Etusivu Jälkiruoka Glögipäärynät

Glögipäärynät

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Jouluiset glögipäärynät hurmaavat ihanalla maullaan ja todella kauniilla värillään. Glögipäärynät valmistuvat helposti ja ne on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Päärynät maisuvat sellaisenaan, mutta suosittelen keittämään glögipäärynöiden liemestä vielä glögisiirapin! Glögisiirapin lisäksi voit tarjoilla glogipäärynän kanelivaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mitä ihmettä tapahtui?

Ei enää montaa yötä jouluun……Olen jouluista jouluisin ihminen, rakastan joulua ja nautin joulun luomisesta. Lähetämme joulukortit aina ajoissa, laatikot valmistan pakkaseen joulukuun alussa ja lahjat on ollut ostettuna jo kuukautta ennen. Tunnelma on iloinen, kepeä ja odottavainen.

MITÄ IHMETTÄ MINULLE TAPAHTUI TÄNÄ VUONNA? Sain kortit juuri ja juuri viime tipassa tehtyä, laatikoita ei enää ole, koska ne on jo syöty ja lahjat on kolmea lukuunottamatta hankkimatta! Tunnelma ei ole ihan kepeimmästä päästä. Joulu tulee olen valmis tai en. Jos joka kaappi ja nurkka ei olekkaan siivottu tai joulupöydässä ei olekkaan sen seitsemää sorttia, ei kai se joulu pilalle mene! Miksi juosta ajan kanssa kilpaa? Hoen itselleni; löysää tahtia, kaiken ei pidä olla täydellistä! Mitä jos tänä jouluna asiat olisikin ihanasti vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun! Taidanpa juoda kupillisen glögiä ja antaa itselleni luvan hengähtää. Leppoisaa joulumieltä sinullekin!Glögipäärynät

6 tasakokoista päärynää

7 dl valmista glögiä
3 dl punaviiniä
1 kanelitanko
1/2 tl inkivääriä
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Kuori päärynät, jätä tukku ja kanta paikoilleen. Leikkaa päärynän pohjasta pieni pala pois, jotta päärynä pysyy pystyssä. Mittaa glögi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liemi ja laita päärynät joukkoon, anna kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia. Anna päärynät jäähtyä liemessä ja parhailta ne maistuvat jos saa makuistua jääkaapissä seuraavaan päivään. Valuta päärynät kuiviksi. Keitä jäljellä olevaa lientä kattilassa kasaan, saat siitä ihanan glögisiirapin. Laita päärynät kauniisti esille ja annostele glögisiirappi lusikalla päärynöiden päälle.

Lue myös nämä