Etusivu Jälkiruoka Walesin loma

Walesin loma

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Walesin loma täytti taas kaikki odotukset ja antoi vieläkin enemmän mitä toivoa saattaa. Sukulaisten ja ystävien näkeminen pitkästä aikaa teki lomasta niin täydellisen, ettei onnenkyyneleiltä säästytty. Walesin kauniit maisemat saa kerta toisensa jälkeen huokaamaan ja nähtävää olisikin helposti moneksi viikoksi. Tällä kertaa yövyimme vuokraamassamme asunnossa merenrannalla Mumblesissa, Swanseassa, joka sijaitsee Etelä-Walesissa. Swansea tarjoaa paljon nähtävää ja hyviä ruokapaikkoja niin yksin reissaaville kuin perheillekkin. Viikon aikana kävimme mm. Oystermouth Castle linnassa kuningas Georgea treffaamassa (katso video), tippukiviluolilla Dan yr Ogof Cave, jossa tuli muuten paniikki (katso video) Dinosaur Parkissa, Mumbles Pierin merenranta alueella ja Swansea market -kauppahallissa.

Jo pelkästään Swanseassa on yli 600 linnaa! Aivan huikea määrä linnoja. Olin sopinut jo aiemmin treffit kuningas Georgen kanssa Oystermouth Castle linnan juurelle ja suuntasimme sinne ensimmäiseksi nisupullien kera. Arvatkaapas muuten miten meni treffit niinku omasta mielestä?


Kurkkaa miten treffit meni kuningas Georgen kanssa!

Treffien jälkeen suuntasimme tippukiviluolilla Dan yr Ogof Cavesille. Olen käynyt siellä ennenkin, mutta vain muutaman askeleen verran. Nyt ajattelin kiertää perheeni kanssa koko reitin alusta loppuun ja voi pojat! Jännitin jo alussa niin paljon menoa, etten muistanut edes minne olen menossa. Paniikki iski luolan sisällä ja siitä oli kuulkaas lysti lopulta kaukana! Tippukiviluolan jälkeen nälkäisen dinosaurukset oli lastenleikkiä luolaan verrattuna.

Kurkkaa tippukivi, kivitippu vai mikä lie videoni luolan uumenista, pientä jännitystä ilmassa!Swansea market

Kauppahallit ovat olleet aina suosikkikohteita lomamatkoillani sekä paikalliset ruokakaupat. Kun muut haluavat nauttia yöelämästä ja olla viihteellä, minä nautin etikettien lukemisesta ja ruokapakettejen hypistelystä. On hauskaa tutustua paikallisiin tuotteisiin ja maistella uusia makumaailmoita. Swansea market oli erillaisin ”kauppahalli” missä olen koskaan nähnyt, verrattuna muihin maihin. Swansea merketissa myydään lihoista, makkaroista, vaatteisiin, kelloihin kuin somistusesineisiinkin eli hyvin laajalta vähän sitä sun tätä. Makkara-ja lihavalikoima oli huikea ja kerraankin lammasta oli tarjolla tiskin täydeltä.

Ravintola The George

Ravintola The George on meidän perinnepubi, jonne menemme syömään joka kerta Walesin matkalla. Pubi on viihtyisä koko perheen paikka ja sinne mentyään saa aikamatkan ritariaikaan. Ruoka on aina maukasta, kunnon pubiruokaa ja annokset reilun kokoisia. Listalta löytyy hyvin vanhat perinneruoat kuin katuruokaklassikoitakin.

Ps.  George on muuten tosi suosittu nimi briteissä. Muistan kun sain pienen apinamaskotin 1985 Briteistä ja apinankin nimi oli George.

Mumbles Pier

Mumbles Pier on upean kaunis alue, jossa sijaitsee mm. pelihalli, kahviloita ja kuuluisa Victorian laituri, joka rakennettiin 1898. Laiturilta voi ihastella lasku-ja nousuveden kauneutta laivoineen ja siinä samalla juoda kupillisen teetä läheisessä kahviossa. Pelihalli innostaa koko perheen vempainten ääreen ja Mumbles Pier on niin turistien kuin paikallistenkin suosiossa.

Ihana loma

Loma tuntui menevän taas aivan liian nopeasti. Tämä taisi olla ensimmäinen loma, jossa koko poppoomme nukkui kunnon yöunet (meri-ilman ihanuus) ja nautti kotoisalla fiiliksellä. Unohdin jopa yksi ilta olevani Walesissa.  Kävimme joka päivä sukulaisissa ja ystäviemme luona kyläilemässä. Toisiksi viimeisenä iltana Tikrun täti teki meille illallisen ja lohtujälkkärin hyvästeille, rice puddingia roseviinin kera. Ikävä on, vaikka juuri palasimme. Seuraavaa kertaa lämmöllä odottaen.

Hassut asiat Iso-Britanniassa

  • Oikean puolinen ratti autossa
  • Vasemman puolinen liikenne
  • Kylmä ja kuuma hana erikseen (kaksi hanaa vierekkäin)
  • Jumalattoman isot pistokkeet
  • Juustohöylättömyys
  • Maitomies
  • Peruukit oikeussalissa
  • Ylikohtelias puhe, jopa kassanaiselta ja navigaattorista (please, hello love)
  • Pusuttelu poskille
  • Lollipop-ladyt tienvarsilla

Lue myös nämä

10 kommentit

Sari Sweet Food O`Mine 14 kesäkuun, 2016 - 8:04 am

Mitä? Eikö siellä ole juustohöyliä :)

Nimetön 14 kesäkuun, 2016 - 8:22 am

No, ei ne ole juustohöylään tottuneet. Veitsellä tulee kuulemma parhaat siivut ;) Ja koko!

Nanne - Elämää Koivurannassa 14 kesäkuun, 2016 - 8:31 am

Ihania kuvia! ♥ Varmasti ollut kiva reissu. Siis mitä..lollypop ladyjä..? Mitä ne on? :D

Nimetön 14 kesäkuun, 2016 - 11:59 am

Kiitos Nanne <3 Loppypop lady on sellainen nainen, joka pitää tikkarin näköistä liikennemerkkiä tien varsilla suojatien edessä, jotta pienet koululaiset pääsee tien yli turvallisesti :)

Nanne - Elämää Koivurannassa 20 kesäkuun, 2016 - 6:04 pm

..ehdin jo kuvitella vaikka mitä…. ;) ;)

Nimetön 20 kesäkuun, 2016 - 6:09 pm

Nanne :D Nyt mä rupesin kuvittelemaan! Heheee…

Heli V. - Feminine Soliloquies 14 kesäkuun, 2016 - 12:57 pm

Ihania kuvia, tuli mielihalu matkustaa tuonne!

Jännä juttu tuo ns. ylikohteliaisuus, he taas pitävät meitä epäkohteliaina :). Ainakin yksi kaverini oli vähän kauhuisssaan siitä, miten epäkohteliaita suomalaiset on, ei täällä kiitetä eikä sanota ole hyvä. Saati anteeksi.

Nimetön 14 kesäkuun, 2016 - 1:34 pm

Minäkin haluaisin jo pakata matkalaukun uudelleen ja lähteä reisuun :)

Olen oppinut kohteliaan puheen jo ihan alussa, mutta kyllä se särähti oudosti korvaan kun kauppanainen sanoi "hello love" ja hymyili :D Oli niin outoa. Mieheni oli alussa ihan järkyttynyt suomalaisten töykeydestä, mutta nyt parinkymmenen vuoden jälkeen, ei enää huomaa.

Anonyymi 15 kesäkuun, 2016 - 11:06 am

meriilma?

Nimetön 15 kesäkuun, 2016 - 1:59 pm

Se on sellaista specialia ilmastoa Walesissa eli bloggaajan kirjoitusvirheestä lähtenyttä ihanaa tuulahdusta meren lähellä. Kirjoitusvirhe korjattu, kiitos.

Kommentointi on suljettu.