Etusivu Makuja Britanniasta Viikunat pekonikääreessä eli Figs in Pigs

Viikunat pekonikääreessä eli Figs in Pigs

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Viikunat pekonikääreessä saivat humoristisia piirteitä ruuanlaittooni, kun päähänpinttymä näistä pienistä makean suolaisista suupaloista ei ottanut laantuakseen. Kaikki alkoi siitä, kun katselin myöhään lauantai-iltana brittiläistä ruokaohjelman joulujaksoa, jossa mieskaksikko valmisti Figs in Pigs herkkuja. Haaveilin koko seuraavan päivän ja sitä seuraavankin päivän niistä. Päätin siis kokeilla tätä herkkua ja vesi kielellä lähdin kauppaan. Ensimmäisessä kaupassa ne olivat juuri loppuneet hedelmäkampanjan vuoksi. Toisessa kaupassa oli jäljellä vain YKSI viikuna, joka oli tippunut sekä murskaantunut hedelmälavojen väliin. Siinä kohtaa tunnelma mielessäni alkoi hieman kiristymään. Kolmanteen kauppaan olikin matkaa sen verran paljon, että toivoin todella löytäväni ne viikunat. Ne alkoivat jo olemaan pienoinen pakkomielle minulle. Periksi ei anneta, viikunat mielessäni lähdin kauppaan numero kolme. Pettymys, ei viikunoita! Olivat saaneet vain neljä rasiaa ja kaikki olivat menneet samana päivänä. Joku muukin oli varmasti katsonut joulujakson. Kivat heille, jotka olivat saaneet rasiansa. Kuulostanko jo katkeralta? Hyi, pois se minusta. Tässä vaiheessa iloinen mieli oli kadonnut ja palasin kotiin! Seuraavana aamuna lähdin uudelleen kauppaan etsimään niitä samaisia päänsärkyä tuoneita viikunoita ja onneksi löysin! Ostin suuren pussillisen, jotta ei lopu sitten ihan heti. Näin jälkeenpäin hymyilyttää käytökseni ja se vaiva, jonka näin viikunoiden vuoksi, mutta ehkä se kannatti. Jos siis minulta kysytään ja muilta perheenjäseniltä ei kannata kysyä, koska vastaus olisi toinen! Minä ja taapero pidimme pienistä suupaloista erityisen paljon, poika söi hedelmälihan, mies pyöritteli niitä käsissään ja jätti osan syömättä, tytär söi vain pekonin! Mutta tässä ne nyt sitten vihdoinkin ovat, viikunat pekonikääreessä!

Viikunit pekonikääreessä

6 viikunaa
6 pekonin siivua
50 g vuohenjuustoa
6 cocktail tikkua

Pese ja kuivaa viikuna. Tee ristiviilto päähän ja purista viikunan alaosasta, niin että viikuna aukeaa. Kierrä pekoni viikunan ympäri ja kiinnitä pekonin päät cocktail-tikulla. Täytä viikuna vuohenjuustolla ja paista uunissa 200 asteeseen noin 10-15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa. Poista tikut ja tarjoile.

Lue myös nämä

16 kommentit

Katja 19 syyskuun, 2014 - 10:25 am

Ihanan näppärä nimi näillä englanniksi. Ja kaikkihan on hyvää pekoniin käärittynä.:)

Peggy 19 syyskuun, 2014 - 11:16 am

Niin on :) Pekoni maistui makean viikunan kanssa hyvältä.

Ruokasurffausta - Anna 19 syyskuun, 2014 - 11:03 am

Kuullostaa ihanalta, nam!

Peggy 19 syyskuun, 2014 - 11:16 am

Jos kokeilet, toivottavasti löydät viikunat helpommin :D

Tipi 19 syyskuun, 2014 - 12:16 pm

Tämä kuulostaa tutulta! :D Päähänpinttymät, nimittäin! Itselläni on myös viikunaongelma. Teoriassa pidän niistä kovasti, ainakin aina kun joku toinen on tehnyt ruokaa jossa on niitä käytetty ja maku on ihana. Mutta itse en osaa -tai uskalla -tai keksi mitään, mihin käyttää niitä.

Peggy 21 syyskuun, 2014 - 5:51 am

Viikunat pekonikääreessä on todella helppo valmistaa, joten tästä on hyvä aloittaa :) Jos niitä viikunoita vaan löytyy ;)

Tipi 21 syyskuun, 2014 - 7:15 pm

Täytyykin lähteä metsästämään! :D

Anne-64 20 syyskuun, 2014 - 7:11 am

No ei voi Peggy ainakaa yrityksen puutteesta sua syyttää :D :D Moon samanlaine, jos saan päähäni jottai ni sitä sitte pitki kyliä haetaa. Moon oikee yrittäny opetella (huonolla menestyksellä) että juttuja tehhää sillo köö niijen aika o, esim. parsaa syyään kevväällä ku sitä o saatavilla ja hintaki kohillaa… mutta ei, ku jottai tekkee mieli, ni sitä o saatava.

Mulle kyllä varmaa ois maistunu nuo, tykkään viikunoista ja tykkään pekonista, varmaa ollu hyvä yhistelmä. Mutta ookkos kokkeillu pekoniin käärittyjä taateleita, ne oli kans iha huippuja, kerra oli yhen ravintolan hienommasa puhuvetisa niitä tarjolla ja me tykästyttii molemmat! Mukavaa viikonloppua Peggy, iha koko teijän poppoolle!

Peggy 21 syyskuun, 2014 - 5:55 am

Vieläkin naurattaa, kun hiki päässä ajoin autolla ristiin rastiin, viikunoiden vuosi! Minäkin yritän miettiä sesongittain ne ruuat joita valmistan, mutta se joulujakso laittoi kaiken sekaisin ;)

Kokeilen ehdottomasti niitä mainitsemiasi taateleita, toivottavasti löydän vain niitä jostain :D Kiitos Anne <3 Oikein leppoisaa sunnuntaita teidän poppoolle!

Anonyymi 20 syyskuun, 2014 - 7:42 am

Syödäänkö viikunan kuorikin..

Anne-64 20 syyskuun, 2014 - 4:13 pm

Jos se hyväkuntone, ni kyllä soon iha syötävä! :D

Peggy 21 syyskuun, 2014 - 5:56 am

Niinkuin Anne jo vastasinki, syödään :) Kuori on aika pehmeä, joten niistä on helppo haukata. Kunhan vain pesee kuoren hyvin.

Minna 21 syyskuun, 2014 - 12:36 pm

Sitkeä sissi olet :). Herkullisen kuuloinen resepti, joten en yhtään ihmettele, että jaksoit haeskella.

Peggy 22 syyskuun, 2014 - 1:55 pm

Kiitos Minna! Aikamoinen show viikunoiden vuoksi :D Nyt ei parane katsella enää yhtään brittiläistä joulujaksoa telkusta, ettei päähänpistoja tule!

Mirka Harju 5 joulukuun, 2015 - 1:31 pm

Ihana nimi figs in pigs<3 eikö se ookin kumma että kaikki perheessä ei niinku arvosta sitä ruokaa ;)

Nimetön 6 joulukuun, 2015 - 8:08 am

No on kummaa! Vaikka emäntä suorastaan metsästi viikonoita ympäri kaupunkia :D

Kommentointi on suljettu.