Etusivu Lifestyle Voihan karavaanarit
Sunlight T67

Voihan karavaanarit

by Peggy

Voihan karavaanarit. Tässä sitä nyt ollaan elämämme ensimmäisen matkailuauton omistajina ja ilman minkäänlaista kokemusta. Olen yhtä hymyä, onnellinen ja hieman jopa jännittynyt, miettiessäni tulevia matkoja perheemme kanssa. Ennen asuntoauton ostoa minulla oli mielikuva, millainen auton halusin olevan. Toiveiden kanssa suuntasimme Elämysautot liikkeen pakeille ja niin auton osto alkoi etenemään toiveita kohti.

 

Sunlight T67

Asuntoauto ja toiveet

Ensimmäinen toive asuntoautoon oli iso jääkaappi pakastimella ja mielellään vielä samalla puolen keittiötä, tilan toimivuuden vuoksi. Toinen toive oli erillissängyt meille aikuisille. Terkkuja vaan Walesin Tikrulle, jonka kanssa ollaan oltu yhdessä yli 22 vuotta. Syy erillisiin sänkyihin on, kesähelteet ja kuuma mies. Yhdistelmä on jopa minulle liikaa. Hyttys -ja pimennysverhot, ilmastointi myös asunto-osaan. Markiisi ja iso takatalli, jotta suurin osa lapsiperheen tavaroista mahtuisi mukaan. Näin yhden reissun reissanneena, toivon myös autoomme tukijalkoja, ettei olo ole öisin kuin keinuvassa laivassa, muiden kääntäessään kylkeä. Nimimerkillä: asentohuimauksesta kärsivä emäntä.

 

Voihan karavaanarit

Sunlight asuntoauto

Sunlight asunto-osa

 

Saimme Elämysauton henkilökunnalta paljon apua ja vinkkejä tulevasta karavaanarin elämästä sekä lupa soittaa jälkeenpäin, jos jokin mietityttää. Monta kysymystä ja ajatusta vilisee yhä mielessäni, mutta kokemuksen ja kantapään kautta taatusti oppii parhaiten. Päällimmäiseksi kysymysmerkiksi on tullut, osaammeko auton kaikki omat kommervenkit. Miten se kaasu ja sähkö taas toimikaan, entä markiisi ja miten ne myrskyliinat asetetaan paikalleen. Voiko markiisin jättää yöksi avattuun asentoon vai pitääkö se rullata sisälle joka yö? Entäs asunto-osan ilmastointi, milloin sitä saa campparilla käyttää, entäs sähköt ja sähkövaraukset, niin ettei sulakkeet paukahtele? Minkä kokoinen ja millainen etumaton olisi hyvä olla (valitsimme äidin käytönnönvinkeillä mansikka/katekankaan). Mihin harmaasäiliö tyhjennetään ja sitten se vessa, meneekö sen tyhjennys sutjakasti. Muista myös tarkkailla vessan merkkivaloa täyttymisen osalta ja tarkistaa, että kasetti menee kunnolla paikoilleen, jottei ikävä yllätys löydy pian rakenteista. Matkailuauton omaa suihkua ei kannata kovin usein käyttää, jottei pilaa lattioita….. suosi siis camppareiden virkistäytymisalueita. Kysymyslistani ja mietteet ovat melkein loputtomia. Lupaan itselleni, etten stressaa liikaa, koska muuten ilo ja hauskuus alkaa hiipumaan.

 

Sunlight T67 istuinosa

Kohtalon hymy

Noin viisi vuotta sitten meillä oli tarkoitus vuokrata matkailuauto ja lähteä kiertämään Eurooppaa, mutta silloin tuli mutkia matkaan jo ennen reissua ja se jäi. Monesti on tullut mietittyä, millaista se matkailuautoelämä olisi ja vielä viime vuonna tokaisin tosissani, ettei minusta tulisi koskaan karavaanari. Koskaan ei kannata sanoa ”EI KOSKAAN”, sillä sanonta kääntyy usein itseään vastaan, näyttäen toisenkinlaisen kulman elämään. Kiitos kohtalo, joka varmasti myhäilet nyt tyytyväisenä. Katselen tien varrella olevaa uutta perheenjäsentämme, tunnen pientä ylpeyttä. Hän on kaunis ja juuri meidän näköinen, neiti Sunlight  T67 vuosimallia 2020. Tiedän jo nyt, että meille tulee monta unohtomatonta matkaa yhdessä!

 

Sunlight asuntoauto 2020

 

Karavaanarin astiat, kipot, kupit ja grilli

Sen opin heti alkuun intohimoisena ruoanlaittajana, että kannattaa suosiolla unohtaa perintöposliinit ja pyhien parhaimmistot reissusta. Ne painavat aivan liikaa ja saavat kyytiä jo ensimmäisessä mutkassa. Matkassa kannattaa suosia kevyitä esimerkiksi melamiini, muovi ja bambuastioita. Nykyään on todella kauniita biohajoavia vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon. Kertakäyttöisiä astioita kannattaa varata myös jonkin verran, pahimpaan hätään. Kattilat ja pannut kannattaa hankkia malliltaan toistensa sisään pinottavia, näin säästää tilaa ja samalla ne pysyvät matkassa vakaammin paikoillaan.

 

Camping astiasto

Camping astiat

 

Ruoanlaitto sisällä on aika ahdasta ja laskutilaa vähän, joten grilli matkassa on oiva apu. Grilli ja sen hankinta onkin tuottanut minulle harmaita hiuksia, koska grillin paistoalusta pitää olla tarpeeksi suuri, jotta koko perhe saa samalla kertaa ruokansa lautaselle. Toivoisin myös grilliin tarpeeksi poweria eli kolme poltinta, yläritilä kasviksille sekä grillin sivuille laskutilaa. Omat jalat, ei pöytämallia, jottei tärkeä tila katoa eikä tarvitse sitten selkä vääränä käännellä grilliherkkuja. Monen viikon etsinnän jälkeen löysin Broil King merkkisen grillin ja toivon sen saapuvan meille ennen seuraavaa reissua. Juhannuksena suuntaamme Kalajoen hiekkasärkille, joten tiukille menee.

 

Matkailuauton astiat

Matkailuauton sisustaminen

Matkailuautoa voi sisustaa mielensä mukaan. Tekstiileillä saa paljon aikaan ja juuri oikeanlaista reissutunnelmaa, vain mielikuvitus rajana. Itse valitsin maanläheiset Linan tuotteet autoomme. Hamam-pyyhkeet sopivat niin pöytäliinaksi, uimapyyhkeiksi ja illalla niihin voi kääräistä itsensä filtin tavoin. Tuotteet ovat ihanan pehmeitä ja ne kuivuu nopeasti. Siitä iso plussa. Varsinaista irtotavaraa en sisustuksessa paljolti käytä, koska kaikki irtonainen pitää laittaa matkan ajaksi kaappeihin ja ne taasen vievät tilaa astioilta.

 

Sunlight T67 2020

Matkailuauton sisustminen

 

Voihan karavaanarit, eka reissu

Siinä se tuli, ihka ensimmäinen käden heilautus ja moikat vastaantulevalta asuntoauton ajajalta. Fiilis oli minulle tunteikas. Tuli ihan kyynel silmään, tosin en paljastanut sitä kenellekään meidän perheenjäsenille. Pidin hetken itselläni. Tässä sitä ollaan, karavaanari ja melkein kaikkien kaverit. Uskomatonta!

Ensimmäinen reissumme on takanapäin, vietimme muutaman päivän Rauhalahden matkailukeskuksessa.Reissu meni suhteellisen hyvin, vain pieniä kommelluksia oli matkassa. Markiisi saatiin kunnialla paikoilleen, mutta ne myrskyliinat unohtui. Sää oli pouta ja tyyni, joten ei hätää. Tunnustan olleeni reissulla sivusilmästalkkaaja, jotta oppisin muilta karavaanareilta toimivampaa oman alueen sisustamista. Monta vinkkiä tulikin kotiin tuomisiksi. Ensimmäisellä reissulla ehdimme juhlistamaan myös pienen tyttäremme synttäreitä. Ilmassa oli suurta juhlan tuntua ja ainutlaatuinen kokemus jäi taatusti meille kaikille mieleen.  Ruoanlaitto sujui ilman uunia, mikroa tai grilliä suhteellisen hyvin, pelkillä kaasuliesillä. Perhe sai parina päivänä itse tehdyt burgerit ja parina päivänä suosimme paikallisia herkkuja, kuten kalakukkoa.

 

Matkailuauto juhlat

 

Nyt edessä on vaatteiden pesut, auton pikainen sisustamisprojekti, ennen uutta pakkauspuuhaa.Tässä vielä letkeää kesämusaa ihan meille jokaiselle, Karavaanarit!

Joka seuraat menoamme Instagramissa? Liity seuraan iloiseen!

 

 

Ps. Erityiskiitos avusta, vinkeistä ja tiedon jakamisesta Elämysautot ja te lukijat ♥ Äiti & Jari, Leena & Jari.

 

Peggy Thomas, Peggyn pieni punainen keittiö

Kesän kaunein koru on the road!

Tänä kesänä pääset kanssani matkailuautolla ympäri Suomea, kun kesän kaunein koru on the road starttaa 10. päivä kesäkuuta. Etsinnässä on kesän kaunein koru Kultajousi liikkeistä! Mikä koru on suosikkini ja ennen kaikkea, mikä on sinun? Nimittäin matkassani mukana olleet pääsevät mukaan arvontaan, jossa yksi onnekas voittaa itselleen Kesän kauneimman korun Kultajousesta.
Pysy siis menossa mukana! Nähdään, kuullaan ja heilutellaan!
-Peggy-

 

Lue myös nämä

8 kommentit

Pirjo 16 kesäkuun, 2020 - 4:49 pm

Noni! Tosta se alkaa…….ja matka jatkuuuuuuuuuu ❤️??⛱????
Kohti uusia seikkailuja ?Ihanaa kesän jatkoa?????

Peggy 16 kesäkuun, 2020 - 4:59 pm

Kiitos Pirjo <3 Oli ihanan jännittävä ensimmäinen reissu, ajatukset vieläkin sekaisin ja paljon taas muistettavaa seuraavalle reissulle. Onneksi ei ole kiire mihinkään viikonloppuisin ja silloin voi harjoitella hyvillä mielin, ennen kesälomaa.

Oikein hyvää ja aurinkoista kesää sinulle.

-Peggy-

Sari 16 kesäkuun, 2020 - 10:05 pm

Upea auto kaikkine herkkuineen ☺️
Olen niin iloinen teidän puolesta! Ihanaa seillailukesää ❤️

Peggy 19 heinäkuun, 2020 - 3:30 pm

Varo vaan, tämä karavaanailu on tarttuvaa ;) <3

Anne Koivisto 17 kesäkuun, 2020 - 7:33 am

Onnea upealle autolle ja uusille karavaanareille. Me ollaan karavaanailtu jo 30 vuotta, joten aina voi kysellä tääktäkin. Meillä tosin on vaunu, jolla reissataan. Matkassa on usein ihan Weberin pyöreä iso hiiligrilli, kun kahdestaan liikutaan. Viime kesänä meillä oli lapsenlapsi mukana pienellä pohjoisen kierroksella, jossa ehdimme viikossa käydä Kuusamossa Sulon karhuja ihastelemassa, Tropiikissa uimassa, kierrettiin Joulupukin pajakylä ja Santapark ja lopuksi ajettiin Kalajoelle pariksi päiväksi. Pöytätuuletin oli kovassa käytössä 30 asteen helteellä. Nauttikaa reissuista❤️ T. Anne Liian hyvää -blogista

Peggy 19 heinäkuun, 2020 - 3:33 pm

Te olette jo superkaravaanareita <3 Reilu kuukausi nyt takana reissuja tien päällä, fiilis on niin mahtava. Meidät on yllättänyt camping alueiden suosiot. Kolmesti olemme jääneet ilman paikkaa, kun on niin täyttä. Kerran piti lähteä kotiin, kun paikkoja ei vain löytynyt ja puskat ovat vielä kokeilematta :D Josko sitä joskus uskaltaisi.

Ihanaa kesää Anne!

Paula 28 joulukuun, 2020 - 11:36 am

Hei! Löysin blogisi, aloittelevia karavaanareita mekin ja auton sisustelu menossa. Kiitos vinkeistä! Mistä olet löytänyt nuo nätit astiat; lasit, kulhot ja kupit? ?

Peggy 18 tammikuun, 2021 - 12:11 pm

Miten ihmeessä kommenttisi on jäänyt huomaamatta. Taidettiin jutella Instan puolella onneksi <3 :) Mukavaa 2021 ja mahtavaa kesää odotellessa.

Jätä kommentti