 - 12:06 pm

Minulla on ihan sama juttu! Lautaset on ollut seinällä jo varmaan kuusi vuotta, linnunhäkki kukkineen on roikkunut katosta, rottinlaatikoita, pellavaa ja vaaleaa pintaa punaisen lisäksi löytyy. Kerrankin tuli trendikäs olo tänä vuonna :D Voi, ei! Mun on pakko päivittää postausta ja lisätä se rakkaus! <3 No, hyvä seura taitaa olla minulle melkein sama asia.

Katja 22 tammikuun, 2015 - 12:15 pm

Useimmitenhan se hyvä seura koostuu juuri niistä rakkaimmista ihmisistä.<3

Peggy 22 tammikuun, 2015 - 12:23 pm

Niin totta! Mikä voisikaan olla parempaa kuin rakkaat ihmiset ja ruoka <3

Herkkuhovi 23 tammikuun, 2015 - 8:00 pm

Tosi kiva postaus! Itse en myöskään kulje trendien perässä, sytyn ajatukselle yleensä muutaman vuoden jäljessä :D
Täytyy kyllä sanoa että bloggauksen myötä ruoka- ja leivontatrendejä on ollut mielenkiintoinen seurata. Mikä kohoaakaan aina seuraavaksi hitiksi, ja kuinka osa näistä hiteistä jää pysyvästi kiertoon. :)

Peggy 25 tammikuun, 2015 - 9:37 am

Itsekin seuraan nykyään enemmän ruokatrendejä kuin sisustustrendejä, mutta niissäkin tulen jälkijunassa ja monet jää kokeilematta. Pitäisi ehkä skarpata hieman ;)

J.A.S. 28 tammikuun, 2015 - 11:32 am

Just ostin eilen mintunvihreät tyynyt olohuoneeseen.. ihanan raikas väri, onneks on nyt kuuminta hottia! ;)

Peggy 28 tammikuun, 2015 - 5:41 pm

Mintunvihreä on alkanut innostaa värinä minuakin :) Punaisen kanssa se näyttää hieman valjulta, mutta meinaan silti ujuttaa väriä kotiin!

Kommentointi on suljettu.