Etusivu Koti ja kattaus Terassi kesäkuntoon
Terassi kesäkuntoon

Terassi kesäkuntoon

by Peggy

Kuluneet lattialankut ja talven jälkeen nuhjuiselta näyttävä terassin yleisilme antoi lopulta sysäyksen laittaa terassi kesäkuntoon. Ajatuksena oli ainakin maalata terassin lattiaan sekä perkolan näkyvät laudoitukset. Projekti kesti vain muutaman päivän eli oli todellakin aikansa väärti. Haastetta maalaamiseen toi vaihteleva sää sekä runsas siitepöly, jota tuntuu olevan tänä vuonna erityisen paljon. Terassin kunnostus kuitenkin kannatti ja lopputulos on freesi. Terassilla on vietetty paljon aikaa ja ensimmäiset juhlatkin.

Lähtökohta oli siis erittäin kulunut terassi, kuten kännykällä otetusta ensimmäisestä kuvasta huomaa ja loput kuvat ovatkin sitten jo yhtä juhlaa eli uudistetun terassin kuvia. Harmittaa, kun minulla ei ollut enemmän ennen ja jälkeen kuvia, josta olisi saanut paremman käsityksen kuluneesta terassista, mutta jotain sentään. Mitäs pidätte lopputuloksesta?

Terassin uudistus

Terassi kesäkuntoon
Terassi kesäkuntoon

Terassi kesäkuntoon

Kävimme mieheni kanssa läpi ajatuksia ja toiveita, jolla saisimme terassin kesäkuntoon. Listasin tähän alle meidän suunnitelmia ja mihin lopulta päädyimme.

  • Lattian pesu, kevyt hionta ja maalaus.
  • Ikkunoiden -ja ikkunalaudan pesu.
  • Puutarhakalusteiden pesu ja huolto.
  • Sohvaryhmän pehmusteiden pesu.
  • Terassin verhojen uusiminen.
  • Kesäkukkien, ruukkujen ja amppeleiden hankinta.
  • Terassin tunnelmavalaistus ja köynnöskoristeiden laitto.
  • Uusi matto ja pieni pöytä.

Minun erityistoive *seinien uusi verhosuoja ja grilli, jäivät listalta pois.

Terassin kunnostus
Terassin kesäkalusteet
Terassin kukat

Budjetti

Aloitimme terassin muutokset ilman budjettia, kuitenkin sisäinen Sulo Vilén mielessä ja rahapussia vilkuillen. Listalta karsiutui heti monta toivetta pois, koska lisärahaa olisi tarvittu noin 1000 € kaiken päälle. Näin ollen uuden grillin hankinta sai jäädä sekä terassin seinien verhoaminen.

Lopullinen hintalappu uudistukselle oli noin 400 €

  • 200 € / Puhdistusaineet, terassiharja, maalit ja ym. tarvikkeet.
  • 200 € / Sisustus; terassin verhot, pöytä, matto, uudet lamput, köynnökset, amppelit ja kukat.

Terassi kesäkuntoon

Terassin sisustus

Terassin sisustus koostuu lähinnä vanhoista tavaroista ja tekstiileistä. Perkolan reunaan ripustin uutta ns. hyttisverhoa, tuomaan tunnelmaa ja antamaan hentoista varjoa tilaan. Vanha seiniä suojaava valko-vihreä kangas, jossa on palmunlehtiä, olisi ollut vaihdon tarpeessa (alkavia homepilkkuja), mutta uusi kangas olisi maksanut melkein 500 €, joten se jäi hankkimatta ja on listalla vuoden 2023 kesän hankintoihin.

Jo entuudestaan ostetut auringonvalolla toimivat lamput koristelin tekokukka köynnöksellä. Lattialle ostin alessa olevan juuttimaton, jolle hintaa tuli 20 € sekä pienen metallisen vihreäksi maalatun kahvipöydän, jota on helppo siirrellä tilanteen mukaan.

Terassin somistus
Kesäkattaus
Kesäkattaus
Terassi kesäkuntoon

Oikein mukavaa kesää teille kaikille ihanille seuraajille. Olkoon kesä 2022 täynnä lämpöä ja hyviä muistoja.

-Peggy-

Psttt…. Jos etsit raikasta kesäjuomaa, suosittelen kokeilemaan kuvassa olevaa sitruuna-inkiväärilimonadia! Kertakaikkisen herkullinen janonsammuttaja.

Kesäjuoma

Seuraa Peggyn pieni punainen keittiön menoa myös Instagramissa!

Lue myös nämä

Jätä kommentti