Etusivu Arkiruoka Grillattua lohta

Grillattua lohta

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Grillattu lohi maistuu herkulliselta ja se on terveellistä pikaruokaa parhaimmillaan. Grillatun lohen valmistukseen ei mene paljoa aikaa, kun huomaat sen olevan jo valmista, joten se sopii kiireisen päivän pelastajaksi. Grillatun lohen voi valmistaa grillissä tai uunin grillivastuksilla. Grillissä sekä uunissa lohi kannattaa laittaa folioveneen suojaan, jottei kalan rasva lentele ympäriinsä. Pala lohta, muutama siivu sitruunaa, valkopippuria, rosepippuria, suolaa ja ruohosipulia tai tilliä, niin helppoa. Kalan kanssa maistuu keitetyt perunat, salaatti tai höyrytetyt kasvikset. Kiitos inspiraatiosta, Maistus varmaan sullekin-blogiin. Voin todeta, että niin maistuis!

Kalasta on tullut perheemme suurinta herkkua ja onneksi se maistuu kaikille, pienimmästä isoimpaan. Nykyään syömme kalaa muutaman kerran viikossa ja ilokseni huomasin, että uusi lautasmalli suositteleekin kalaa syötäväksi 2-3 kertaa viikkoa kohden. Kala on terveellistä ja se kaunistaa, joten eiköhän aloiteta grillaamaan!

Grillattu lohi


1 kg  lohta
1 sitruuna viipaleina
1 sitruunanmehu
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria ja rosepippuria

Koristele

ruohosipulilla tai tilliä

Huuhtele lohifile kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Ota kolme isoa foliopalaa (isompia kuin kala) ja laita ne päälekkäin. Asettele lohi nahkapuoli alaspäin folion päälle. Muotoile foliosta vene eli nosta reunat ylöspäin, jotta rasva jää folioon. Pese ja kuivaa sitruunat. Purista sitruunamehu ja leikkaa toinen sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Mausta lohen pinta sitruunanmehulla, suolalla ja pippureilla sekä asettele pinnalle vielä sitruunan siivut. Grillaa valmiiksi kuumassa grillissa kuvun alla tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele kypsän lohen päälle vielä silputtua ruohosipulia tai tilliä ja tarjoile!

Lue myös nämä

6 kommentit

Herkkuhovi 10 syyskuun, 2014 - 1:07 pm

Niin maistuis mullekin tälläinen herkkulohi, nami!

Peggy 10 syyskuun, 2014 - 8:47 pm

Oli todella hyvää ja miten helppoa :) Ihanaa, päästä joskun vähemmällä vaivalla!

Rommirusina 10 syyskuun, 2014 - 2:01 pm

Ja tänne kans, todella hyvän näköistä. :)

Peggy 10 syyskuun, 2014 - 8:50 pm

Taidan ottaa pian uusiksi tämän pikaruuan :) Sitä ennen teen kyllä sen makkararuokasi . Harmitti oikein, kun viikonloppuna ei löytynyt kummastakaan kaupasta, jossa kävimme, yhtään pakettia raakamakkaraa :( Uusi yritys tänä viikonloppuna :D

Katja 11 syyskuun, 2014 - 2:35 pm

Kala on hyvää ja vielä terveellistäkin. Lohta on kiva grillata ja kokonaisena fileenä se on helppoa eikä valmistus vie kauaa aikaa.:)

Peggy 11 syyskuun, 2014 - 6:48 pm

Kiitos sinulle viime hetken inspiraatiosta :) Tuli juuri oikeaan aikaan! Kala on niin hyvää <3

Kommentointi on suljettu.