Etusivu Aamiaiset ja brunssit Avokado-pinaattileipä

Avokado-pinaattileipä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitettyKevään auringon paiste on paljastanut armottomasti punaisen keittiön pienet leijuvat pölyhiukkaset ja siellä oleilevan nukkavieruisen emännän, HUI! Nyt viimeistään aika ottaa hämähäkinverkot nurkista ja raikastaa niin ruoan kuin emännän makua sekä ulkonäköä!

Avokado-pinaattileipä on juuri oikea tapa aloittaa kevään uudet tuulet! Avokadosta saa paljon hyviä tärkeitä rasvoja sekä ravinto-aineita. Pinaatista ja sen rautapitoisuuksista puhumattakaan, kysykää vaikka Kippari Kallelta! Jotta ei nyt ihan vihreäksi menisi, laitetaan leivälle vielä täyteläistä crème fraîchea, sitruunaa ja vähän mausteita. Tälläisen leivän kun maistelee, sulkee silmänsä ja antaa ajatusten lentää. Päätyy kevään kukkakedolle, täynnä energiaa ja haistelemaan, MITÄ! Kippari Kallen piippua? Ehei, vaan kevättä ja saapuvaa kesää! Jo alkaa emäntäkin näyttämään taas raikkaammalta vai kuvittelenkohan vaan.

Joka tapauksessa, avokado-pinaattileipä on huisin hyvää. Kokeile vaikka ja kerro minne se sinut vei!Avokado-pinaattileipä


(2-4 leipää riippuen leivän  koosta)

1 avokado
kourallinen baby pinaattia hienonnettuna
80 crème fraîchea
1 rkl sitruunan mehua
hyppysellinen suolaa, (sokeria) ja mustapippuria

Koristeeksi retiisiä, avokadoa tai pinaattia.

Huuhtele pinaatti kylmän veden alla. Kuivaa talouspaperiin ja hienonna veitsellä pieneksi.
Halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra avokado lautaselle. Hienonna avokado veitsellä sileäksi.
Purista sitruunan mehu ja sekoita kaikki aineet keskenään.
Valitse mieleinen leipä, voitele täytteellä ja koristele.

Lue myös nämä