Etusivu Jälkiruoka Peggyn uusi punainen keittiö

Peggyn uusi punainen keittiö

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Pieni punainen keittiöni antoi vuosia sitten ruokakipinän. Kipinän, minkä innostuksesta aloitin tietämättömänä kirjoittamaan blogia sukulaisille. Harrastus tempaisi minut kerta heitolla mukaansa ja lopulta sain siitä itselleni työn, jota todella rakastan. Siitä asti punainen keittiö ja minä olemme olleet erottomattomat. Siitäkin huolimatta olen haaveillut uudesta ”toimivasta” keittiöstä. Ajatuksena, että keittiö säilyisi saman oloisena, ainoastaan poistaisimme olohuoneen ja keittiön välisen seinän. Seinän tilalle rakentaisimme saarekkeen. Vanhat punaiset laatat jäisivät paikoilleen sekä vanhat kaapit. Ostaisimme vain muutaman kaapin lisää ja uusi keittiö olisi siinä. 

Mites sitten kävikään? Kun samoja kaappeja ei enää ollutkaan myynnissä, ajatukset alkoivat rönsyilemään ja keittiöitä ihan vilisi silmissä. Kun kerta keittiö menisi uusiksi, ideoita riitti vaikka kuinka. Ja koska asun päivät melkein keittiössä, keittiön pitäisi olla suurempi, toimiva, inspiraatiota antava, pirteä ja lapsiystävällinen. Väriltään vaalea ja tietenkin sitä punaista. Tyyliltään selkeää, persoonallista, rönsyilevää, rouheutta ja kaikka siltä väliltä! Vähän kuin minä.
Kävimme muutamassa keittiöliikkeessä tutustumassa tarjontaan. Lopulta päädyimme ostamaan keittiömme Ideal-keittiöstä ja tekemään keittiömuutoksen yhteistyönä Ideal-keittön kanssa.

Kurkkaa uuden keittiön tunnelmia myös videolta!

Muutokset


Tiesin aika tarkasti mitä haluaisin, mutta toteutus oli hakusessa. Onneksi oli apu lähellä! Suurin muutos oli seinän poistaminen ja sen tilalle saarekkeen rakentaminen. Saarekkeen molemmilla puolille tuli kaappeja sekä laatikoita. Induktioliesi, missä valmistaa ruokaa. Pöytä baarituoleineen, jossa on helppo syödä aamu-sekä välipalat lastenkin kanssa. 

Ideal-keittiöstä sai onneksi kaiken tarvittavan esim. kodinkoneista valaistukseen ja välitilalevyihin. Ei tarvinnut juosta kiireessä monen kaupan kautta. Keittiöön lisättiin paljon uusia kaappeja. Uuni nostettiin ylemmäksi, jotta ei tarvii kyykistellä koiran kanssa lattialla, miettien: onko nisupullat valmiita? Kaikki kodinkoneet myös integroitiin, jotta yleisilme on siisti ja selkeä olohuoneeseen päin. Vesihana ja allas jäi samaan paikkaan kuin ennenkin. Altaan värin valitsin suosikkiruokien vuoksi tummaksi, näin punaiset pastakastiketahrat ei värjää allasta ja tumma allas toi mukavaa kontrastia vaaleaan pöytätasoon.

Ilmastointi ja valot

Saarekkeessa olevan lieden päälle piti asentaa uusi ilmastointilaite. Asuntoomme sopii vain moottoriton huuva, joten B2 malli oli meidän pakollinen valinta. Blondin päähän ei meinannut mahtua ajatus, miten moottoriton malli on melkein tuplasti kalliimpi kuin moottorillinen, mutta muita vaihtoehtoja ei ollut. Onneksi asunnon oma ilmastointi on tehokas ja huuva kaunis, niin blondikin tyytyi kohtaloonsa.

Ilmastoinnille piti rakentaa ihan uusi reitti, jotta putket ja sähköjohdot ei näkyisi. Ongelma ratkaistiin niin, että putki piilotettiin kaappien yläpuolelle olevaan tyhjään tilaan sekä kattolautojen sisään. Loput johdot ja putket peitettiin koteloon johon upotettiin himmennettävät led-valot. Valoja tuli myös kaikkien yläkaappejen alle. Valitsimme kaappien alle led-valonauhan. Valonauha koteloitiin, jotta se pysyy kauniisti kuosissaan. Himmennettävät valot oli loistoidea, nyt saa illalla istuskella olohuoneen puolella tunnelmavalaistus päällä. Walesin tikru, varo vaan! Tunnelmaa on luvassa…..Aamiaiskaappi

Amerikkalaisissa ja brittilehdissä on vilahdellut monesti aamiaiskaappeja. Aamiaiskaapin ovien taakse kätkeytyy niin kodinkoneet kuin aamiaistavaratkin. Sen verran brittiverta meidänkin perheessä virtaa, että pitihän sellainen aamiaiskaappi meillekin tulla. Hieman naurattaa tämä minun aamiaskaappivouhotus, mutta on se vaan niin helmi! Aamiaiskaappiin saa nimittäin piilotettua vaikka mitä. Kahvinkeittimen, vedenkeittimen, kupit, lasit, lautaset, kahvin, teen, puurot, myslit siis mitä nyt aamuisin tarvitaan aamiaisen tekemiseen ja syömiseen. Aaamiaiskaappiin lisättiin sähköpistokkeet, jotta siitä saa kaiken ilon irti. Teevesi vaan kiehumaan ja kuppi pöydälle odottamaan. Aamiaiskaapin laatikot saa vedettyä näppärästi ulos niin, ettei kaappi höyryty esim. teevesihöyrystä. Kun aamiainen on syöty, kaappi kiinni ja tavarat on poissa silmistä. Simpsala pim.

Jotain spessua ja diy

Halusin keittiöön jotain hauskaa yksityiskohtaa. Päädyin valitsemaan Ideal-keittiön valikoimasta pieniä vanerilaatikoita, johon saa nippelinappeli tilpehööriä piilotettua. Maalasin laatikot kolmesti samalla sävyllä kuin välitilan punainen väri on. Laatikoista tuli ihan onnistuneet ja se pieni hauska yksityiskohta, jota kaipasinkin. Lisää spessua keittiöön löysin kuin ihmeen kaupalla nettikirppikseltä. Etsin saarekkeeseen punaisia kestäviä baarituoleja ja siellähän minua odotti Gliss baarijakkarat. Iso kiitos myyjälle, tuolit sai hyvän kodin. Pöytälevyiksi valitsin rouhean valko/harmaan laminaatin, jossa sävy vaihtelee paikottain eläväisesti. Näin keittiön tunnelma ei ole liian valkoinen.

Saarekkeeseen tarvittiin myös tietenkin sähköä, jotta pääsen käyttämään kodinkoneita ym. Päädyin siihen, että pistoke laitettiin saarekkeen ulkoreunaan, jottei jauhot ja muut pienet murut tuki sähköpistokkeen reunoja. Käytännöllisyys ennen kaikkea.

Olen niin tyytyväinen uuteen keittiöön. Siitä tuli juuri meidän perheen oloinen, toimiva, iloinen, energinen, isompi, lapsiystävällinen, persoonallinen ja kaikkea mitä toivoa saattaa. Nyt kelpaa kokkailla ja tehdä töitä hyvillä mielin.

Suihkussa tiskaaminen, jatkuva grillaaminen tai eineksien syöminen, työmiesten läsnöolo, kodin kaaos ja arjen haasteellinen pyörittäminen on jo unohtunut. Kahden viikon odotus palkittiin! Neljän kuukauden putkiremontti ja keittiöremontti on takanapäin. Nyt nautimme perheen kanssa rauhasta, toisistamme, hyvästä ruoasta ja kodin lämmöstä. I LOVE!

Ps. Ensi viikolla onkin luvassa jotain tosi hyvää arkiruokaa….joten kannattaa pysyä kuulolla.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat! Aikamoinen ero, vaikka punaisuus säilyi. Mitäs tykkäät?

Kiitos Ideal-keittiö, kiitos myös Kiinteistökehitys Pitkänen sekä Mt-Electric Oy.

Yhteistyössä Ideal-keittiöt

Lue myös nämä

34 kommentit

Nanna 21 lokakuun, 2016 - 8:55 am

Onnea ihanalle uudelle keittiölle! keittiörempat on parasta!

Nimetön 21 lokakuun, 2016 - 2:37 pm

Kiitos Nanna. Olen niin tohkeissani, että sukat pyörii jaloissa.

Nanne - Elämää Koivurannassa 21 lokakuun, 2016 - 12:15 pm

Onnea uudesta keittiöstä! ♥ Mullakin oli vanhassa kämpässä punainen keittiö – ihanat punaiset pikkulaatat seinillä ja yhdellä seinällä sellainen käärmeennahkaa muistuttava punainen tapetti. Tykkäsin kovasti. Nyt mulla on iso, ihana keittiö, ja tykkään siitä kovasti. Mutta – toki odotan, että joskus saan sitä hieman muokata enemmän oman näköisekseni. Toimiva se kyllä on, ja sehän se on tärkeintä.

Nimetön 21 lokakuun, 2016 - 2:42 pm

KIitos Nanne. Parasta on, että se oma keittiö on omanlaisensa. Mukautuu ja elää vuosien saatossa tarpeiden mukaan. Toimivuus on tärkeintä ja sitten vasta muut asiat :)

Herkkuhovi 21 lokakuun, 2016 - 1:13 pm

Onnea uudelle keittiölle! Näyttää kyllä ihanalta ja toimivalta. :)

Nimetön 21 lokakuun, 2016 - 2:43 pm

Kiitos <3 Arki näyttää toimivuuden, mutta jotenkin toivon ja uskon, että palaset loksahtivat kerta heitolla oikeaan paikkaan :D

Tiina Varjus 21 lokakuun, 2016 - 3:16 pm

Ihanaa! Onnea uudesta keittiöstä! Hyvältä näyttää :) Tuo aamiaiskaappi on ihan loistojuttu.

Nimetön 23 lokakuun, 2016 - 7:46 am

Kiitos Tiina! Aamiaiskaappi on kyllä loistava keksintö ja viikossa koko perhe on innostunut sen käytöstä :D Rojut piiloon, mars!

Viikonloppukokki 21 lokakuun, 2016 - 3:55 pm

Kaunis, valoisa keittiö! Onnea uudelle!

Nimetön 23 lokakuun, 2016 - 7:46 am

Kiitos <3

Satu /Talossano23 21 lokakuun, 2016 - 7:29 pm

TYkkään <3 huomattavasti parempi ja valoisampi kuin entinen!
Uskon että olet So In Love keittiöösi ;)

Nimetön 23 lokakuun, 2016 - 7:47 am

Olin ihan ihmeissäni, kuinka paljon pienen seinän kaato teki yleisilmeelle. Ihan kuin olisi tullut muutama lisäneliö alakertaan :)

Jenni 23 lokakuun, 2016 - 6:10 am

Onnea uuteen pieneen punaiseen keittiöön! Ihan sun näköinenkin, mahtavaa! Ruoanlaitostakin tulee kaksinverroin hauskempaa kun on toimiva keittiö. Aamiaiskaapista ikinä kuullu, kuulostaa kyllä niin luksukselta!

Nimetön 23 lokakuun, 2016 - 7:49 am

Kiitos Jenni! Toimiva keittiö tekee yllättävän paljon aikaan ja huomaan olevani niin innoissani asiasta, että muu perhe jo hieman hymähtelee. Perhe saa olla tyytyäinen, kun saa ehkä piirun verran parempaa ruokaa :D Vihdoin uunikin paistaa ruoan tasaisesti.

Virpi 23 lokakuun, 2016 - 10:23 am

Aivan ihastuttava keittiö! Todellakin sopiva yhdistelmä väriä ja persoonallisuutta käytännöllisyyden kanssa. Hieno muutos!

Nimetön 24 lokakuun, 2016 - 6:12 am

Kiitos Virpi. Kyllä hieman jännitti muutos, mutta onneksi se tuli tehtyä. Nyt kelpaa kokkailla käytännöllisesti :)

Helinä 23 lokakuun, 2016 - 10:37 am

Ihana keittiö, etenkin tuo aamiaiskaappi! Meillä on mökki rakenteilla ja sinne keittiötä juuri suunnitellaan. Se on kyllä vaan niin armottoman pieni ettei sinne mitään herkkuja mahdu. Tää tahtoo aamiaiskaapin!!! :D

Nimetön 24 lokakuun, 2016 - 6:16 am

Aamiaiskaappi on kyllä niin kätsä, kun kaikki ylimääräisen saa piiloon ;) Herkkuja pitää aina mahtua, mökillekin :D Teet minin.

Saara- Viimeistä murua myöten 23 lokakuun, 2016 - 6:05 pm

Nyt voi ainakin sanoa, että olen punaisena kateudesta, hehe ;) Haaveena on joskus keittiö, joka olisi edes nykyistä isompi! Siihen ei kyllä paljoa vaadita, kun nyt on se yksi keittiötaso käytettävissä :D. Juurikin saareke olisi niin ihana. Ja totta kai sulle tuli punainen keittiö! Hyvä Peggy, oon jo niin kauan sun reseptejä testaillut, kaaauan ennen oman blogin perustamista :).

Nimetön 24 lokakuun, 2016 - 6:19 am

Heheee :D Meilläkin on ollut jopa suurperheessä yksi keittiötaso joskus käytössä ja hyvin silloin riitti. Nyt vaan on nälkä kasvanut syödessä ja kun ruoasta tuli työ, keittiö alkoi kasvaa emännän tavoin :D Ihana kuulla Saara, että blogini on ollut jo entuudestaan tuttu <3

Kermaruusu 24 lokakuun, 2016 - 2:09 pm

Olet saanut kyllä niin ihastuttavan keittiön. Tuolla ruoat syntyy melkein ihan itsestään. ;)

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:11 pm

No kyllä, ainakin melkein :D <3

minni 24 lokakuun, 2016 - 4:32 pm

Ihana keittiö! Itselläkin keittiöremppa haaveissa/alustavissa suunnitelmissa ja aamiaiskaappi on mullakin siintänyt mielessä. Kivoja ideoita.

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:12 pm

Aamiaiskaappi on osoittautunut käytössä tosi toimivaksi :) Nyt vaan tuumasta toimeen….

Minttu /Haarukkavatkain 25 lokakuun, 2016 - 3:40 pm

Täälläkin haaveillaan keittiöremontista – turkoosista sellaisesta ;-) Mistähän vaan löytyisi sopiva yhteistyökumppani…

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:13 pm

Vau, ihanan raikas väri! Sellaiseen projektiin lähtee varmasti ilolla moni :)

Merituuli 26 lokakuun, 2016 - 2:23 pm

Me ollaan mietitty keittiöremppaa useasti. Minä haluaisin eroon yläkaapeista, jotka jakavat tilan tyhmästi kokkaillessa olohuoneeseen päin. Ja kiitos sinun, nyt haaveilen aamiaiskaapista.

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:22 pm

Täällä oli sama juttu ja alunperin mun piti vain katsella hieman ideoita ;) Kävi sitten hieman toisin.

Aila 26 lokakuun, 2016 - 4:46 pm

Kaunis ja raikas keittiö! Hienoa, jos kaapit pysyvät noin selkeinä, ilman tavaramerta… itsellä tuppaa olemaan kaikenlaista, tosin onneksi vanhassa talossa on astiakomero ja -ullakko :)

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:24 pm

KIitos Aila.Itseni tuntien, kaapit on pian sekaisin ja täynnä kuin turusen pyssy ;) Olisipa ullakka :D

Juulia / Vaimomatskuu 27 lokakuun, 2016 - 8:20 am

Vau miten hieno! Ihanan avara ja taatusti käytännöllinen (aamiaiskaapille iso peukku!), punainen tehosteväri on myös upea. Rempasta on itselläkin kokemusta joten toivotan lämpimästi onnea urakan loppuun saattamisesta :)

Nimetön 27 lokakuun, 2016 - 4:25 pm

Tuntuu ihanan avaralta, edellisen keittiön jälkeen. Nyt näen lapsetkin seinän takaa, mitä kommelluksia olohuoneessa puuhataan :D

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi 29 lokakuun, 2016 - 7:23 pm

Ihana, ihana keittiö!
Ylimääräisten koneiden saaminen piiloon on mahtava juttu, se on ehdottomasti minunkin haavelistalla.

Nimetön 2 marraskuun, 2016 - 7:21 pm

Olen tosi iloinen, että kaikki koneet mahtuvat nyt piiloon. Tosi kaksi konetta juuri irtisanoi itsensä samaan aikaan, tilaa olisi vielä muutamalle :D

Jätä kommentti