Etusivu Arkiruoka Fetasalaatti

Fetasalaatti

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Talven pimeydessä kaipaa valoa ja auringon lämpöä. Ajatukset hiipii mukaviin muistoihin ja omiin haaveisiin. Kaipaus lämpimään, voih! Tiedetään, fetasalaatti on aika pieni lohtu lomasta, mutta se tuo luokseni Kreikan ja kauniit muistot. Matkustin lomalle Kreikkaan viime syksynä ja ihastuin, fetasalaattiin. Muitakin ihastuksen kohteita Kreikasta löytyi! Lämmin ilma ja aurinko jaksoi paistaa vielä myöhään syksylläkin, meri, upean karut maisemat, paikalliset ihmiset, ruoka ja tietysti oma mieheni, joka oli matkalla mukana, häneen on helppo ihastua, aina vaan uudelleen ;)  Jottei tämä mene nyt ihan jo hempeilyksi palataan siihen salaattiin…..

Täältä pääset kurkkaamaan Kreikan ihania lomatunnelmia!

Kreikan tunnelmia.

Oliivit sai poimia suoraan puusta.

Raikas ja täynnä makua oleva fetasalaatti maistuu ihan sellaisenaan.  Fetasalaatti on täyttävä ja kauniin värinen ilahduttaja. Tietysti salaatti sopii myös lihan, kanan, kalan sekä lampaan kanssa, mutta tänään kevennetään, annetaan salaatille kunniapaikka pöydässä ja nautitaan se ihan yksin, sellaisenaan :) Kreikassa salaattia kutsutaan nimellä Horiatiki eli kyläsalaatti. Alkuperäiseen salaattiin kuuluu pelkästään rucolaa ja joidenkin mielestä paprika. Salaatinkastikkeeksi ripotellaan päälle oliiviöljyä sekä tuoretta oreganoa.

Itse laitoin enemmän salaattimakuja, kun löysin kaupasta hyvin edullisesti uutuus salattipussin ja perheen pienimmätkin ovat salaatin ystäviä, joten enempi on parempi.

1 pss Lempi annossalaattia (jääsalaatti, friseesalaatti, viinisuolaheinä, rucola)
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipulia
1 prk fetajuustoa
1 kurkku
oliiveja mielesi mukainen määrä

Pese salaatti ja kuivaa hyvin.
Halkaise tomaatit, pese ja kuutio kurkku.
Kuori sipuli ja tee ohuita renkaita siitä.
Lado ne kauniisti laakealle salaattikulholle ja ripottele päälle oliivit, feta ja sipuli.
Tarjoile kastikkeen kera tai kevyesti ilman kastiketta.

Kreikan matkasta taas haaveillen….

Lue myös nämä

2 kommentit

Anonyymi 6 helmikuun, 2014 - 7:22 pm

Aitoon Horiatiki-salaattiin ei kuulu minkäänlainen salaatti. Raaka-aineet on Tomaatti, kurkku, (vihreä paprika) kalamata-oliivit, feta ja punasipuli. Päälle suolaa ja kuivattua oreganoa, sekä oliiviöljyä. Kaikkia muita salaattejakin on ja niissä erilaisia salaattejakin. Mut horiatikiin ei kuulu salaatti.

Peggyn pieni punainen keittiö 6 helmikuun, 2014 - 9:17 pm

Hei!
Kreikassa paikalliset kertoivat että rucola kuuluu perinteiseen kyläsalaattiin. Tarkistin vielä äsken asian http://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikkalainen_salaatti ja sielläkin rucola näkyi olevan vaihtoehtona, joten on varmasti jokaisen Kreikkalaisen perheen omasta perinteestä kiinni salaatin käyttö.

Kiitos kuitenkin infosta ja oikein mukavia pakkaspäiviä!

Kommentointi on suljettu.