Etusivu Jälkiruoka Kesäinen Domino-mansikkarahka lasipurkissa

Kesäinen Domino-mansikkarahka lasipurkissa

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kesällä on ihanaa, kun voi pakata piknik-korin täyteen herkkuja ja suunnata luonnon helmaan nauttimaan auringosta sekä kesän tuomasta hyvästä fiiliksestä. Pursuava piknik-kori, kylmää juotavaa, ulkopelejä, iso filtti mukaan, mieleinen ulkoilupaikka ja hyvä seura. Mitä sinne koriin sitten pakataan? Meidän perheen piknik-korissa pitää olla monta erilaista pientä suolaista naposteltavaa ja ainakin yksi jälkiruoka, jossa on kotimaisia tuoreita marjoja. Kun marjojen kanssa tarjoilee vielä samettista rahkaa, Domino-keksejä ja sitruunaista mansikka-nektariinihilloa, siitä syntyy herkullisen kesäinen jälkiruoka vailla vertaa. Nimesin jälkiruuan kesäiseksi Domino-mansikkarahkaksi ja pakkasin jälkiruuan lasipurkkeihin.

Kaappeihin jää monesti pyörimään erilaisia tyhjiä lasipurkkeja. Lasipurkkeja kannattaa hyödyntää hillojen tekemisessä, mutta myös jälkiruokaa voi tarjota lasipurkista. Jälkiruoka näyttää lasipurkissa kauniilta ja purkin pohja on tukeva, jolloin lasipurkki on helppo laskea pehmeään maahan. Purkin kannen saa tiiviisti kiinni, niin ettei tarvi pelätä jälkiruuan karkaavan pitkin piknik-korin seiniä, kuljetuksen aikana. Purkki ei rikkoudu helpolla, vaikka vauhtia olisi enemmänkin jälkiruokaa syödessä ja purkit on helppo kierrättää uudellleen. Kannattaa kokeilla!

P.s. Jos tarjoilet kesän juhlissa Domino-mansikkarahkaa, laita se näyttävästi viinilaseihin. Kaunista ja hyvää!
Kesäinen Domino-mansikkarahka

Ohjeesta tulee noin 6 annosta, purkin koosta riippuen.

2 1/2 dl vanillaa
250 g maitorahkaa
10 kpl Domino keksejä murskattuna (ilman täytettä)
2 1/2 dl hilloa (sitnuunainen mansikka-nektariinihilloa)
200 g mansikoita paloiteltuna
sokeria oman maun mukaan

Vaahdota vanilla, lisää maitorahka sekä sokeri joukkoon ja sekoita.
Lusikoi kermarahkaseos, hillo, Dominot ja mansikat kerroksittain purkkeihin tai annosmaljoihin. Koristele mansikoilla ja nauti kylmän.

Sitruunainen mansikka-nektariinihillo.

Lue myös nämä

4 kommentit

Rommirusina 8 kesäkuun, 2014 - 8:51 am

Onpas niin sievä ja kesäinen jälkkäri. :) Tuo lasipurkkijuttu on kyllä hyvä idea.

Peggy 9 kesäkuun, 2014 - 5:40 pm

Kiitos :) Kesä ja mansikat <3

Taru 8 kesäkuun, 2014 - 1:21 pm

Todella kaunis herkku ja juuri tuossa viinilasissa :)

Peggy 9 kesäkuun, 2014 - 5:42 pm

Olen jouluisin tarjoillut piparimaljoja viinilasista ja ajattelin nyt kokeilla kesäistä versioita laseissa. Kauniisti tuli maut näkyviin :)

Kommentointi on suljettu.