Etusivu Lifestyle Punaisen keittiön joulutohinat
Joulukattaus

Punaisen keittiön joulutohinat

by Peggy

Punaisen keittiön joulutohinat alkoivat tänään, kun kalenteriin ilmestyi joulukuun ensimmäinen päivä. Jo aikaisin aamulla lapset heräsivät rapistelemaan joulukalentereitaan ja minä teepussin paperia. Tunnustettakoon nyt, että oli minullakin pieni Minna Parikan pupukorva-paketti odottamassa joulun odotuksen alkua. Korvat höröllä ja hymy kasvoilla mennään sitten seuraavat viikot kiireisenä, kunnes pitkään odotettu joululoma alkaa. Ja voihan vanhat tonttu-ukot, kyllä sitä onkin odotettu!

Sitä ennen kuitenkin joulukuun 20. päivään saakka blogiin on tulossa todella herkullisia reseptejä, joten kannattaa pysyä kuulolla.

 

Peggyn pieni punainen keittiö

 

Joulukuusi

Eilen aloitin joulutohina-etkot ja siivosin kotia sieltä täältä. Tosin usein tuntuu lapsiperheessä, että vaikka kuinka paljon siivoaisi, seuraavana päivänä tavarat ovat kuin hiipineet hujan hajan takaisin omille oudoille paikoilleen. Sain kuitenkin nauttia puhtaasta tunteesta hetken. Kuusikin on koristeltu jo valmiiksi. Tänä vuonna päädyimme hakemaan varastosta vanhan tekokuuseen esille, minun töiden ja tulevan Walesin matkan vuoksi. Monena vuonna meillä on ollut aito, miedosti tuoksuva joulukuusi ilonamme, mutta tekokuusikin ajaa asiansa. Olen loppuviimein aika tyytyväinen lopputulokseen.

Vanha, jo hieman kauhtunut tekokuusi sai oksilleen hieman tekolunta sekä vaaleat koristeet, muutamaa värikästä sammakkokoristetta lukuunottamatta. Rakastan sammakoita ja olen fanittanut niitä jo ihan lapsuudesta asti. Sammakkoprinssin ja sammakkoprinsessan olen saanut äidiltäni lahjaksi. Ne ovat kuusen hauskimmat koristeet, jotka saavat minut ja koko perheen hyvälle mielelle. Jos kuvaa katsoo oikein tarkkaan, sammakot voi löytää kuvan oikeasta laidasta. Eikös olekin veikeät veijarit?

 

Punaisen keittiön joulutohinat

Punaisen keittiön joulutohinat – ennen joulua lista

 

Listasin itselleni asioita, joita haluaisin tehdä ennen joulua. Tässä niistä muuta.

  • Tapaa ystäviä ja sukulaisia
  • Leivo lapsien kanssa piparkakkutalot
  • Käy nautiskelemassa joulutorin tunnelmasta
  • Vieraile Tampereen Tallipihalla, DONE!
  • Katsele jouluelokuvia glögin ja suklaan kera
  • Vietä etko joulu Suomi-tyyliin. Kinkku, laatikot ja poropyörykät.
  • Leivo ja valmista ruokalahjat ”ajoissa” ystäville.
  • Ota rennosti ja nauti!

 

Nyt kun vietämme tämän joulun Walesissa, kotia koristaa kuusen lisäksi vain muutama itse tehty kranssi sekä männyn oksat maljakossa. Ai niin ja muutama Nisse, jotka ovat lapsien suosikit. Loppuviimein kotia alkaa olla jo aika jouluinen, muuta en edes kaipaa ja silti kaapissa on 3 laatikkoa joulukoristeita odottamassa. Ensi vuonna taidetaan ottaa samalla tyylillä joulutohinat.

Tänään aurinko paistoi aivan upeasti sisään ikkuinoista ja radiosta soi Jouluradio. Oli hieno fiilis ♥

Millaisia joulutohinoita teillä on, joko joulu on mielessä?

Ihana Joulu -lehti

Ihana Joulu -lehti on muuten ilmestynyt. Minulla on ilo ja kunnia olla lehden sivuilla, kertomassa meidän brittiperinteitä ja Suomijoulua suloisesta sekamelskasta. Lehdestä löytyy myös muutaman sivun verran jouluisia reseptejäni. Lehteä saa lehtipisteistä jouluun asti.

Mukavaa joulukuun ensimmäistä päivää ja sunnuntaita.

-Peggy-

Pssttt….Punaisen keittiön joulutohinat löytyvät myös Instagramista, joko seuraat?

 

Lue myös nämä

1 kommentti

Sari Spåra 1 joulukuun, 2019 - 8:44 pm

Ihana postaus. Ja tosiaan, tuo tekolumi onnistui kivasti. Mitä keksit käyttää tekolumena?
Ja voi miten söötit nuo pienet sammakot ovat!

Jätä kommentti