Etusivu Lifestyle Burgeripäivä ja kuulumisia
Burgeripäivä ja kuulumisia

Burgeripäivä ja kuulumisia

by Peggy

Viime viikot ovat olleet raskaita, koska vajaa kolmen viikon influenssan sairastelun jälkeen olo on vieläkin aika vetämätön. Ekaluokkalaisemme sairasti viruksen pahiten. Minä, Tikru ja nuorin poika pääsimme huomattavasti vähemmällä. Kolmen viikon aikana olen ollut ulkona vain muutaman välttämättömän kerran. Nyt kotoilu jatkuu, Suomessa vallitsevan koronatilanteen ja toipilasajan vuoksi.

Burgeripäivä ja kuulumisia

Perheessämme on siis ollut aivan mahdoton sekamelska jo viikkoja ja tämä viikko on jatkanut samaa rataa, lasten ja Walesin Tikrun aloittaessa etätyöt alkuviikosta. Kaksi koululaista on tarvinnut apuani päivittäin ja eritoten ekaluokkalaisen koulutehtävät kolmen viikon sairastelun jälkeen ovat kasaantuivat melkein mahdottomaksi kirimistehtäväksi. Olemme istuneet tunteja joka päivä yhdessä läksyjä tehden, välillä iloiten ja välillä itkien. Onneksi nyt helpottaa, kun pääsimme muun luokan rytmiin. Ruokaa on tullut tehtyä helpolla hyvää ja kahden päivän taktiikalla. Sellaisista raaka-aineista, joita saa pienestä lähikaupasta.

Paljon muutakin on ehtinyt tapahtua. Vanhin tyttäremme muutti pois kotoa. Olen niin onnellinen hänen puolestaan. Uusi vuokrakoti on kaunis ja juuri hänen näköisensä. Ilon rinnalla tunnen pientä haikeutta, mutta on ihana nähdä oman lapsen aikuistuvan omille jaloilleen. Ensi viikolla alkaa tyhjän huoneen kunnostus. Seinään maalia, pikkutytön valitsema lintu-perhostapetti ja myöhemmin uusi lattia. Ekaluokkalaisemme saa ihka oman huoneen, voi sitä riemua. On terapeuttista puuhastella ja ajatella jotain muutakin kuin virustartunnat.

 

Burgeripäivä ja kuulumisia

Burgeripäivä

Eilen päätin hemmotella perhettä ja vietimme burgeripäivän. Jokainen sai tehdä mieleisensä burgerin. Kaikki halusi mehevän jauhelihapihvin texmex mausteella. Sen lisäksi kokosin leikkuulaudalle salaattia, tomaattia, maustekurkkua, avokadoa, punasipulia, limettiä, juustoa ja pannulla paistettua maissia. Kastikkeeksi salsaa, ketsuppia ja sinappia. Sämpylät olivat kaupan valmiita, koska en kertakaikkisesti jaksanut tehdä niitä itse. Burgerit olivat niin hyviä ja jokainen yritti syömisen lomassa sanoa, että ihan parasta viikonloppu herkutteluun. Täyden kympin burgerit.

 

Texmex-burger

Kesäruokakirja

Yksi suuri valopilkku tähän kevääseen on pian ilmestyvä kolmas kirjani Kesäruokakirja. Olen kirjasta hyvin innoissani kirjasta, toivottavasti se inspiroi myös teitä. Vietätpä kesäsi sitten mökillä, asunto-autossa tai kotona, kirjan yli sata reseptiä tuo herkulliset ruoat luoksesi. Sadepäivän yllättäessä ruokapöytään katetaan sadepäivän suosikkiruokia ja ilmojen salliessa grillissä tirisee mehukkaat liha,-kala- ja kasvisruoat. Unohtamatta tietenkään raikkaita salaatteja, kepeitä keittoja, suolaisia suupaloja, kesäisiä pääruokia, kasvislisukkeita, kylmiä kastikkeita, jälkiruokia ja ihanan viilentäviä juomia.

Kesäruokakirjaa saa tilata jo ennakkoon. Olisin enemmän kuin kiitollinen, jos ostaisit kirjan ♥

Kesäruokakirja

 

Terassin sisustus

Kesäruokakirjasta inspiroituneena tämän vuoden terassilook alkaa jo hieman hahmottua. Pöytä ja tuolit ovat samat vanhat, jota piristin uusilla tableteilla. Uutta terassin sisustuksessa on seinäkangas, joka tuli meidän ja naapurin väliseinään. Näin terassille tulee oma rauha ja myös suoran auringonpaisteen suoja, joka helpottaa terassilla oloa. Kangas pitäisi kestää ulko-olosuhteet, joten syksyllä toiveet korkealla. Kuosiksi valitsin Havaiji henkeen menevän vihreän lehdykän, joka sopii pienen puutarhamme jatkeeksi. Vielä terassille on hakusessa pieni kulmasohva, jossa viihtyy niin aikuiset kuin lapsetkin.

Viime kesänä olimme Walesissa reilun viikon ja tänä kesänä oli tarkoitus lähteä sinne pidemmäksi aikaa. Sen vuoksi en tehnyt puutarhalle mitään ja tunnostettakoon, piha on retuperällä. Tosin ilman matkojakaan, en ole mikään viherpeukku. Tämän vallitsevan tilanteen vuoksi taidan lukea pari puutarhalehteä, opetella ja ehkäpä laittaa kädet multaan, heti kun routa antaa periksi.

Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta ♥

-Peggy

 

Terassi trendit

 

Lue myös nämä

2 kommentit

Nanna 24 maaliskuun, 2020 - 1:17 pm

Hei!
Kaupasta sa nykyään tosi hyviä hampparisämpylöitä, esim Vaasan ja Fazu. Ei tartte aina kaikkea tehdä itse.

Mutta missä ihmeen välissä oot tehnyt kesäruokakirjan?

Peggy 5 huhtikuun, 2020 - 11:10 am

Niin saa ja olen ollut ihmeissäni ilosta. Ennen oli vain sellaisia höttösiä, mistä en tykännyt yhtään. Aina kun ei ehdi, eikä jaksa leipoa. Nyt voi napata kaupasta pussillisen.

Jätä kommentti