Etusivu Jälkiruoka Foodelia Awards, herkkureseptit ja valheita

Foodelia Awards, herkkureseptit ja valheita

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kukapa olisi uskonut viime vuonna tai koskaan tässä elämässä, että saisin tälläisen viestin!

Hello Peggy!
We are so happy to congratulate you on winning the Fourth Foodelia Awards!

Hieraisen silmiäni ja yritän tavata tekstiä uudelleen. Teksti on yhä tietokoneen ruudulla, eikä se ole lähtenyt siitä mihinkään.  Olen siis voittanut suositun kansainvälisen ruokavalokuvauskilpailun kahdella kuvallani! Salaatti kuin ystävä ja sitruuna-hunajakastike ja suklainen-lakritsajälkkäri vadelmilla, jonka maku oli todella herkku. Viestiä on vieläkin vaikea uskoa todeksi koska…..

Foodelia Awards kilpailuun osallistujien valokuvat olivat toinen toistaan kauniimpia ja persoonallisia. Monella on paljon kokemusta valokuvaamisesta ja sitten olen minä! Tietotekniikkaa, nippeli nappeli tietoa inhoava ruokabloggaava kotiäiti, joka räpsii valokuvia mututuntumalla. Monesti kuvista katoaa myös muutama raaka-aine, jo ennen kun ehdin aloittaa. Perheen pikkukätöset napsivat nimittäin kuvausmateriaalit parempiin suihin.

Vielä viime vuonna kuvasin kaikki valokuvani tänne blogiinkin reilusti yli kymmenen vuotta vanhalla kameralla, jossa oli vain yksi nappi (joka toimi silloin kun halusi). Kamerassa ei ollut mitään herkkuja ja ruutu oli sumea. Lopulta jouduin antamaan periksi ja ostin itselleni elämäni ensimmäisen järkkärin. Kaipasin vanhaa kameraani, ehkä siksi, koska se oli ikuistanut elämämme monet muistot. Vastahakoisesti otin kuitenkin uuden kameran käyttööni ja siitä lähti uusi intohimoni, valokuvaus. Valokuvaukseni on itse opittua (vaikka joskus olen toisin valehdellut), enkä vieläkään ole tutustunut käyttöohjeisiin, en vieläkään osaa kamerani toimintoja, mutta räpsin minkä arjen puuhistani kerkiän. Se onkin sitten ainoa mitä osaan kameran kanssa tehdä, klik ja klik.

Olen valehdellut miehelleni eli Walesin tiikerille muutaman kerran kahdenkymmenen vuoden aikana. Yksi suurin vale oli, kun kerroin hänelle alkuaikoina, että olen käynyt arvostetun valokuvauskurssin. Kaikki alkoi siitä, kun tikru otti jouluna valokuvia lapsista ja minusta. Minulta puuttui suurimmasta osaa kuvista pää tai käsi ja jos ne pääsivät mukaan, puuttui kuvasta lapset. Hienotunteisena kerroin, että minä voisin ottaa valokuvat siitä lähtien, olenhan käynyt valokuvauskoulunkin. Kattia kanssa, minä en ollut paljon sen parempi, enkä todellakaan ollut mitään kurssia käynyt. Tikru oli ylpeä vaimonsa valokuvauskurssista ja en kehdannut kertoa totuutta, ennen kuin monen vuoden jälkeen. Siitä lähtien se onkin ollut hauska puheenaihe, josta olen kuullut monissa juhlissa. Peggy voisi ottaa juhlakuvat, kun se kurssikin ja ammattitaito on tallessa. Heh, kyllä sitä tuli oltua hölmö. Joka tapauksessa tässä sitä nyt ollaan ilman kurssia, mutta yhtenä ruokavalokuvakilpailun voittajana. Nyt keittiöön, jotain hyvää on tuloillaan…ja ehkä muutama kuvakin.

Lue myös nämä

45 kommentit

Tuija 20 helmikuun, 2016 - 10:01 am

Onnea onnea onnea valtavasti – hieno juttu :D

Meillä on ollut järkkäri useamman vuoden ja nyt syksyllä se vaihdettiin mun toiveesta minijärkkäriin. En osaa käyttää sitä vielä muuta kuin automaatilla. Nolottaa… Ehkä voisit joskus antaa vähän kuvausvinkkejä ;-)

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:47 pm

Kiitos Tuija! Mä paljastan sulle jotain, mullakin on minijärkkäri ja otan kuvani automaatilla :D Vaviskoon ammattilaiset. Terkuin, supernolo

Kuu // Karhupoikani KoDA 20 helmikuun, 2016 - 10:23 am

Mahtavaa, onnea!

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:48 pm

Kiitos! Oli todellinen yllätys :D

Rommirusina 20 helmikuun, 2016 - 10:25 am

Hienoa Peggy, isot onnittelut!

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:49 pm

Kiitos. Katselin juuri parin vuoden takaisia ruokakuvia, niissä sai arvuutella lautasen sisällön ;)

Meemu 20 helmikuun, 2016 - 10:33 am

Wau, onnea!

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:50 pm

Kiitti Meemu :)

Kati - Tavallista arkea 20 helmikuun, 2016 - 11:53 am

Wuhuuu! Upea juttu! ONNEA, ONNEA!

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:50 pm

Kiitos Kati ja wuhuuu, olin niin iloinen tästä jymy yllätyksestä.

Hanna Tyttötrion talossa 20 helmikuun, 2016 - 11:53 am

Mahtavaa onnea oikein paljon!

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:51 pm

Kiitos Hanna :)

maiju 20 helmikuun, 2016 - 12:10 pm

Wau… onnea Peggy. Mahtava juttu.

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:53 pm

Kiitos Maiju. Olen tosi tohkeissani :) Ihanaa, kun löytää uusia harrastuksia elämään.

Elisa Lpp 20 helmikuun, 2016 - 12:12 pm

Huippua!
Hyvä sä <3

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 4:54 pm

Kiitos Elisa <3 Vielä kun oppisin olla käyttämättä automaattia ;) Heh ja nolous.

Satu /Talossano23 20 helmikuun, 2016 - 5:40 pm

Onnitteluni <3
Kyllä noilla kuvilla pitäiskin voitto irrota! Mullakin kamera ollut vuosia ja nyt vasta avasin käyttöohjeen kun sen löysin vahingossa…ei ois kannattanut, ajattelen liikaa ja kuvat on ihan surkeita. Ennen oli parempia kun veti ihan lonkalata ;)

Nimetön 20 helmikuun, 2016 - 7:34 pm

No, juuri lonkalta ne minunkin kuvat taitaa tulla, silloin onnistuu paremmin :D Mä en taida aukasta ohjeita hetkiin, hiihii!

Anonyymi 21 helmikuun, 2016 - 8:45 am

Kaikista tulee voittajia, kun vaan maksaa sen 29 dollarin maksun. Foodeliassa naureskelevat matkalla pankkiin.:D

Minä vaan 22 helmikuun, 2016 - 9:16 am

Hahaa, onpa hauskaa! Kateellinen olet!

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 7:22 pm

Anonyymi

Voi olla, että nauravat, mutta toivon ja luulen, ettei ihan kaikista sentään tule voittajia (ehkäpä vain herkkäuskoisista).

Minä vaan

Bloggaaminen on ihana harrastus, mutta valitettavasti sitäkin hauskuutta tässä joutuu kuuntelemaan ja aina anonyymeilta.

Marika 21 helmikuun, 2016 - 2:46 pm

Upeeta!!
Itsekin saa hyviä ideoita kuvaamiseen kun niitä kuvia katsoo :)

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 7:13 pm

Kiitos Marika kannustuksesta :)

Tuplaespresso 21 helmikuun, 2016 - 3:02 pm

Hei. Yritin etsiä jotain tietoa tuosta firmasta, mutta en löydä. Onko sinulla tietoa, kuka/mikä porukka kuratoi kuvia? En löytänyt ainoatakaan kansainvälisesti tunnettua (valokuvaukseen liittyvää) nimeä Foodelian takaa, tai oikeammin, en löytänyt ainoatakaan nimeä. Kauniita kuvia ovat valinneet palkittaviksi, toki, mutta yhtenä voittajana sinulla on varmaan tieto siitä, mikä on ammattitaito tai muu status tuon yrityksen takana?

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 6:36 pm

Olen laittanut laajemman infokyselyn Foodelialle esim. raadin ammattitaidosta. Ilmoittelen, kun saan lisätietoa.

Kati Perälahti 21 helmikuun, 2016 - 5:11 pm

Wau…hienoa. Onnittelut ♡

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 6:37 pm

Kiitos Kati <3

Anonyymi 22 helmikuun, 2016 - 6:56 am

Ei millään pahalla, mutta uskottavuus tuohon kilpailuun meni voittosi myötä. Mieti itsekin järjellä ja kriittisesti, sinä ja Moilasen Mari saman kilpailun voittajia. Ihan nättejä kuvasi, mutta ei todella mitään kansainvälistä huippuluokkaa. Marin kuvat ovat oikeasti upeita ja taidolla kuvattu. Kuvienne ero on kuin yöllä ja päivällä. Jos olisi oikea kilpailu kyseessä ja asiantuntevat tuomarit, lopputulos olisi toinen. Nyt taitaa voittajan titteli tulla kaikille maksusta.

Ihmettelijä 22 helmikuun, 2016 - 9:08 am

Suoraa tekstiä sulta! Se on jännä, kun täällä internetin ihmeellisessä maailmassa ihmiset sanovat kyllä niin ilkeitä asioita. Tuskin naamatusten sentään olisi uskallusta. Jos niin vituttaa jonkun menestys, niin pidä se omana tietonasi!

ruokabloggaaja minäkin 22 helmikuun, 2016 - 10:29 am

Samaa mieltä. Mitä "anonyymi" itse ymmärtää valokuvauksesta ja millä eväillä arvostelee muiden ruokakuvia? Puskista on anonyyminä ihan kiva huudella ja arvostella. Mutta teeppäs sama omalla nimelläsi niin jo menee pupu pöksyyn. Tuollaiset anonyymit tekstioksennukset voi onneksi jättää omaan arvoonsa.

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 8:01 pm

Anonyymi

Toivoisin, että voisit ensi kerralla kommentoida omalla nimelläsi. Niin järkevät ja kriittiset ihmiset yleensä tekevät.

Ihmettelijä

Kiitos kommentistasi. Olen saanut vain muutaman kriittisen, loukkaavan tai negatiivisen viestin ja aina anonyymiltä. Yllätyksenä monelle tuleekin, että anonyymien jalanjälki jää viesteihin. Paha olo osuu usein omaan nilkkaan.

Ruokabloggaaja minäkin

Makuasioita on niin monia ja tietenkään aina ei voi kaikkia miellyttää, mutta anonyymejä ei voi yleensä koskaan miellyttää. On se sitten valokuvaus tai kakkupohjan koostumus. Bloggaaminen on todella ihana harrastus, mutta varjopuoli on ikävä. Suurimmat puput arvostelevat mielein määrin ja jos ne oikein innostuu huudellaan puskissa megafonin kanssa. Ilman, että enää muitetaan, mitä piti huutaa.

Sari Sweet Food O`Mine 22 helmikuun, 2016 - 8:39 am

Onnea voitosta Peggy! Sä olet kehittynyt huimasti kuvaamisessa. Näissäkin kuvissa on niin upeat värit ja syvyyttä. Onnistumisen ilo vie eteenpäin innostusta ja halua jatkaa kuvaamista.

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 6:43 pm

Kiitos Sari <3 Hymyilyttää katsoa vanhoja kuviani ja samalla huomaa, että oppi ei ole iästä kiinni. On mahtava fiilis, kun saa ikuistettua kameralla jotain kaunista :)

Herkkuhovi 22 helmikuun, 2016 - 11:17 am

Onnea onnea Peggy voitostasi! Mielestäni sinulla on aina ollut kauniit kuvat, kameralla millä hyvänsä. Ja eihän hyvään valokuvaan aina tarvita edes raskaankaluston huippukalliita vehkeitä ja lukuisia kuvauskursseja.
Nämä tummanpuhuvat kuvat erityisesti ovat minun mieleeni tyyliltään. Kuvan marjat korostuvat kauniistija saavat malttamattomana odottamaan tulevaa kesää. Todella hienoa että olet voittanut, olet sen ansainnut! <3 Unohda nuo anonyymin/nyymien kommentit, todennäköisesti siellä on jääty itse palkinnotta ;)

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 6:50 pm

Kaunis kiitos Johanna! Olin niin iloinen voitostani ja kilpailukuvistani, että tästä on mukava jatkaa. Nämä fiilikset ei helpolla lannistu.

Alkuajan kuvat saa hymyn ja naurukohtauksia, mutta on ihana huomata kuinka paljon on oppinut ja oivaltanut. Tulisipa kesä ja tuoreet marjat pian, en jaksaisi odottaa!

Mukavaa vielä talviviikkoa, pian jo kevättä :)

Nanna 22 helmikuun, 2016 - 12:23 pm

Onnea Peggy!

Nämä olivat hienoja kuvia!

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 7:11 pm

Kiitos Nanna. Itsekin pidin kuvien tunnelmasta ja olin tyytyväinen räpsyihini.

Kirsti 22 helmikuun, 2016 - 1:02 pm

Vautsi, onnea ♥

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 7:12 pm

Paljon kiitoksia Kirsti <3

Jael 22 helmikuun, 2016 - 8:14 pm

Onnittelut Peggy. Oket voittosi ansainnut. Minua tosin arvelutti se 29 dollarin maksu, ja mietin että onpa kannattava bisnesidea, mutta eivät takuulla palkitse kaikkien kuvia siellä.

Nimetön 22 helmikuun, 2016 - 8:32 pm

Kiitos Jael kommentistasi. Olen ollut koirakilpailuista lasten urheilukilpailuihin ja kaikki nykyään maksaa, joten tavallaan se oli minulle ns. normaalia. Kun itse osallistuin summa oli 20 dollaria, mutta ilmeisesti se nousi nyt 29 dollariin. En itsekkään usko, että kaikkia kilpailijoita palkitaan, tokkapa niitä olisi vain 5-10 koko maailmasta, mutta toki bisnes tuntuu olevan nousussa.

Rouva Sana 23 helmikuun, 2016 - 7:44 am

Sinä ihana Peggy <3! Olet todellakin voittosi ansainnut: huippuluokan kuvia, syntyivätpä ne sitten miten tahansa <3!

Nimetön 23 helmikuun, 2016 - 8:20 am

Kiitos <3

Niia 25 helmikuun, 2016 - 5:23 am

Paljon onnea, Peggy :).

Nimetön 25 helmikuun, 2016 - 6:06 am

Kiitos :)

Kommentointi on suljettu.