Etusivu Lifestyle Reissukesä

Reissukesä

by Peggy

Tänään on hieman haikea mieli, koska on aika sanoa hyvästit kesälle. Kaikesta siitä jäi takataskuun monta ihanaa muistoa ja reissukesä, jonka vietimme suurimmassa osin asuntoautolla seikkaillen pitkin Suomea. Tänä vuonna reissuja ja retkiä suunniteltiin paljon tarkemmin kuin edellisvuosina mm. korkean polttoaineen hinnan vuoksi. Jokainen perheestä sai päättää oman suosikkikohteensa ja sen mukaan tehtiin reittiä.

Sovimme myös, että tänä kesänä minäkin saisin ottaa hieman rennommin ruokahuollon kanssa. Se tarkoitti, että osa kesäloman budjetista menisi ravintola ja kahvilapalveluihin. Matkan varrella tuli syötyä herkullisia ja kotoisia ruokia sekä aivan kamalan ylihintaisia ja huonoja ruokia. Mutta niistä hieman tuonnempana. Nyt lähdetään kesän viimeiselle fiilistely matkalle…

Reissussa mukana 2 aikuista, 2 lasta ja 2 kiinanharjakoiraa, meidän Kiljuset ja tietenkin te mahtavat lukijat! Moni teistä olikin mukana koko kesän IG-puolella ja kiitos tuhannesti vielä kaikista matkailu-kahvila-ravintola-kohdevinkeistänne.

Reissukesä

Kesäkuu ja isäntä

Kesäkuu oli molemmilla hyvin työntäyteinen, joten matkailuauton piti olla ns. parkissa koko kuukausi, jotta saimme tehtyä työt kunnialla. Sen vuoksi päädyimme ottamaan kesäksi kausipaikan Kuninkaanlähteen leirintäalueelta. Viime vuonna autoon ostamamme etuteltta osoittautui todella hyväksi investoinniksi ja laitoimmekin sen heti pystyyn alueelle päästyämme, pidemmän oleskelun vuoksi. Etuteltta toimi olohuoneena, työhuoneena ja relax-alueena, jonka sisällä ei kastunut tai joutunut paarmojen piirittämäksi. Aika kului mukavasti ja ilmat suosi meitä.

Reissukesä
Etutelkka asuntoautoon
Reissukesä

Kausipaikkaan kuului isäntävelvoite, josta pitää sanoa, ettei se ollut minun juttuni. En kaihda siivoamista, enkä pelkää liata käsiäni, mutta aika tuntui loppuvan kesken, varsinkin maauimalan puolen siivoamisen kanssa, jonka koimme lämpimänä viikonloppuna. Sotkua oli ja tuli niin vauhdilla, etten meinannut ehtiä siivoamaan samassa tahdissa kaikkea. Isäntänä tapaa myös ns. haasteellisia ihmisiä (jolta saat asiatonta ja ala-arvoista käytöstä) sekä näkee sellaista, mitä ei vierailijana haluaisi tietää. Joten totean, että tulipahan koettua tämäkin. Kuukausi kului ja reissujalkaa alkoi vipattaa. Oli aika jatkaa matkaa…

Peggyn pieni punainen keittiö

Heinäkuu ja ihana meri

Heinäkuussa ensimmäinen matka tehtiin reitillä Tuuri – Kokkola – Kalajoki – Raahe ja lopuksi meidän jokavuotinen perinnekohde, Rovaniemi. Tuurin Onnelassa yövyimme yhden yön, jossa kävimme samalla kaupoilla täyttämässä auton jääkaappia sekä nuorimmainen piipahti ilmaiseksi tivolissa. Nisse ja Papu otti ilon irti apilamerestä ja pitkistä kävelylenkeistä.

Onnela
Reissukesä

Kokkola

Siitä sitten jatkettiin Kokkola Camping -lomakylään, jossa on aivan kivenheiton päässä kauniit merimaisemat ravintoloineen sekä keskusta, johon on matkaa reilu 2,5 km. Kokkolan leirintäalue on viihtyisä ja meidän koko perhe teinistä nuorimpaan viihtyy. Alueelta löytyy mm. koirien ranta, lasten leikkialue, Frisbeegolf-rata, minigolf-rata, Beach volley -kenttiä, aikuisten ulkokuntosali, skeittiramppi ja uimaranta.

Kävimme syömässä meren rannalla olevassa Burger Villagessa niin mehuttaat ja herkullisen hampurilaiset, että kelpasi pitää ansaitun vapaapäivän grillailusta. Näillä eväillä jaksoi taas jatkaa matkaa….

Kokkola
Kokkola
Reissukesä

Kalajoki

Kalajoki Camping hurmasi meidät taas kerran tai oikeastaan sen meri ja läheisyys. Tänä kesänä Kalajoella tulikin vietettyä reilun viikon verran ja useampaan otteeseen. Meren lisäksi alueelta löytyy paljon maksullista puuhaa, kuten kesäteatteri, Seikkailupuisto Pakka, Vesipuisto Jukupark, Surf center ja minigolf. Täällä aika lensi siivillä ja valitettavasti myös rahat lompakosta. Paljon kivaa puuhaa koko perheelle, ainoa iso miinus on kallis hintataso.

Kalajoki hiekkasärkät
Reissukesä koiran kanssa

Kalajoen hiekkasärkkien läheisyydessä löytyy monia eri ravintoloita ja kahviloita. Erityisesti pidin Cafe Beach Rosen palvelusta, tunnelmasta ja herkullisista tarjottavista, jossa en euroja säästellyt. Olisin voinut ottaa vitriinistä sen seitsemän sorttia. Tyydyin kuitenkin katkarapuleipään ja kakkupalaan, jotta muillekin jäi.

Beach Bar Surffarissa kävimme syömässä kahdesti, jossa tarjottiin perussettiä. Ravintolan viihtyisä tunnelma, alueeseen sopiva sisustus, miljöö ja maistuvat drinkit yllättivät positiivisesti.

BEACH BAR SURFFARI
BEACH BAR SURFFARI

Rysä

Te kaikki seuraajat tiedätte miten rakastan kalaruokaa ja kun silmiini osui hauskan oloinen kalapaikka, olin innoissani. Into kuitenkin katosi nopeasti, samalla hetkellä kuin annoin rahani. Kävimme Siikarysä nimisessä paikassa, josta saa suoraan hiillokselta kalaa. Ihana idea, mutta itse kokemus ja hinta sai mietteliääksi. Yksi pieni siis todella pieni siika, 2 leivän palaa ja viini (7,90€) tuli maksamaan 28,90€. Hintaa en tiennyt etukäteen ja jos olisin, kala olisi jäänyt tilaamatta. Tunsin itseni hieman huijatuksi, mutta tunnustan. Nautiskelin siikaa suurella hitaudella.

Rakas Rovaniemi

Rakastuin yli kymmenen vuotta sitten Rovaniemeen, sen ihmisiin ja tunnelmaan. Voisin jopa muuttaa sinne, jos saisin meren mukaani ja takapihalle. Tänäkin kesänä kävimme Santa Claus Holiday Villagessa ja yövyimme sviiteissä. Matkailuauto sai hieman huilia muutaman päivän verran. Kuvia ei tullut otettua montaa, kuin aamiaiselta ja Sisu porosta. Kertakaikkisen ihana paikka ja hyvä ruoka. Lupaan, kun marraskuussa mennään taas, silloin virittäydytään yhdessä joulun tunnelmaan. Yritän pysyä ruodussa kuitenkin ensin tämän syksyn.

Santa Clauds Holiday Village aamiainen
Poro

Reissukesä ja uudet tuttavuudet

Reissukesän aikana tuli kokeiltua myös jotain uutta. Niistä mainittakoon Kemin LumiLinna, jossa Tikru kohtasi vertaisensa ja minä pääsin laskemaan jäämäkeä keskellä kuuminta kesää. Voitte arvata, oliko kuumana päivänä virkistävää! LumiLinnan teemana oli sirkus ja vau, kaikki oli käsin veistetty ja tehty. Upeaa käsityötä! Tulee itselle pientä haastetta ensi talven takapihan lumiukkoa suunnitellessa. Josko satsaan sitten lopulta persoonalliseen porkkanaan ja kaulahuiviin. Marraskuussa toivon, että päästään tänne taas uudelleen, uusia vinkkejä saamaan.

Kemin LumiLinna
Reissukesä

Siikaranta Camping ja Kallon majakka

Siikaranta Camping, Kallo ja sen majakka saa minulta erityismaininnan, käykää ihmeessä siellä, jos on mahdollisuus. Kesällä tai vaikkapa syksyllä, syysmyrskyjä katsomassa. Maisemat ovat molemmissa karun kaunista ja mykistävät. Meri saa sydämen sykkimään, tuntemaan iloa ja onnea. Pelkkää hyvää sanottavaa ja ensi vuonna ehdottomasti uudelleen.

Siikaranta
Kesäreissu
Reissukesä

Monta kohdetta ja kuvaa jäi vielä jakamatta, mutta nyt on pakko julkaista kirjoitus. Muuten syyskuu on jo täällä.

Kiitos kun luit ja olit ” reissukesä”ssä mukana. Syksyllä luvassa taas uusia seikkailuita, mutta nyt ihanan kaunista syksyä juuri sinulle!

-Peggy-

Ruukki

Joko seuraat Peggyn pieni punainen keittiön menoa InstagramissaOlisi ihana nähdä sielläkin!

Lue myös nämä

Jätä kommentti