Etusivu Aamiaiset ja brunssit Raikas sitruunajuoma

Raikas sitruunajuoma

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Mintulta ja sitruunalta maistuva virkistävä juoma saa hetkessä unihiekassa olevat silmät heräämään. Jo pelkkä tuoksu ja kaunis väri saa mielen virkeäksi. Sitruunajuoman voi ja kannattaakin tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan ja aamulla täyttää lasiin jääpalojen kera. Aamuisin kun ei ole sitä ylimääräistä energiaa ja aikaa, ainakaan lapsiperheessä. Rupea siinä sitten silmät sikkurassa ja kiireessä puristeluhommiin, voi naama venahtaa sitruunan lailla ja juomat jäädä juomatta. Sitruunajuoma sopii tarjoiltavaksi aamiaisella ja brunssilla, mutta se maistuu myös illanistujaisissa alkoholittomana vaihtoehtona. Illanistujaisiin laittaisin vielä pakastemansikoita joukkoon. Pakastemansikat antaaa mukavaa makeutta ja pitää juoman kylmänä sekä on pieni väriläislä lasissasi.

Oh, what a beautiful morning!

Raikas sitruunajuoma

Juoma on noin 6 hengelle

1 l vaaleaa kylmää rypälemehua tai makeaa limemehua
2-3 dl vastapuristettua sitruunamehua makusi mukaan
tuoreita mintunlehtiä
jäitä
sitruunankuorta

Purista sitruunoista mehut. Kaada rypälemehu ja sitruunamehu kannuun. Laita mintunlehdet ja jääpalat laseihin. Kaada sitruunajuoma ja nauti kylmänä. Koristele sitruunankuorella (arkena ehkä kannattaa unohtaa).

Lue myös nämä

3 kommentit

Jael 14 tammikuun, 2015 - 2:36 pm

Täällä tuo kombo on suosituimpia juomia täällä kesäisin.Mutta bkendataan sileäksi jäitten.kanssa.Sitä saa täällä joka kiskasta ja kahvilasta;ihana viilentäjä

Jael 14 tammikuun, 2015 - 2:38 pm

Hups,tosin rypälemehua.ei ole siinä juomassa.Kiva lisäys:-)

Peggy 14 tammikuun, 2015 - 6:57 pm

Ihanaa, jos täälläkin saisi melkein joka kadunkulmasta kesäisin hyviä tuoreita juomia, mehukioski olisi hauska idea. Laitoin rypälemehua hieman antamaan makeutta, maistui koko meidän poppoolle. Pian tulossa suuri brunssi-kesti ja ajattelin tehdä tätä vieraille :)

Kommentointi on suljettu.