Etusivu Aamiaiset ja brunssit Havaijilainen salaatti

Havaijilainen salaatti

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tänään matkataan Havaijille ja sen myötä valmistetaan ihanan maukas Havaijilainen salaatti! Havaijilainen salaatti maistuu taatusti muillekkin, nimittäin raaka-aineet ovat mielestäni aika kotoisat. Salaatin, ananaksen, porkkanan ja cheddarjuuston maku yhdistettynä ananaksella maustettuun majoneesikastikeeseen toimi yhdessä loistavasti. Salaatti on ruokaisa juuston ja salaatinkastikkeen ansiosta, joten tämä salaatti kelpaa lounaaksikin.

Havaijin tunnelmaa

Rakastan teemajuhlia, koska silloin saa heittäytyä leikkimieliseksi ja luoda hauskoja muistoja. Järjestän elämäni ensimmäiset Havaiji-teemajuhlat tyttäreni ja oman vanhenemiseni iloksi. Kesällä pääsin Blogiringin järjestämiin Aloha-kesäjuhlille, jossa sain esimakua Havaiji tunnelmasta. Tunnelma ihastutti niin, että halusin tuoda kotiini saman fiiliksen. En ole koskaan käynyt Havaijilla, mutta se tuo mieleeni Hula tytöt, kauniit rannat, kukivat kukat, letkeän musiikin, värikkäät sateenvarjojuomat lomatunnelmineen.

Aito Havaijilainen ruoka on minulle tuntematon alue, joten viimeiset päivät olen tutustunut Googlen kautta Havaijilaiseen ruokakulttuuriin. Keittiössä on ollut kuumat tunnelmat, kun olen opetellut uusien ruokien tekemistä. Uudet maut on tuonut meidän ruokapöytään hauskoja ooooh, kun hyvää-elämyksiä ja hieman hmmmm, no jaa-muminaa. Aloitin Havaijilaisen ruoan tekemisen helpoimmasta päästä eli salaatista ja tämä pääsi kategoriaan; ooooh, kun on hyvää! Arjen piristäminen uusilla resepteillä kannattaa ja antaa mielikuvitukselle siivet. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä salaattia. Lisää Havaijilaisia makuja luvassa lähiaikoina!

P.s. Oletko ollut Havaiji/ranta-teemajuhlissa joskus? Vinkkejä sekä ideoita otetaan vastaan, varsinkin hauskat leikit kiinnostaisi!Havaijilainen salaatti 6-8 annosta

1 1/2 dl ananasmurskaa/paloja mehusta puristettuna
2 salaatti kerää
1 1/2 dl porkkanaraastetta/siivuja
1 1/2 dl cheddaria suurimmalla raasteella

Pese salaatit ja pienennä paloiksi. Purista ananaksesta mehu kulhoon.
Kuori ja raasta porkkana. Raasta cheddar.
Lado salaatti, porkkana, juusto ja viimeisenä ananaspalat kulhoon.
Lusikoi kastiketta salaatin päälle ja tarjoile.

Kastike

1 1/2 dl majoneesia
1 tl sokeria
ananasmehua (puristetut mehut ananaksesta)
suolaa ja mustapippuria makusi mukaan

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna makuistua hetken jääkaapissa.

Alkuperäinen resepti löytyi täältä.

Lue myös nämä