Etusivu Jälkiruoka Marenki-videoresepti

Marenki-videoresepti

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Makea ja suussa sulava marenki on aivan ihana pieni herkku! Rakastan suorastaan marenkia! Marenki on yleensä sellainen makeinen, jota tarjoilen kaikissa mahdollisissa juhlissa mitä meidän perheessä on. Syntymäpäivät, ystävänpäivä, kihlajaiset, hääjuhla, joulu, pääsiäinen, kesä, niin siis AINA! Marenki sopii mielestäni juhlaan kuin juhlaan. Jos juhlista jää jotakin tarjottavia jäljelle pöytään, niin se ei ole marenki. Niiden kulho on nimittäin aina ensimmäisenä tyhjä. Marengin valmistus on todella helppoa ja siihen tarvitsee vain kahta raaka-ainetta! Ystävänpäivä lähestyy, ilahduta ystävääsi pussillisella suussa sulavia marenkeja! Kaunis pussi, rusetti päälle ja ystäväsi ilahtuu taatusti.

Uskaltauduin tekemään kolmannen videoreseptini, koska marenki on niin lähellä sydäntäni! Kolmas kerta toden sanoo, vai mitä sinä sanot?


                                       Marenki:

Ohjeesta tulee noin 50 kpl.
4 munan valkuaista
2 1/2 dl sokeria

Erottele valkuainen munasta, niin ettei keltuaista saa tulla yhtään mukana!
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (mielellään teräskulhossa, silloin näet kulhon oleva puhdas). Voit testata kääntämällä kulhon ylösalaisin. Kun marenki pysyy kulhossa liikkumatta, se on valmista.
Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes sokeri on kokonaan sekoittunut ja marenki on kauniin tasaista sekä kiiltävää. Pursota marenki pursotinpussilla uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 100- 120 asteen lämmössä uunista riippuen noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Älä ruskista marenkia. Marengit säilyvät kuivassa pahvirasiassa hyvinä noin viikon verran.

  Lue myös nämä

  12 kommentit

  Kati Perälahti 28 tammikuun, 2015 - 6:51 pm

  No niin…nyt on videopostaukset vauhdissa..hienoa!! Hyvältä näyttää ja kuulostaa..kohta mää hukun näihin "pitää kokeilla" juttuihin..kun kaikki näyttää niin maukkailta ;)

  Peggy 28 tammikuun, 2015 - 8:48 pm

  Tiedän tuon tunteen! Minulla on niin pitkä lista, mitä pitää, mitä olisi kiva ja mitä vielä teen :D Videoiden tekeminen on hauskaa, ehkä nyt pidän kuitenkin pienen tauon ;)

  Kati Perälahti 29 tammikuun, 2015 - 8:48 pm

  Höpöhöpö…ei mitään taukoja :) nyt kun on vauhti päällä niin uutta videota vaan kehiin. Innolla jään odottamaan. Mukavaa viikonloppua :)

  Peggy 29 tammikuun, 2015 - 9:31 pm

  :D Ihana kirjoitus, heh! Oikein mukavaa viikonloppua myös sinne! :)

  Anonyymi 28 tammikuun, 2015 - 8:04 pm

  Bravo Peggy!

  Peggy 28 tammikuun, 2015 - 8:48 pm

  Kaunis kiitos ja kumarrus!

  Annis 29 tammikuun, 2015 - 10:56 am

  Mahtavaa Peggy! :)

  Peggy 29 tammikuun, 2015 - 12:12 pm

  Kiitos! Sinun ihana video on ollut suuri inspiraationi :)

  Jael 29 tammikuun, 2015 - 6:13 pm

  Olipa kiva nähdä sinut videolla:) Ja hieno video,osaispa itsekin tehdä tuollaisen.

  Peggy 29 tammikuun, 2015 - 9:33 pm

  Kiitos Jael! Toivottavasti vastasin mielikuvaasi minusta :) On vaikea olla kameran edessä rentona, ehkä siihenkin tottuisi. Sinun videoitasi odottaen, tulisi ihanan värikkäitä ja nelitassuakin näkisi melkein livenä :)

  Minna 30 tammikuun, 2015 - 7:15 pm

  Hyvinhän video postaukset ovat onnistuneet, tsemppiä jatkoon :)

  Peggy 30 tammikuun, 2015 - 8:50 pm

  Kiitos :) Kolmannen kohdalla ei enää ollut niin häpeän nolo olo, joten ehkä ne tästä alkaa sujumaan :D

  Kommentointi on suljettu.