Etusivu Kalaruoka Lohisandwich / videoresepti

Lohisandwich / videoresepti

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty


Kevään ja kesän tulevat juhlat tarjoiluineen pyörii jo varmasti monen mielessä. Lohisandwich on ollut yksi suosituimmista tarjottavista juhlapöydässäni ja voin ilomielin tarjota reseptiä myös sinulle. Pienet lohisandwichit ovat oivallista rarjottavaa juhlissa, koska niitä on helppo syödä vaikkapa seisten servetin päältä ja ilman suttua. Pidätpä sitten juhlasi hulppeassa kartanossa tai luonnon helmassa piknik-korin kera lintujen viserrellessä, pienet suupalat maistuvat aina. Suolaiset naposteltavat vie yleensä voiton juhlapöydän tarjottavissa ja niitä kannattaakin tehdä heti reilusti, ettei kukaan jää nuolemaan näppejään.

Lohisandwichit on todella helppo valmistaa ja voit tehdä ne muutamaa tuntia ennen tarjoilua jääkääppiin odottamaan. Tein herkullisen vaalean vuokaleivän lohisandwicheille, mutta melkeinpä mikä tahansa nelion mallinen leipä käy.

P.s. Lohisandwichit maistuu kyllä ilman juhliakin, VINK!

Katso videoni ja totea kuinka helppoa on lohisandwichin valmistus, ne suorastaan ui pöytään!

Lohisandwich

10 palaa vaaleaa vuokaleipää/paahtoleipää
150 g ranskankermaa
2 isoa retiisiä raastettuna
4 retiisiä ohuena viipaleina
300 g savustettua/grillattua lohta hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Sekoita kaikki muut aineet keskenään, paitsi retiisin viipaleet. Laita täytettä leipäviipaleille. Aseta viipaloidut retiisit viiden leivän täytteen päälle ja paina leivänpuolikkaat yhteen varoaen. Siisti leivän reunat, halkaise leipä terävällä veitsellä kolmioksi ja nauti. Jos valmistat leivät etukäteen, säilytä silloin kolmiot kelmun alla jääkaapissa.

 

Lue myös nämä