Etusivu Koti ja kattaus Keittiön pintaremontti
Keittiön pintaremontti

Keittiön pintaremontti

by Peggy

Teimme keittiöremontin sekä kodin suuren muodonmuutoksen viimeksi viisi vuotta sitten. Siitäkin huolimatta keittiön pintaremontti on ollut ajatuksissa jo tovin, keittiön toiminnallisuuden ja uusien ajatusten vuoksi. Koko pintaremontti sai alkunsa punaisesta väristä, joka on ollut Peggyn pieni punaisen keittiön inspiraatio kaikki nämä vuodet. Olohuoneen ja keittiön yhdistettyä samaksi tilaksi, keittiön punainen väri alkoi hallita liikaa. Niinpä pitkän harkinnan jälkeen päädyimme pieneen pintaremonttiin, josta lopulta tulikin suuri. Niin ulkonäön kuin budjetin osalta. Valko/punaisesta keittiöstä tuli moderni valkoinen keittiö, jossa voi aistia ripauksen Italian ja Ranskan tunnelmaa.

Kuva viiden vuoden takaa, remontin jälkeen. Keittiö sai ison muodonmuutoksen, esim. keittiön ja olohuoneen välistä kaadettiin iso seinä pois. Näin saatiin enemmän tilantuntua ja avaruutta.

Keittiön pintaremontti ja aikataulu

Keittiö pintaremonttiin oltiin varattu aikaa noin kaksi viikkoa, koska keittiössä ei tehty suuria muutoksia ja kaikki pysyivät samalla paikalla kuin ennenkin. Keittiö on työpaikkani, joten nopeassa aikataulussa pysyminen oli hyvin tärkeää. Projekti ei kuitenkaan edennyt suunnitelmien mukaisesti ja remontin kokonaisaika venyt kuukausiksi. Joten jos suunnittelet keittiöremonttia, varaudu yllätyksiin.

Vanhan keittiön purkaminen, putki -ja sähkötöiden valmistelut vei aikaa ammattilaiselta vain päivän. Keittiöstä poistettiin tasot, välitilan seinälevy, sokkelit, kaapiston vetimet, osa kodinkoneista ja hana. Kun vanha keittiö on valmiiksi purettu, pääsee tasoasentajat mittaamaan uudet tulevat materiaalit. Mittauksen jälkeen tasojen toimitukseen menee noin 2 viikkoa. Tässä kohtaa projektia olimme todella innoissamme, sitten tulee se kuuluisa mutta….

Keittiötasojen toistuvat ja useat mittavirheet sekä rikkoutuneet tasot saivat aikaan vyyhdin, joka jätti remontista päällimmäiseksi pettymyksen ja turhautumisen tunteen. Kahden viikon odotus venyi kuukausia. Milloin odotimme uutta tasoa, milloin taasen, että asentajat tulisivat paikalle.

Jatkuvien viivytyksien vuoksi meni monta lämmintä ateriaa sivu suun sekä ansiomenetyksiä, aiemmin sovituista asiakastöistä. Korvaukset asiakkaalle ansiomenetyksistä ja viivytyksistä ovat naurettavan pienet, joten remontti kannattaa ajoittaa itselleen mahdollisimman hyvään aikaan.

Keittiön pintaremontti
Keittiön sisustus

Keittiön pintaremontti

Edellisestä keittiöremontista oli niin vähän aikaa, joten halusimme säästää ja pitää muutoksessa keittiön ja saarekkeen vanhat rungot sekä ovet. Onneksi samaa sarjaa vielä myytiin, jotta saimme muutaman lisäkaapin keittiöön. Viiden vuodenkin jälkeen värisävyt uuden ja vanhan välillä olivat hyvin huomaamattomat, mikä helpotti suunnittelussa valintaa. Keittiöön uutta ilmettä tasojen lisäksi saatiin vetimiä vaihtamalla. Valintani oli ajattomat ilman teräviä kulmia olevat matta terästä vetimet.

Vanha jääkaappi sekä pakastin saivat jäädä, koska ne toimivat edelleen moitteettomasti. Uuni sen sijaa lähti vaihtoon. Se on vaihdettu jo kerran viiden vuoden aikana ja paistotulos ei ole vieläkään odotusten mukaisesti. Liesitaso ja astianpesukone ovat olleet erittäin kovassa käytössä päivittäin ja niiden tilalle katsoimme uudet kodinkoneet.

Keittiöremontin toiveet ja bujetti

Aloin suunnittelemaan remonttia mielessäni 7 kk ennen itse remonttia. Ajatukseni muuttuivat muutamaan kertaan ja se liittyi täysin budjettiin. Suunnitellessa nälkä alkoi kasvaa ja lopulta budjetti tuplaantui alkuperäisestä ajatuksesta. Alunperin budjetti oli max. 6000 € sisältäen työn osuuden. Lopulta pelkät tasot maksoivat enemmän. Hyväksyin sen, koska tämä keittiö on tarkoitus olla tälläisenään niin kauan kuin asumme kodissamme. Toiveissa oli vaalea, raikas, toimiva, kestävä ja ajaton keittiö.

Dekton -tasot, allas, hana ja kodinkoneet

Tasot keittiöön, saarekkeeseen sekä välitilaan valittiin kestävyyden ja ulkonäön mukaan. Marmorikuvioinen Dekton -taso ihastutti heti sen nähtyäni. Dekton on keinotekoisesti valmistettu keraaminen kivitaso. Se kestää hankausta, kuumuutta ja värjääntymistä erilaisista kivimateriaaleista parhaiten. Väriksi valikoitui Dekton Aura 15. Tasoon ja saarekkeeseen tuli 20 mm ja välitilaan 12 mm taso. Dekton on ollut nyt käytössä ja olen todella tyytyväinen. Sillä hinnalla tosin on pakko olla, suolaisen hintainen tuote.

Keraaminen musta allas ja hana vaihdettiin kestävään Stalan Lagom teräsaltaaseen ja Lapetek Lino – A hanaan. Kodinkoneille toiveena oli kestävyys ja kyselinkin teiltä seuraajilta vinkkejä niiden hankintaan. Kiitos siis vinkeistä ja hyviltähän nämä tuntuvat. Pitkään toivottu pieni viinikaappi oli myös toiveissa, tosin nyt naurattaa. Se on vielä ollut tyhjillään ja joskus sinne eksyy yksi pulla hetkeksi aikaa. Viinikaappi tuli aamiaiskaapin alle, joka meillä on todella kovassa käytössä päivittäin. Siitä ei siis luovuttu remontin aikana.

Keittiön allas ja hana
Aamiaiskaappi

Mitä pintaremontti maksoi?

(Kaikki kodinkoneet ovat integroitua mallia)

  • Muutama uusi kaappi, rungot ja jalat
  • Vetimet x 31 kpl 101 €
  • Lagom 50 allas 349 €
  • Lino – A hana 440€
  • Nerostein Dekton kivitaso Aura 7234 € (sis. asennus)
  • Kodinkoneet, kalusteuuni, astianpesukone, mikro, keittiötaso 2294 €
  • Viinikaappi 1475 €
  • Sekä remonttiin kaikki muu tarpeellinen materiaali

Yht. 12 371 €

*Huom. summasta puuttuu työn osuudet. Sähköasentaja, putkiasentaja sekä keittiön purku ja asennustyöt.

Keittiön sisustus

Pidän minimalisesta sisustuksesta, joten tasoilla ja seinustalla ovat esillä vain suosikkitavarat, koska päivän mittaan tulee tiskiä ja sotkua aika lailla. Keittiö näyttää usein kuin myrskyn jäljiltä iltapäivisin ja siitä voin syyttää vain itseäni. Pidän kasveista ja yrteistä ja niitä pitää olla aina muutama. Kuten myös viime vuonna Riviera Vintagesta ostamani ranskalaiset vintage/antiikki lasit, karahvi ja tarjotin. Kalakuvioiset kynttiläjalat sekä hopeinen jääpalakulho, jossa usein seisoskelee yrttipuska. Monet erilaiset leikkuulaudat ja erityisesti Muurlan kanssa yhteistyössä tehty sarja Peggy by Muikut leikkuulauta.

Keittiön sisustus
Keittiön pintaremontti
Peggy Thomas by Muikut

Keittiöremontin lopputulos

Olen muutaman kuukauden käytön jälkeen tyytyväinen keittiöön, sen toiminnallisuuteen ja värivalintoihini, vaikka punaisen värin jättäminen keittiöstä jännitti todella paljon. Pieniä kauneusvirheitä tasojen asennuksen jälkeen yhä näkyy, mutta yritän ummistaa niille silmiäni. Kaiken kaikkiaan, I love it! Joten tervetuloa uuteen keittiööni. Mitäs pidätte muodonmuutoksesta?

Keittiön pintaremontti

Seuraatko  Peggyn pieni punainen keittiön menoa Instagramissa?

Olisi mukava nähdä sielläkin, joten otathan seurantaan.

Lue myös nämä

Jätä kommentti