Mangopuuro

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

 

Mangopuuro on ihanan keväinen hedelmäisen maun ja puuron kauniin värin vuoksi. Puuro antaa aamuun hyvää energiaa. Puuro sopii erinomaisesti myös pääsiäisen aamupalapöytään, välipalaksi tai iltapalaksi. Mangopuuro vispataan kuohkeaksi, niin että se melkein sulaa suussa, ripaus sokeria ja pieni maitotilkka. Täydellinen puurohetki on valmis!

Puurot ja erityisesti marjoista sekä hedelmistä valmistetut puuro maistuu meidän perheessä. Puurojen valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana. Kokeile ja ylläty, miten hyvää puuro voikaan olla!

Mangopuuro

1 l vettä
400 g mangokuutioita (pakaste tai tuore)
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 mannasuurimoita

Mittaa vesi, sokeri sekä mangokuutiot kattilaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen, keitä noin 10 minuuttia ja sekoita aina välillä puuroa. Jäähdytä ja vatkaa puuro jäähtyneenä kuohkeaksi. Nauti sellaisenaan tai sokerin ja maitotilkan kanssa.

 

 

Lue myös nämä

14 kommentit

Kirsi-Riksi 9 maaliskuun, 2015 - 5:32 pm

Tätä voisikin joskus kokeilla! :) Mango on aivan ihanaa, ainakin soseena. :) Vispipuuroa meilläkin mielellään syödään, mutta tämä toisi pientä vaihtelua siihen. :)

Peggy 9 maaliskuun, 2015 - 6:21 pm

Mango on todella ihana hedelmä. Minulla on ollut oikein mangokuume ja lisää mangoa on blogiinkin tulossa :) Mukava kun kommentoit!

Kirsi-Riksi 10 maaliskuun, 2015 - 8:31 am

Täytyy yrittää jostain bongailla noita mangokuutioita, voisi ostaa pakastimeen valmiiksi. :) Mahtaakohan tämä onnistua mangososeesta…

Peggy 10 maaliskuun, 2015 - 11:34 am

Pakastemangoja löysin hieman yli 2€. Sose sopii varmasti siinä, missä tuorekin. Soseesta tulee varmasti todella silkkistä :)

Kirsi-Riksi 11 maaliskuun, 2015 - 5:49 am

Pitää testailla molemmista! :D Soseesta voisin tehdäkin vaikka tänään töistä kotiuduttuani, sitä kun löytyy ainakin meidän lähikaupasta. :)

Peggy 11 maaliskuun, 2015 - 6:45 am

Tule ihmeessä kertomaan, miltä maistuu? Moni onkin kysellyt soseen käytöstä puurossa. Uskon, että onnistuu hyvin. Tuli mieleen, ettei sitä sosetta ja vettä tarvi sitten hauduttaa alussa niin kauan, kun mango on jo valmiiksi pehmeää!

Pia Ylén 9 maaliskuun, 2015 - 7:19 pm

Tämähän on ihana pääsiäisen aamupalaksi…. Kiitos ohjeesta – luultavasti on menestys myös meillä :)

Peggy 9 maaliskuun, 2015 - 9:11 pm

Meidän lapsetkin innostuivat puurosta niin, että ensimmäinen kattilallinen loppui nopeasti. Pääsiäisenä meilläkin on luvassa taas mangopuuroa, tosin siihen on vielä aikaa, joten syödään varmaan muutaman kerran ennen sitä :D

Jenni 10 maaliskuun, 2015 - 1:11 pm

Tulee hieman mieleen kaupassa joskus myytävänä ollut "aurinkopuuro".
En olekaan kokeillut aiemmin käyttää vain mangoa, mutta kokeilemani mangon ja appelsiinin yhdistelmä toimii vispipuurossa tosi hyvin :) Pitää siis ensikerralla kokeilla pelkkää mangoa.

Peggy 10 maaliskuun, 2015 - 3:30 pm

En olekaan nähnyt sellaista kaupassa , mutta nimi kuulostaa ihanalta :) Minä taas taidan kokeilla sitä appelsiinia ensi kerralla! Mukava kun jätit kommentin :)

Herkkuhovi 11 maaliskuun, 2015 - 3:21 pm

Kuulostaisipa ihanalta. :) Lapsuuden suosikkini oli aina puolukkapuuro (eli lapissa me sanottiin lappapuuroksi) ja etelään muuton jälkeen myös aprikoosipuuro tuli tutuksi. Seuraavaksi voisikin kokeilla tätä, mango on niin hyvää. <3

Peggy 11 maaliskuun, 2015 - 6:11 pm

Lappapuuro, kuulostaa hauskalta :) En olekkaan ennen kuullut! Ajattelin seuraavaksi laittaa tilkan appelsiinimehua joukkoon ja kokeilla uutta makua.

Anonyymi 12 huhtikuun, 2015 - 6:33 pm

Tein just soseesta lappapuuroa (mango) ja oli hyvää :-) meillä myös se on aina ollut lappapuuroa Oulun seudulla. Äiti kertoi, että se sana tulisi siitä kun mikä ääni lähti puurosta kun sitä vispilällä vispattiin; lap, lap, lap…:-) T. Eija

Nimetön 12 huhtikuun, 2015 - 6:58 pm

Soseesta tuleekin varmasti ihanan pehmeää. Hauska kun nyt sanoit tuon, niinhän se muuten pitää sellaisen äänen :D Ensi kerralla sanon puurolleni lappapuuro!

Kommentointi on suljettu.