Etusivu Jälkiruoka Budapestin loma

Budapestin loma

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Vietin muutaman ihanan lomapäivän kauniissa Budapestissa, Unkarin pääkaupungissa. Itselleni Budapest oli uusi tuttavuus, mutta matkakumppanini eli äitini on lomaillut siellä monesti, joten olin hyvässä seurassa. Matkan tarkoitus oli lomailla ilman huolen häivää, syödä hyvin, mennä fiiliiksen mukaan ristiin rastiin Budapestia ja ottaa elämä ihan vain rennosti.

Saavuimme iltamyöhään taxilla sateisen Budapestin keskustaan. Taxi lentokentältä hotellin eteen maksoi 25€. Yövyimme Mercure Budapest Korona hotellissa lomamme ajan, joka oli ihan viihtyisä hotelli. Hotellille päästyämme nälkä kurni mahassa, mutta hotellin keittiö oli jo suljettu. Turisti, vesisade, pimenevä ilta ja nälkä ei yleensä ole hyvä yhdistelmä, mutta meitä onnisti! Hotellia vastapäätä oli nimittäin kotoisa The Pointer brittipubi, josta sai vielä siihen aikaan syötävää ja ystävällistä palvelua. Pubin ruoka oli todella hyvää ja tunnelma juuri mukavan rentoa! Tyytyväisinä ja hymyssä suin palasimme hotellille odottaen innolla seuraavaa päivää.

Seuraavana päivänä sää oli todella kaunis, joten hyppäsimme Hop-On Hop-Off bussin kyytiin. Bussissa oli suojaisa alakerta sekä ulkoilmaistuimilla varusteltu yläkerta, jossa mekin nautimme auringon paisteessa nähtävyyksiä katsellen. Hop-On Hop-Off bussi on kätevä. Bussissa kuulee ”OHO” jopa suomenkielisen opastuksen koko matkan ajan ja bussi kiertää kaupungin suosituimmat nähtävyydet. Kun näkee jotain oikein mieleistä, mihin haluaa tutustua lähemmin, hyppää vain kyydistä pysäkillä pois ja samalta pysäkiltä bussi taas noutaa asiakkaan. Bussit liikkuu useasti, joten aina on helppo jatkaa matkaa. Yhden päivän lippu maksoi 19€.

Itse hyppelihdimme bussista mm. kauppahallin ja Budan linnalla kohdalla pois. Rakastan kauppahalleja ja niissä pitää aina käydä tunnelmoimassa. Budapestin kauppahallissa paprikat ja makkarat tervehtivät tuoksullaan jo etuovella. Kauppahallin tunnelma oli odottamisen arvoinen. Budapestissa on paljon nähtävää, että jos olet minilomalla tulee valinnan vaikeus, minne mennä. Senkin takia bussi on kätevä kulkuväline, näkee maisiemia ja pääsee perille samalla kertaa.

Seuraavana päivänä pilvisteli, joten suuntasimme ostoksille. Menimme suureen West End City Center kauppakeskukseen. Olo oli kuin aasilla sieltä lähtiessä. Tein ”löytöjä” itselleni ja tuliaisia perheelle. Valitettavasti ostokset maksoi ostoskeskuksissa yhtä paljon kuin täälläkin, koska kauppaketjut ovat joka paikassa samat ympäri maailmaa. Sulo Vìlen kuume ei siis päässyt huippuunsa. Välillä piti tietenkin syödä ja juoda, että jaksoi lomailla.

Kansallismuseo oli aivan hotellimme vieressä, joten vietimme yhden iltapäivän historian havinaa maiskutellen. Vaikka en ole mikään intohimoinen museoihminen, kierros siellä oli mielenkiintoinen ja pidin kovasti. Museon edustalla oli ihanan punaiseksi maalatut lavat, josta oli tehty sohvatuoli. Siinä oli mukava lepuuttaa turistin jalkojaan ja taas matka jatkui….

Ruoka oli Budapestissä hyvää. Paprikat, makkarat ja ankka jäi päälimmäisenä reissusta mieleen sekä VARAA pöytä etukäteen suosittuihin ravintoloihin. Nimittäin jäimme muutamaankin kertaan nuolemaan näppejämme, kun ravintola oli koko päiväksi buukattu. Ainoa harmituksen aihe reissusta olikin se, että muutamaan suunniteltuun paikkaan emme päässeet ja muutamaan taas emme kerta kaikkiaan ehtineen! Onpahan nyt hyvä syy suunnitella uutta reissua Budapestiin.

Onnistunut matka, miellyttävä seuralainen ja kaunis Budapest, minä kiitän! Kiitos myös kaikille ihanille ihmisille, jotka vinkkasivat meille kahviloita, ruokapaikkoja ja nähtävyyksiä. Erityis kiitos Annille ja Anikòlle Budapest-vinkeistä!

Lue myös nämä

6 kommentit

inspirations 26 toukokuun, 2016 - 7:48 am

Olipa kiva ja kiinnostava postaus! Tekee oikein mieli lähteä itse Buapestiin.

Nimetön 26 toukokuun, 2016 - 8:19 am

Olipas kiva kuulla :) Budapest on todella kaunis kaupunki, toivon pääseväni sinne vielä joskus uudelleen.

Nanne - Elämää Koivurannassa 26 toukokuun, 2016 - 3:31 pm

Mikä ihana postaus – rrrrrakastan matkapostauksia! Niissä pääsee samalla itsekin virtuaalimatkalle ja vieläpä ihan ilmaiseksi. Kauniita kuvia olit ottanut. Jopa niin kauniita että ihan nousi itselläkin matkakuume… ;)

Nimetön 27 toukokuun, 2016 - 8:11 am

Niin minäkin, olo on kuin itse pääsisi lomalle. Suurin osa kuvista on otettu liikkuvasta bussista, onni oli todellakin matkassa (ei hellavahti kuitenkaan) :D Pian on luvassa lisää matkapostauksia, Walesin nummilta ;)

Anni 30 toukokuun, 2016 - 12:51 pm

Hurjan kiva lomapostaus! Budapest-lomakuume iski jälleen…niin paljon kauniita kuvia. Ja kiva, jos vinkeistä oli hyötyä <3

Nimetön 31 toukokuun, 2016 - 8:35 am

Budapest oli niin ihana paikka. Vielä joskus uudelleen <3 Oli hyötyä ja seuraavalla kerralla otan kakkumaratonin :)

Kommentointi on suljettu.