Etusivu Jälkiruoka Loma Barcelonassa; viiniä, ruokaa ja nähtävyyksiä

Loma Barcelonassa; viiniä, ruokaa ja nähtävyyksiä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Vihdoin koitti se päivä, kun elämäni ensimmäinen lomamatka Barcelonaan kutsui! Lähdin innokkaan avoimin mielin, hyvän seuran ja puolityhjän matkalaukun kanssa matkaan. Jo Barcelonan lentokentälle saavuttuani Espanja toivotti minut lempeästi tervetuleeksi ja se oli ihastusta ensisilmäyksellä. Aurinkoa ja lämpöä riitti vielä marraskuun päivillekin mukavasti. Lämpötila oli joka päivä noin 17-21 asteen välillä ja vain yhtenä päivänä sadepilvet ilmaantuivat taivaalle hetkellisesti. Kukat kukkivat, sitrushedelmät nuokkuivat puissa ja meren rannalla ihmiset nauttivat uiden ja kävelen rantahietikossa. Barcelonassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että kuusi päivää meni hujauksessa. Lomaan mahtui La Rambla, kauppahalli, kuuluisat nähtävyydet, Gaudin puisto, Sea Life, shoppailua, viini – ja cavakierros sekä paljon paljon muuta!

Nälkä tai jano ei pääse Barcelonassa yllättämään, koska ravintoloita ja kahviloita on paljon.  Pidän tapaksista ja vihdoin pääsin syömään aitoja tapaksia aidossa tunnelmassa. Yhden tapaksen hinta oli noin 2€ ja valikoimaa oli paljon. Herkuttelimme myös tuoreilla merenelävillä ja hienommassa ravintolassa tuli syötyä täydellisesti valmistettua ankkaa brie-juuston kera. Ruoka oli hyvää, mutta yleisesti ruoan kallis hintataso yllätti. Tapaksia lukuunottamatta rahat sai helposti tuhlattua ruokaan. Keskikokoinen pizza maksoi noin 13-15€. Ruoan kanssa hemmottelin itseäni cavalla ja paikallisilla viineillä, jotka olivat taas todella edullisia ruokaan verrattuna.

Hotellimme sijaitsi aivan muutaman askeleen päässä La Ramblasta, Barcelonan pääkadusta. Monta kilometriä pitkä katu on täynnä terasseja, katukauppiaita, pieniä kojuja, ihmispatsaita ja ihmisiä. Tunnelma on leppoisa ja kadun molemmin puolin sai ihastella lukuisia kauniita vanhoja rakennuksia, Liceu-oopperataloa, La Boqueria-kauppahallin tunnelmaa ja monia muita nähtävyyksiä.

La Boqueria-kauppahalli oli upea nähtävyys! Jamòn (kinkut), makkarat, merenelävät, tuoreet hedelmät, jäätelöt, mehut, pähkinät ja makeiset saivat hymyn huulille. En ole koskaan nähnyt niin kaunista ja runsasta kauppahallin tarjontaa. Olisin voinut olla siellä koko päivän, mutta matkaa jatkettiin viini- ja cavakierroksella.

Pidän viinistä ja cavasta, mutta oikeaoppiset etiketit nuuskutteluineen ovat minulla uutta, joten suuntasimme ammattilaisten oppiin viini – ja cavakierrokselle. Kierros vei meidät ensin Bodegues Jean Leon-viinitilalle, jossa maistelimme viinejä ja kuuntelimme Jean Leonin mielenkiintoista elämäntarinaa. Mies tuli tunnetuksi rohkeasta matkasta jäniksenä Barcelonasta Amerikkaan. Ahkerasta taksikuskista tuli Frank Sinatran luottomies, kuuluisan La Scalan omistaja sekä lopulta merkittävä viininvalmistaja. Pieni persoonallinen viinitila museoineen huokuu nostalgiaa Jean Leonin ansiosta. Jean Leon sairastettuaan Torres jatkoi hänen elämäntyötään ja jatkaa yhä tänä päivänä, kunnioittaen Jean Leonin muistoa.

Matka jatkui Torresin-viinitilalle, joka oli alueeltaan hyvin suuri. Pieni juna kulki ympäri viinitilaa ja ääniopastus kertoi viinin valmistuksesta sekä viinin kiehtovasta maailmasta. Junaopastuksen jälkeen pääsimme maistelemaan juustojen ja viinien yhteensopivuuksia sekä tutustumaan museoon.

Viimeisinpänä muttei vähäisempänä oli aika tutustua cavaan. Hauskat vespat, auto ja kuohuva odottivat Caves Freixenetin pihassa vierailijoita. Siitä oli mukava jatkaa kuplivaa kierrosta eteenpäin. Kostean kylmät ja hämyisät kellarit kiemurtelivat syvällä maan uumenissa. Miten niin tunkkaisissa oloissa syntyneet juomat voivatkaan maistua niin hyvältä? Koko päivän kestävä viini – ja cava kierros päättyi pieniin suupaloihin ja kuplivaan. Hieno retki ja ehdottomasti suosittelen retkeä Barcelonaan suuntaaville matkalaisille. Retkellä ei tarvitse olla todellakaan mestarimaistelija tai viiniasiantuntija, ripaus seikkailumieltä, 64€ rahaa ja leppoisa lomafiilis riittänee upeaan päivään viiniköynnöksien keskellä.

Seuraavana päivänä oli aika tutustua Barcelonaan Hop-On, Hop-Off  -bussia käyttäen. Yhden päivän lippu maksoi 27€ ja sillä pääsi kulkemaan Barcelonaa ristiin rastiin aamusta iltaan punaisen ja vihreän linjan väliä. Kaikki suurimmat nähtävyydet sekä kuuluisat rakennukset tuli nähtyä saman päivän aikana soljuvasti. Suosikkini oli ehdottomasti kaunis Gaudin puisto sekä Gaudin suunnittelema kirkko La Sagrada Famìlia, joka sai alkunsa jo 1882. Kirkko on vielä tänäkin päivänä keskeneräinen, mutta hyvin vaikuttava nähtävyys siitäkin huolimatta. Kirkon rakentamista jatketaan yhä ja ehkäpä jonain päivänä se valmistuu lopulliseen muotoonsa.

Matkalaukku täynnä tuliaisia, monta sataa muistoa rikkaampana ja muutama kilo painoa painavampana oli aika sanoa Barcelonalle näkemiin. Jonain päivänä vielä palaan vieraaksesi ja silloin kohotetaan  taas malja elämälle!

Lue myös nämä

10 kommentit

Sari 10 marraskuun, 2014 - 3:45 pm

Voi kun näyttää ihanalle reissulle! ( Hyvää) Syötävää ja juotavaa ja lämpöä, ei sitä muuta tarvitsekaan :) tervetuloa takaisin!

Peggy 10 marraskuun, 2014 - 9:34 pm

Kiitos Sari! Reissu oli todella onnistunut ja rentouttava irtiotto arjesta. Kotiin on kuitenkin aina yhtä ihana tulla takaisin ja se tunne kun lapset juoksee vastaan halimaan <3 Noh, on se mieskin ihku ;)

Anonyymi 10 marraskuun, 2014 - 7:03 pm

Hyvä tarina Barcelonan reissusta ja terkkuja toivottaa se suomalainen pariskunta, joka oli myös mukana viini ja cava retkellä

Peggy 10 marraskuun, 2014 - 9:38 pm

Reissu oli sen verran onnistunut, että Barcelona kutsuu varmasti pian uudelleen! Terveiset myös sinne! Oli mukava tutustua ja juoda lasillinen kuohuvaa hyvässä seurassa.

Mika 10 marraskuun, 2014 - 7:24 pm

Jees! Mukaansa tempaava postaus.

Peggy 10 marraskuun, 2014 - 9:41 pm

Kun kotio pääsin, tuli hieman ikävä kesää, aurinkoa ja itsetehtyä makkaraa :)

Annis 11 marraskuun, 2014 - 10:44 am

Matkakuume iski, tuo auringonpaiste! Ihania kuvia. Itse olen ollut myös kerran Barcelonassa ja ihastuin.

Peggy 12 marraskuun, 2014 - 8:24 am

Tekisi mieli lähteä takaisin koko perheen kanssa, ikkunasta näkyy harmaat pilvet ja kurakelit. Onneksi voi katsella lohdutukseksi lomakuvia ;)

Kati Perälahti 11 marraskuun, 2014 - 9:02 pm

Voi vitsi miten ihania kuvia. Oli varmasti mahti loma. Tervetuloa takaisin ♡

Peggy 12 marraskuun, 2014 - 8:25 am

Kiitos Kati! Lomailu on ihanaa, mutta perhe ja koti on parasta <3

Kommentointi on suljettu.