Etusivu Jälkiruoka Perunarieska

Perunarieska

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tuore lämmin pikkukakkunen, perunarieska ja sipaisu voita, hmmm…Perunarieska saa aikaan minussa kaaoksen, suu käy, edellistä rieskaa pureskellen ja lisää vaan pitäisi suuhun ahtaa, mutta kun se on niin hyvää! En ollut perheen ainut ahmatti, kaikki kahdeksan rieskaa meni hujauksessa ja lisää pyydettiin. Rieskat olivat yllättävän helppo tehdä, joten uusinta tulee varmasti pian. Makuakin voi vaihdella helposti, jauhojen suhdetta muuttamalla sekä taikinaan voi lisätä vaikkapa juustoa, porkkanaa, mitä mieleen tuleekin. Meillä oli perunamuusia tänään ja sitä jäi sen verran, että sain loput muusit käytettyä rieskoihin. Taidan ensi kerralla tehdä muusia vieläkin isomman määrään, saa siten kaksi kärpästä samalla iskulla :)

Ohjeesta tulee 8 kpl perunarieskaa.

1/2 l paksuhkoa perunasosetta/ survottuja perunoita
2 dl maitoa (ei rasvatonta)
25 g voisulaa
1 muna
1 tl suolaa
4 dl ohrajauhoja (voit korvat osan vehnäjauhoilla)

Lisää voisula,  lämmitetty maito, suola ja muna perunoiden joukkoon, sekoita.
Lisää jauhot, puuhaarukalla sekoittaen. Jaa kahdeksaan osaan taikina.
Taputtele taikina pyöreiksi rieskoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 250 asteessa, noin 10 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanvaaleita.
Tarjoa lämpimänä ja voita päälle!

Lue myös nämä

10 kommentit

Nanne 25 maaliskuun, 2014 - 1:48 pm

Mun on pitänyt jo kauan testata bataattirieskoja, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Olis varmaan jonkun keiton kanssa ihan mielettömän hyviä! :)

Peggyn pieni punainen keittiö 25 maaliskuun, 2014 - 2:02 pm

Tiedätkö, mä olen aina haaveillut siitä bataatista, mutta en ole syönyt tai tehnyt bataatista koskaan mitään. Bataattiranskiksia tekis ehkä mieli ;)

Hanski Raty 25 maaliskuun, 2014 - 2:21 pm

Bataatista (sweet potato) onnistuu rieskanteko ihan hyvin, samoin muistakin juureksista. Kunnollisia bataatti-ranskisia ei saa kuin rasvakeittimessä eli öljyyn upottamalla. Uunijuureksina baattattisuikaleiden pinta palaa ja kutistuu melkein olemattomiin. Bataattilaatikko on sen sijaan hyvää vaikka joulupöydässä. Muskotti on erinomainen makupari bataatin kanssa.

Peggyn pieni punainen keittiö 25 maaliskuun, 2014 - 4:19 pm

Kiitos, kun kerroit! Minulle kun bataatti kun niin tuntematon, ei tule sitten tehtyä huonoa bataatti-kokeilua turhaan. Unohdan ne uunissa tehtävät bataattiruuat, inhoan kuivia juureksia! Rasvakeitintä ei vielä ole, joten taidan kokeilla käyttää sitä bataattia rieskaan, minäkin!

Meemu 25 maaliskuun, 2014 - 7:26 pm

Näitä on pakko kokeilla! Sanoin jo tyttärellekin, ettei vaan unohdu. Hän on kokkikerhossa jo neljättä vuotta, ja tykkää kotonakin kokkailla aina välillä.

Peggyn pieni punainen keittiö 25 maaliskuun, 2014 - 8:10 pm

Sinä onnekas, ihanaa kun joku muu tekee! Ruoka maistuu paljon paremmaltakin, silloin kun joku tekee sen ja iIolla! Resepti on helppo ja nopea tehdä, ei tarvi kohottaa ym. uuniin vaan ja sitten syömään ;) Näitä voi myös pakastaa.

Anonyymi 1 huhtikuun, 2014 - 1:58 pm

Tekovaiheesta uupuu munan lisääminen. Oletettavasti se kuuluu tuohon maidon, voin ja suolan kaveriksi. Nyt tekemään potturieskaa, kun ylimääräistä muusia on kaapissa. :)

Peggyn pieni punainen keittiö 1 huhtikuun, 2014 - 2:07 pm

Kiitos, kun huomasit asian! Korjasin ohjeen ja oikeassa olet, muna kuului juuri siihen. Rieskat ovat niin ihania lämpimänä <3 Mukavaa leivontapäivää!

Anne-64 26 marraskuun, 2014 - 9:22 am

Ja jollei pottuja kehtaa kuoria enempääsä eikä muusia jää, ni hyvin käy pussimuusiki! Mää justiinsa testasin ja olivat suorastaan loistavia. Tuskinpa ne leipomossakkaan tekevät oikiasta muusista… kokkeileppa Peggy nääki!! :D

Peggy 26 marraskuun, 2014 - 1:16 pm

Kiitos vinkistä Anne! En olekkaan koskaan jauhetta kokeillut, sellaisen vois kotiinsa kantaa ja testailla :)

Kommentointi on suljettu.