Etusivu Viikonloppu Kokonainen paahdettu ankka

Kokonainen paahdettu ankka

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitettyKokonainen paahdettu ankka on todella herkullinen ruoka, joka sopii hyvin juhlapöytään. Monille ankka on hieman harvinaisempi tuttavuus, mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan ankkaa uunissa paahdettuna. Ankka löytyy useammin pakaste-altaasta ja hinta on mielestäni hyvin edullinen.

Ankan liha on mehukasta ja se ei kaipaa sen kummallisempia mausteita. Ankka on loppuen lopuksi todella helppo valmistaa ja se saa muhia rauhassa uunin lämmössä. Ankan kanssa maistuu paahdetut perunat ja kasvikset.

Kokonainen paahdettu ankka

2 1/2 kg pakaste ankka
1/2 appelsiinimehua
1 rkl soijaa
2 tl suolaa
2 tl viismaustetta
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 appelsiini
2 isoa rosmariinin oksaa.

Huuhtele ankka veden alla ja kuivaa hyvin. Leikkaa ankan peräpuolelta ylimääräinen rasvaosa pois.
Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita. Valele ankan pintaan maustesekoitus kauttaaltaan.
Pese appelsiini ja halkaise kahtia. Täytä ankkan sisus appelsiinilla ja rosmariinilla.
Laita ankka paistopussiin, paista keskitasolla 200- asteessa noin 2 tuntia/kiertoilma 180-asteessa. Anna ankka levähtää noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele appelsiinin paloilla ja rosmariinilla.

Lue myös nämä

2 kommentit

Kati 6 toukokuun, 2015 - 10:10 am

Kiitos ohjeesta! Tämä menee kyllä kokeiluun :) olemme usein ostanut tuon samanhintaisen kalkkunan Lidlistä mutta ehkäpä nyt otammekin ankan sen sijaan.

Nimetön 7 toukokuun, 2015 - 8:32 pm

Kokeile ihmeessä ankkaa. Oli todella mehukas ja sai mukavaa vaihtelua ruokapöytään. Minä voin sitten kokeilla sitä kalkkunaa ja pääsen vertaamaan makuja :)

Kommentointi on suljettu.