Etusivu Jälkiruoka Loma Yyterissä

Loma Yyterissä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Olemme odottaneet kesälomaa päiviä laskien. Kotona kaaoksen eli putkiremontin keskellä ilman lämmintä vettä tai suihkua on saanut arkipäivät tuntumaan aivan liian pitkiltä. Vihdoinkin koitti loma ja se tarkoitti viikon reissua Yyteriin, josta vuokrasimme ensikertalaisina huvilan.

Aluksi ajatus tuntui hassulta, koska emme ole mitään mökki-ihmisiä, mutta ajattelimme kokeilla jotain uutta. Huvila Aava on juuri sellainen kuin valokuvissa lupailtiin. Sisustukseltaan ihanan merihenkinen ja suurperheen tarpeisiin tilava asuinpaikka. Ruokaa rakastavalle emännälle keittiö on viihtyisä ja astiasto jopa 12 hengelle, joten vieraitakin on helppo kestittää. Huvilan terassilla minua odotti hiiligrilli, jota tulikin testattua heti. Meinasi kokemattomalle hiiligrillaajalle tulla aluksi tuskahiki, mutta onnistuin lopulta! Kiitos teidän hyvien vinkkien. Grilliruoka maistuin ihan mieletömän hyvältä hiligrissä valmistettuna ja taas tuli opittua uutta.

Aamut venyvät pitkiksi ja nautimme aamiaista kelloon katsomatta. Aamupalaksi on syöty reilu lomaluxusaamiainen. Kotimaisia marjoja, hedelmiä, herneitä, tuorepuuroa, jogurttia tai muroja, voisarvia, tuoremehua, teetä ja kahvia. Pekonia, munia ja makkaraakin on tullut syötyä, mutta useimmiten kepeän kesäisen aamiaisen, jolla jaksaa pitkään.

Huvila Aava sijaitsee Yyteri kylpylähotellin ja Yyterin dyynejen vieressä. Kävelemme joka aamu pienen lenkin meren rannalle. Muutamana aamuna on pulahdettu veteen, tosin merivesi on vielä aika kylmää. Hiekkarannalta löytyy paljon puuhaa uimisen lisäksi esim. lasten leikkialue ja surfkeskus, joka järjestää mm. purjelautailua. Jos nälkä yllättää Helmi-ravintolasta saa syötävää ja pikkuruokia herkkuineen. Itse kävimme laivalla vain jädellä, mutta huomasin naapuripöydän pizzat ja nuuhkin niitä kateellisena.

Yyterin dyynit

Muistan Yyterin dyynit lapsuudestani ja nuoruudestani. Niin paljon hauskoja muistoja tulee mieleen. En olisi koskaan malttanut lähteä rannalta pois. Aurinkoisina päivinä hiekka poltteli varpaissa, uimaan mennessä sai kahlata pitkälle katsellen puhdasta pohjaa ja omia varpaitaan. Pienet simpukat ihastutti merenrannnalla ja muutama niistä sujahti taskuun kotiin tuliaisina. Voileipäkeksi tippui pyyhkeeltä hiekalle ja sitä sitten ihmeteltiin, miten sadat hiekanjyvät saisi irrotettua omasta välipalastaan. Dyynit ovat pitäneet kauniin ulkonäkönsä kaikki nämä vuodet. Hiekka tuntuu varpaiden välissä samalta kuin ennen ja sitä on silmän kantamattomiin. Yyteri, pala kaunista Suomea.

Pulahdimme myös Yyterin kylpylähotellissa uimassa. Kylpylä on suhteellisen pieni, mutta viihtyisä. Kylpylän sauna oli erityisen kaunis ja olisin viihtynyt siellä mainiosti vähän pidempään. Perheen pienet kuitenkin keksi muuta puuhaa, polskiminen vei voiton. Ulko-allas oli meidän perheen ehdoton suosikki. Tuoksutella meri-ilmaa ja samalla kylpeä lämpimässä vedessä.

Lomaa on vielä jäljellä ja aiomme nauttia siitä kiireettömästi mökkihöperöinä, satoi taikka paistoi. Pieni mökkikuumekin on iskenyt siis minulle ja koko meidän poppoolle. Ei olisi uskonut, koska mökkielämä on tuntunut ennen niin vieraalta ja nyt mietin, MIKSI? Tämähän on niin rentouttavan kivaa! Saa nähdä minne suuntaamme ensi viikolla, vink, vink! Oikein ihanaista viikkoa kaikille!

Lue myös nämä

20 kommentit

Rouva Sana 7 heinäkuun, 2016 - 7:27 am

Ihanaa, ihanaa, iiii-haaaa-naaa: siellä, samoissa maisemissa, mekin reilun viikon päästä <3. Harmi, että ei tavata. Ihanaa loman jatkoa Peggy <3!

Nimetön 7 heinäkuun, 2016 - 8:41 am

Ihanaa, todellakin. Loma on tuntunut kunnon lomalta ja huomaan hymyileväni usein. Olisi ollut niin ihana tavata <3 Vielä me treffaamme :) Aurinkoista tulevaa lomaa, viihdytte varmasti!

Viikonloppukokki 7 heinäkuun, 2016 - 7:43 am

Kotimaassakin on niin monta kohdetta, jotka ovat vielä kokematta ja näkemättä! Yyteri on yksi niistä.

Nimetön 7 heinäkuun, 2016 - 8:45 am

Mietin tänään aivan samaa. Suomi on kaunis ja puhdas maa, kyllä meidän kelpaa. Pitäisi tutustua omaan kotimaahansa paremmin. Ensi viikolla menemme tutustumaan Kuopioon ensimmäistä kertaa :)

Sari Sweet Food O`Mine 7 heinäkuun, 2016 - 7:58 am

Oi miten kauniit maisemat. Me ollaan viimeksi käyty Yyterissä kun vanhimmat pojat oli pieniä. Kun näitä kuvia katsoo, niin siitä reissusta on jo liian pitkä aika. Tuo teidän mökkikin on aivan ihanan näköinen. Jospa ensi kesäksi suunnitelisi Yyterin reissun :)

Nimetön 7 heinäkuun, 2016 - 8:46 am

Yyteri on niin ihana paikka ja koko loma on ylittänyt itsensä. Olen niin happy, että löysimme tämän huvilan. Ensi vuonna uudelleen :)

Nanne - Elämää Koivurannassa 7 heinäkuun, 2016 - 9:34 am

Me käytiin viime kesänä pikavisiitillä Yyterissä, samalla kun kävimme Reposaaressa syömässä. Päämäärämme oli Yyterin koiraranta, jotta Viskikin olisi päässyt pulahtamaan, mutta eipä tajuttu että sinne olisi pitänyt kääntyä ihan eri risteyksestä kuin tuolle ihmisten rannalle. No, ehkä joku toinen kerta…
P.S. Ihanan näköinen tuo teidän vuokraama mökki ♥

Nimetön 8 heinäkuun, 2016 - 8:59 am

Kiitos vinkistä, en edes tiennyt että täältä löytyy koiraranta. Ehkä ensi kerralla mekin ehdimme :D MIten loma meneekin niin nopeasti?

Taru 14 heinäkuun, 2016 - 9:02 am

Pakko vielä vastata tähän, että miksiköhän koirarantaa mainostetaan Yyterin koirarantana kun se sijaitsee Mäntyluodossa??? Sinne on Yyteristä ainakin 5 km matka. Jos joku kiinnostunut rannalla käyntiä miettii, niin nyt on asia korjattu ;D

Nimetön 14 heinäkuun, 2016 - 9:22 am

Ihan totta. Sen pitäisi olla Mäntyluodon koiraranta! Yyteriin liitettynä, se antaa aivan väärän kuvan!!! Ehkä sen takia se onkin mennyt monelta ohi. HYvä kun kommentoit :)

Taru 7 heinäkuun, 2016 - 10:03 am

Vai olette te täällä ihan minun naaurissa! ;D Yyteri on kyllä ihana paikka! Välillä siellä ei tule käytyä lainkaan, mutta nyt lasten synnyttyä ollaan käyty. Kylpylässäkin ollaan käyty pari kertaa tänä vuonna. Ja vaikka asutaan ihan parin kilometrin päässä Yyteristä niin ollaan mekin vuokrattu sieltä mökki! Syksymmällä mennään koko suvun voimin sinne viikonlopuksi ;D On ainakin lyhyt kotimatka ;D
Olisi kiva joskus nähdä, kun joku osaisi ottaa Yyteristä kaiken ilon irti. Itsestä tuntuu, että siellä kävisi enemmän väkeä jos siihen vähän paneuduttaisiin, mainontaan ja siisteyteen ym. Kylpylä esimerkiksi on aivan liian kallis tarjontaan nähden! Kaupungin uimahallissakin on enemmän liukumäkiä kuin siellä… Mutta kiva paikka silti näin rauhaa rakastavalle :)

Nimetön 8 heinäkuun, 2016 - 9:01 am

Täällähän me :) Olen niin ihastunut tähän mökkiin ja sen sijaintiin. Tukemme taatusti uudelleen. Yritimme vuokrata uutta viikkoa jostain läheltä, mutta kaikki on varattuna. Loma meni niin nopeasti, että paljon jäi näkemättä ja kokematta. Ehkä ensi kerralla ehdimme vierailla Reposaaressa.

Taru 7 heinäkuun, 2016 - 10:04 am

Niin ja käykääs ihmeessä joku päivä Reposaaressa! ;D
http://www.maku.fi/blogit/tyrnia-ja-tyrskyja/tyrnia-ja-tyrskyja-pop-cafe-0

Nimetön 8 heinäkuun, 2016 - 9:01 am

:) Taatusti, ensi kerralla.

Anu 7 heinäkuun, 2016 - 10:22 am

Asumme siinä ihan lähistöllä ja käymme usein kesäisin iltauinnilla turistien jo kaikottua. Yyteri ja muut lähialueen rannat on sellaisia henkisen pääoman keruupaikkoja, että ei paremmasta väliä.

Nimetön 8 heinäkuun, 2016 - 9:02 am

Aivan ihana paikka. Kyllä täällä kelpaa ladata akkuja ja nauttia luonnosta :)

Anonyymi 7 heinäkuun, 2016 - 5:54 pm

Siinä vieressä on kylä nimeltä Kaanaa, jota porilaiset ei arvosta pennin vertaa, sieltä saa pilkkahintaan osakkeen tai omakotitalon kesäpaikaksi, suosittelen.

Nimetön 8 heinäkuun, 2016 - 9:03 am

MIkähän siinä on, ettei Kaanaa ole suosittu alue? Eikös se ole ihan muutaman kiven hoiton päässä täältä?

Ella Okko 8 heinäkuun, 2016 - 10:07 am

Voi miten ihanan näköistä! Mäkin suuntaan ensi viikolla Poriin jazz-viikon ajaksi sukuloimaan, mutta Yyterissä en ole aiempina vuosina käynyt… Tää pitää toteuttaa ehdottomasti, jos sää vain sallii!

Perustin muuten blogin vasta äsken, mutta uskon, että ensi viikon jälkeen sinne teen jotain postausta liittyen Poriin ja sen ympäristöön. Kurkkaa jos kiinnostaa!

https://gardetesbras.blogspot.fi/

Nimetön 10 heinäkuun, 2016 - 7:41 pm

Oikein mukavaa Jazz-viikkoa sinne Poriin. Toivottavasti säät suosii :)

Kommentointi on suljettu.