Etusivu Grillaus Talven eväsretki
Talven eväsretki

Talven eväsretki

by Peggy

Mitä ruokaa pakata mukaan, kun talven eväsretki kutsuu. Olen koonnut ideoita ja vinkkejä talvipiknikille, jotka olemme lasten kanssa hyväksi havainneet. Monet herkut onnistuvat ilman nuotiota ja jos on termospullo, se oiva apu retkillä.

Olemme olleet onnekkaita tänä talvena, kun on niin mahtavat kelit. Lunta on tupruttanut ympäri Suomea ja se on houkutellut ihmisiä enemmän ulkoiluun. Kun on hyvät eväät mukana, jaksaa seikkailla ulkona kauemmin ja voi että, miten hyvältä ruoka maistuukaan luonnon helmassa. Elämän pieniä suuria elämyksiä ♥

 

Talven eväsretki

Talven eväsretki

 

Talven retkieväät

Talven retkieväät kannattaa pakata ja tehdä mahdollisimmat valmiiksi jo kotona. Kylmällä ilmalla sormet viilentyvät nopeasti ja näin ollen on paljon mukavampaa ottaa kassista hyvin esivalmisteltu tai suoraan valmiita syötäviä. Lämpimiä vaihtoehtoja kannattaa pakata myös matkaan ainakin yksi vaihtoehto, koska ne tuovat hyvää oloa päästä varpaisiin. Termospullo on eväsretkien pelastaja, siinä säilyy juomat, keitot ja jopa nakit koko retken ajan lämpimänä.

 

Täyteläinen appelsiinikaakao

 

Tikkupullat ja pannukakut

Itse emme ole koskaan onnistuneet lapsien kanssa tekemään herkullisia tikkupullia nuotiolla. Yleensä lopputulos on ollut aina päältä mustaksi hiiltyneitä kovia kiemuroita ja sisältä taikinaraakoja. Yksi osa elämystä on ollut se, että lapset saavat itse valmistaa omat pullansa ja olen ratkaissut ongelman seuraavanlaisesti. Otan mukaan valmiiksi paistettuja pakastepullia ja ne sitten lämmitellään nuotiolla tikun päässä valmiiksi. Tuoksu on ihana, kuin vastaleivotun pullan ja voitte arvata, maistuuko.

Saman pakastusniksin teen myös pannukakkujen kanssa. Pakastan usein ylijääneitä pannukakkuja ja hyödynnän ne eväsretkillä. Pannukakut voi kääräistä folioon ja siihen viritellä tikku kiinni, näin saa kerralla monta pannukakkua valmiiksi. Päälle hilloa, kermavaahtoa tai siirappia.

 

 

Talven retkieväät

 

Hodarit ja nakit termospullossa

 

Hodarit ovat lasten talvipiknik suosikeita. Usein sitä nuotion mahdollisuutta ei ole, mutta ei hätää. Termospullossa voi säilyttää nakitkin lämpiminä. Kaada kiehuvaa vettä termospulloon ja laita nakit väljästi sisään. Nälän yllättäessä, kaada vesi pois. Nauti nakit sämpylän ja maustekastikkeiden kera. Ja jos nuotiopaikka sattuu löytymään, pakkaa varoiksi myös muutama makkara.

 

Retkieväät

Talven eväsretki ideat

 

Appelsiinikaakao (termospullo)

Bataattikeitto (termospullo)

Täytetyt kinkku-juustoleivät (kylmänä tai lämpiminä nuotiolla)

Hodarit (nakit termospullossa tai nuotiolla)

Japanilaiset pannukakut (sellaisenaan tai nuotiolla)

Paistovalmis pakastepulla  (tikulla nuotiolla)

 

 

Laskiainen kaakoa

Retkieväät

 

Nautitaan upeasta Suomen talvesta ja sen kauneudesta. Ihanaa viikkoa ja muistakaahan pukeutua lämpimästi!

– Peggy-

 

Seuraatko jo Peggyn pieni punainen keittiö-Instagramissa? Olisi mukava nähdä sielläkin!

Lue myös nämä

Jätä kommentti