Etusivu Joulu Joulu Walesissa

Joulu Walesissa

by Peggy

Joulu Walesissa on tuntunut hyvin erilaiselta kuin joulumme kotosuomessa, vaikkakin joulumme on ollut yli 20 vuotta kahden eri kulttuurin suloinen sekoitus. Walesilainen joulu ja sen perinteet ovat olleet kaiken kaikkiaan ihana kokemus, vaikkakin muutaman kerran olen potenut koti-ikävää, miettiessäni lumisia maisemia, riisipuuroa, joulusaunaa ja tontun jättämiä paketteja ulkokuistille. Sen mitä tänä vuonna opin, joulun tunnelma tulee omasta sydämestä, missä ikinä sitten itse onkaan.

Peggy Porschen

Joululomamme alkoi kupillisella teetä, kun piipahdimme Lontoon Chelsea alueen upeassa Peggy Porschen kakkusalongissa. Miljöö oli kuin vaaleanpunainen satumaa herkullisineen kakkuineen ja kuppikakkuineen. Peggyn menu tarjoaa myös brunssia, lounasta ja laajan valikoiman erilaisia makeita vaihtoehtoja pannukakuista pikkuleipiin. Meidän poppoo valitsi jokaisesta listasta jotakin, joita maistelimme ilolla. Itse olin koko vierailun ajan yhtä hymyä, harvoin sitä pääsee Peggyn herkkupöytään ja Walesin Tikrukin sai kaksi Peggyä samalla iskulla.

 

Joulu Walesissa

 

Matka jatkui kohti Swansea ja vuokraamaamme idyllistä Cathelyd Colliery Stables majapaikkaa, joka on rakennettu aikoinaan vanhasta hevostallista. Talossa on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö takalla ja yksi vessa. Viime kesänä olimme täällä ensimmäistä kertaa ja paikasta on tullut kuin toinen koti, jossa viihdymme hyvin.

Aatonaattona suuntasimme Winter Wonderlan-teemapuistoon, joka muistutti jouluteemalla koristeltua huvipuistoa laitteineen ja ruokakojuineen. Lapset olivat innoissaan huvilaitteista ja 9 punnalla olisi päässyt myös luistelemaan, jos se ei olisi ollut sold out. Luistelu tuntuikin olevan hyvin suosittua brittien keskuudessa, koska koko 2 viikkoa luisteluajat olivat loppuunmyyty.

 

 

Hauska ja erityistä ihmetystä minulle toi Yorkshire pudding wrap -ruokakoju, jossa yhden kuohkean lettusen väliin laitettiin koko jouluruokamenu. Ajatus ja koko wrapin ulkonäkö ei ollut mitenkään houkutteleva, mutta paikalliset söivät niitä hyvillä mielin. Itse olin niin täynnä anopin tarjoamasta ruoasta, etten tohtinut enää ostaa wrappia ja niin seurasin muiden syömistä uteliaana.

 

Myöhään aatonaattona saimme vielä ystäviä kylään. Aikaa ruoanlaittoon ei ollut kuin 20 minuuttia, joten herkkupöytä tuli heti mieleeni. Halusin tarjota ajatuksella jokaiselle jotain ja koska meitä oli lopulta pöydässä 10 henkeä, päädyin napostelupöytään, jossa oli juustoja, hedelmiä, pähkinöitä ja pikkutapaksia. Valinta oli juuri oikea ja nostatti mukavasti kaikkien joulumieltä. Tikru ja mystinen sukkamies peukutti herkuille isosti, kuten kuvastakin jo näkyy.

Jouluaatto

Jouluaattona kutsuimme anopin luoksemme. Joulukattausta koristeli 2 € ostamani hollyn oksat marjoineen sekä perinteiset christmas cracker-paukkukääreet. Kääre sisältää yleensä vitsin, paperikruunun ja lelun. Paukkukääre vedetään yleensä vierustoverin kanssa auki ja kääreen rikkouduttua, se paukahtaa tavaroiden singahdellessa ympäriinsä. Hauska ohjelmanumero, varsinkin lasten mielestä.

Jouluaaton menu oli kaikkea muuta kuin jouluinen, pippurikanaa ja valkosipuliperunoita, koska briteissä vietetään joulua vasta 25.12. päätin valmistaa jotain ns. fiinimpää normiruokaa. Lahjat aukaistaan briteissä joulupäivän aamuna eli hieman jälkijunassa meidän suomalaisten lahjaperinteeseen. Itse pähkäilimme lahjojen kanssa ja niin kävi, että aattoiltana alkoi meidän perheen sormet hyppelehtimään lahjapaketeille ja ups. Onneksi perinteitä voi rikkoa ja muokata oman tapansa mukaan.

Joulupäivä

 

Joulupäivänä kuusen alle oli tullut vielä muutama paketti ja sen jälkeen suuntasimme anopin valitsemaan pubi/ravintolaan, joka tarjosi 3 ruokalajin menun. Ruoka oli aivan mielettömän hyvää, mutta niin oli hintakin! 5 aikuiselta ja yhdeltä lapselta laskun loppusummaksi tuli 530 €.

 

Minun valinta oli rapuja, lammasta ja juustoja sekä keksejä. Tikru sai melkein kantaa porukan ulos ravintolasta, niin täynnä olimme.

 

 

Sulattelimme ruokaa joulutorilla, jossa bongasin myös saksalaisia kojuja makkaroineen ja oluttiskeineen. Piipahdimme myös Mumblesissa ja Cardiffissa, jossa sai aistia joulutunnelmaa. Vielä muutama päivä lomaa ja koti kutsuu taas hetkeksi. Voit seurata matkaa vielä muutaman päivän Instastorysta.

 

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu ♥ Uudenvuoden tienoilla palaan takaisin keittiöön uusien reseptien myötä, mutta nyt vielä ….. lomalla.

 

-Peggy-

 

 

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti