Etusivu Viikonloppu Ihonhoitoa ja kauneutta ruoan voimalla

Ihonhoitoa ja kauneutta ruoan voimalla

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Ruokavalio vaikuttaa sisäisesti että ulkoisesti hyvinvointiimme ja kauneuteen suuresti. Olet sitä mitä syöt pitää paikkansa, mutta kauneuteen voi vaikuttaa myös pienillä teoilla. Tänään en kirjoita siitä miten ruoka vaikuttaa sisältä ulospäin, vaan siitä miten ruoalla voi vaikuttaa ulkoisesti.

Kauneutta kotikonstein on virkistävää ja hauska tapa hemmotella itseään. Näin naistenpäivän kunniaksi halusin antaa sinulle muutaman todella helpon kauneusvinkin, miten saa ihon kauniiksi ja kuulaaksi kotikonstein. Raaka-aineet löytyvät yleensä jääkaapista tai ruokakaapista jo valmiina. Kurkku, hunaja, oliiviöljy, sitruuna, kaurahiutaleet, sokeri, avokado, sooda, tee…. Näitä kaikkia voi käyttää kauneudenhoidossa.

Kurkku ja mielikuva naisesta, jolla on viipaleet silmillä on varmasti meille kaikille tuttu ajatus. Moni voi nyt hymähtää, mutta odottakaas. Kurkku oikeasti raikastaa, kosteuttaa ja vähentää turvotusta. Olen kerännyt muutaman helpon reseptin, miten voit kaunistautua helpolla kotikonstein. Päivittäinen ihohoito on kaiken A ja O, joten olen kerännyt myös muutaman hyvän vinkin miten hoitaa ihoa.

Näin keväällä ihonhoito on tärkeää. Aamupakkanen kiristää vielä poskia ja päivällä aurinko taas lämmittää poskipäitä. Iho joutuu kovalle koetukselle ja couperosa iho onkin erityisen altis lämmönvaihtelulle. Hyvä voide ja meikkivoide suojaa jokaisen naisen kasvoja ulkoisilta rasituksilta esim. tuulelta, saasteilta, pakkaselta ja auringolta, joten ehostus ei ole todellakaan turhaa, hyvät ladyt! Kuorintaa ei kannata unohtaa näin keväällä. Kuorinta antaa kuolleelle ihosolukolle kyytiä ja saa kasvosi säteilemään. Kuorinta pitää kuitenkin tehdä erittäin hellävaroen, jottei iho mene rikki ja vaurioita sitä. Kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio tekee loppusilauksen kasvoille ja se sopiikin yleensä kaikille ihotyypeille. Kasvot pysytvät kauniina, kun niitä hoitaa oikein.

P.s. Älä unohda hoitaa kaulan ihoa, koska iän tuomat rasitteet näkyvät siinä helpoiten.

Perus kasvohoito

Aamuin ja illoin puhdistus
Puhdistuksen jälkeen koko kasvoille kasvovettä pumpulilla
1 viikossa kuorinta
1×2 kertaa viikossa naamio
aamuin ja illoin voide
(seerumit)

Kasvovesi

1 dl kiehutettua sadevettä tai tislattua (apteekista)
1/2 dl tuoreita yrttejä, ruusunlehtiä, apilaa, orvokkia ym.

Kiehuta vesi ja lisää yrtit joukkoon. Anna yrttien hautua noin 20 minuuttia, jäähdytä ja siivilöi vesi. Kaada kasvovesi desinfioituun lasipulloon. Säilytä jääkaapissa, säilyy noin 2-3 päivää..

Hunajakuorinta

3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl sokeria

Sekoita hunaja sekä sokeri keskenään. Lämmitä seosta hieman käsissä ja kaulalle. Lisää käsiin lämmintä vettä ja hiero kevyin pyörivin liikkein pitkin kaulaa ja kasvoja. Varo silmänympärysihoa. Pese kuorinta pois lämpimällä vedellä, kuivaa kasvot, sipaise kasvovettä ja laita lopuksi voide suojaamaan ihoa.

Kurkkunaamio

1/2 kurkku
puhdas iho

Viipaloi kurkku esim. juustohöylällä, silloin ne ovat juuri sopivan paksuisia. Ohuemmat kurkun viipaleet pysyvät kasvoilla paremmin ja mukailee kasvosi piirteitä. Levitä viipaleet puhtaille kasvoille, myös silmille ja anna kurkkujen vaikuttaa 10 minuuttia. Poista kurkut ja taputtele kasvot lopuksi kasvopaperilla.

Niin helppoa, hauskaa ja kaunistavaa. Oikein ihanaa viikkoa te ihanaiset!

Lue myös nämä

3 kommentit

Nanne - Elämää Koivurannassa 9 maaliskuun, 2015 - 7:29 am

Enpäs ole ennen tajunnut, että kasvovettäkin voi tehdä itse. Kiitos vinkistä! ♥
Ja kiinnostaisi muuten tietää, että onko sulla jotain luonnonkonsteja noille suin upeille hiuksille…?! En jaksa lakata ihastelemasta niitä……. ♥

Peggy 9 maaliskuun, 2015 - 9:56 am

Teillä on varmasti pihapiirissä kesällä paljon materiaalia kasvoveteen :D Olisipa tälle pehkolle joku kesittyjä, vielä en ole löytänyt :)

Patavahti koukussa 13 maaliskuun, 2015 - 5:47 pm

Onkohan kukaan keksinyt tyrnistä ihonhoitoon hyviä konsteja?.Siinä kun on c-vitamiinia niin paljon.

Kommentointi on suljettu.