Etusivu Lifestyle Walesin lomatunnelmat
Mumbles

Walesin lomatunnelmat

by Peggy

Walesin lomatunnelmat oli täynnä vauhtia, iloa, onnea, ihania jälleennäkemisiä ja herkuttelua. Unohtamatta tietenkään perinteeksi tullutta lasten tai aikuisten lomaoksuja ja ihmetystä tuovaa ravintolaruokaa. Aloitetaan kuitenkin ihan alusta, hypähdellen sieltä täältä tarinoita….

 

Mumbles

Walesin lomatunnelmat

Majapaikka

Lähdimme Walesiin juhannuksena ja vietimme aikaa siellä reilun viikon. Vuokrasimme kodikkaan Cathelyd Colliery Stables lomakodin, joka sijaitsi kauniissa Swansessa, tiheän metsikön reunassa. Mökissä oli hyvät ruoanlaitto mahdollisuudet, sisustus oli kodikas ja tilaa riitti hyvin koko 5 hengen perheelle. Ainoa miinus oli ilmastoinnin puuttuminen, koska asunto oli toisinaan aivan mielettömän kuuman kostea ja se taas teki nukkumisesta haasteellista. Jos ikkunan aukaisi yöksi, tyynyllesi ilmestyi nopeasti unikavereita, ISOJA HÄMÄHÄKKEJÄ siis niin isoja, etten ole koskaan eläissäni nähnyt livenä. Sen vuoksi yöt oltiin ikkunat säpissä ja kuumuudesta kärsien.

Toinen ”pikku”sattumus tapahtui integroidun jääkaapin kanssa, mikä oli viallinen, eikä pystynyt pitämään ruokaa viileänä. Siitä hyvästä jouduimme heittämään 50 € edestä ruokaa roskiin ja minä sekä nuorin lapsistamme oksentelimme vuorokauden pilaantuneen ruoan vuoksi. Vuokranantaja reagoi asiaan heti ja jääkaappi korjattiin silmänräpäyksessä. Saimme korvauksen huonoksi menneistä ruuista, pahoittelut mahapöpöstä ja niin loma jatkui hyvillä fiiliksillä.

 

 

Lomakodin ikkunasta avautui vehreä näköala, joka oli upea. Metsän eläimiä sai tervehtiä joka päivä sammakoista, lintuihin sekä järkyttävän kokoisiin hämähäkkeihin. Mieleenpainuvin kohtaaminen oli ketun kanssa, joka tuli useampana iltana mökin ovelle kuikulemaan. Juttelin ketulle ikkunasta ja kettu kuunteli jorinoitani korvat häröllä. Välillä tuntui, että meillä oli hauskalla tavalla oleva yhteys.

Olen tehnyt vuoden töitä ilman lomia. Kirjojen kirjoittaminen, sisältöyhteistyöt, valokuvaaminen ja blogi on antoisaa, inspiroivaa ja mielettömän rakasta tehdä, mutta tajusin, kun luovuus alkoi huveta, että kaipasin breikkiä ja lomaa paljon. Luonnon keskellä sielu oikein leijui onnesta, nauttien hiljaisuudesta ja kaikesta rauhasta ympärillä. Sain olla yhdeksän päivää Walesin metsien Suomi-rölli ja linnaraunioiden prinsessa. Ihan parasta ♥

 

Walesin lomatunnelmat

Walesin lomatunnelmat

 

Lomasuunnitelmat 

Lähdimme matkaan ilman mitään sen suurempia suunnitelmia. Sukulaisten ja ystävien tapaaminen oli ainoastaan listalla sekä löytää lapsille uudet koulureput syksyksi ja minulle jotain pientä uuden Juhlaruokakirjani kuvauksiini. Anoppi sen sijaan yllätti meidät ja hän oli suunnitellut meitä varten vaikka ja mitä. Loma oli lopulta täynnä toinen toistaan hauskempaa puuhaa, enkä meinannut pysyä anopin, enkä liiemmin perheeni perässä sitten millään. Reissusta tuli antoisa aktiiviloma, josta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa.

 

Mumbles

 

Mumbles Pier ja haaveet

Mumbles Pier on minulle rakas paikka ja suuntamme sinne joka reissullamme, kun menemme Walesiin. Alueelta löytyy paljon tekemistä. Yleensä perheemme menee ensin kahville tai syömään ihastuttavaan Beach hut cafe ravintolaan, joka onkin saanut raikkaan ilmeen viime vuosina. Sen jälkeen ihastelemme merellistä näköalaa ja kaikkein odotetuin on pelihalli, jossa lapset saavat pikkukolikoilla hauskuutta koko rahan edestä. Siinä vaiheessa minä yleensä livahdan hetkeksi pois ja lähden tapaamaan majakkaa. Majakasta on tullut minulle maaginen onnenpaikka, jolle kerron ajatukseni. Tasan kolme vuotta sitten kerroin majakalle salaisen haaveeni. Toivoin kirjoittavani kirjan, johon liittyi ruoka ja kauniit maisemat. Olin onnellinen, että sain kertoa majakalle haaveiden totautumisesta. Parhaat kalareseptit esikoiskirjani, joka ilmestyi tänä vuonna, oli unelmieni täyttymys. Nyt kerroin majakalle uudet haaveet lentopusujen saattelemana. Kun uskaltaa, ehkä uudet haaveet pääsevät valloilleen, jonain päivänä.

 

 

Se kuuluisa Sunday Dinner, Fish & Chips ja elämäni kamalin ruokaannos

 

Kävimme anopin kanssa tietenkin Sunday Dinnerillä paikallisessa pubissa. Sunday Dinneristä tulee itselleni mieleen meidän perinteinen jouluruoka. Lautaselle ahdetaan sen seitsemän sorttia, joka nautitaan kerralla mahat pinkeiksi. Ruokaa odotetaan innolla taas viikkoa ja sama toistuu joka sunnuntai. Hintaa ravintolassa tällä suurelle annokselle on noin 10-14 puntaan. Annokseen kuuluu mm. monenlaista lihaa, kuten kalkkunaa ja naudan paistia. Porkkanalaatikkoa, muusattua lanttua, herneitä, porkkanaa, paahdettuja perunoita, gravya, Yorkshire pudding …

 

 

Perjantaiperinne Walesin Tikrun perheessä oli Fish & Chips, joka syödään reilulla etikkakylvyllä.  Useimmiten ruoka haettiin take away annoksina kotiin, mutta tällä kertaa kävimme ensin syömässä annoksen The George ravintolassa ja toisena päivänä ulkona nauttien.

 

Elämäni kamalin ruokaannos tuli myös koettua tällä reissulla, kun menimme tuttuun paikalliseen ravintolaan. Olemme käyneet ravintolassa 4 kertaa ja aina ruoka on ollut hyvin maistuvaa. Ravintola oli saanut juuri uuden omistajan ja oho! Tällä kertaa ruoka oli kaikilla suorastaan puistattavaa. Omassa tikka masala annoksen kastikkeesta sain valutettua noin 1 1/2 dl öljyä juomalasiini ja kastiketta oli siis noin 3 dl yhteensä. Ruoka maistui vanhalta ja melkeinpä homeiselta. Nyt olisi ollut Gordon Ramseyllä töitä. Ruokailu päättyi heti ja kukaan meistä ei voinut syödä palaakaan. Asiat menivät lopulta siihen pisteeseen, että poliisia olisi tarvittu apuun ja virkavallan soittamista uhkailtiin puolin sun toisin. Lopulta maksoimme puolet eli noin 60 € kaamean suuresta laskusta, vaikka emme edes syöneet mitään. Onneksi juomat ehdimme edes huikkasta alas, jotain vastinetta edes sille summalle. Harmi, että niin viihtyisä ja kiva ravintola on mennyt alamäkeä ja lujaa.

 

 

Kaupat ja kauppahalli

 

Kaupat ja kauppahallit kuuluvat odotettuihin reissukohteisiin. On hauska katsella mitä kaikkea erilaista kaupoista löytyy ja millä hintaa. Sen olen huomannut, että briteissä kaikki herkku on edullista ja sitähän löytynee sitten vaikka millä mitalla. Ison kakun saa ostaa noin 9-15 punnalla. Valmiita hedelmärasiat ovat suosittuja ja ne tuntuvat tyhjenevät hyllyistä nopeasti. Walesissa kiinnitin huomiota lähiruokatarjontaan, mikä on lisääntynyt huimasti muutamassa vuodessa. Paketit merkitään näyttävästi lohikäärmemuoveihin sonnistuneina. Kauppahalleissa lihan tarjonta on huikeaa ja kasviksia sekä vihreää on nuukasti, mikä hieman ihmetytti. Isoja kauppaketjuja on vaikka millä mitalla ja osa kaupoista on auki läpi yön.

 

 

Muuta mukavaa

 

Anoppi järjesti meille ihania reissuja maatilalle, huvipuistoon ja ravintoloihin. Ajoimme Pembrokeshireen, jossa sijaitsee mm. Folly Farm.  Folly Farmilta löytyy paljon tuttuja maatilan eläimiä sekä hieman eksoottisimpia eläimiä, kuten flamingoja, pingviineitä, kirahveja, seeproja, leijonia ym. Eläimien lisäksi maatilalla sai harjoitella lypsämistä, mikä muuten ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Lypsämisen jälkeen kaikki halukkaat pääsivät vielä nostalgisiin huvilaitteisiin hurvittelemaan.

 

 

Yhden päivän vietimme Oak Wood thema parkissa, jossa oli niin hurjia laitteita, että pelkkä katseleminen kauhistutti. Anoppi näytti lapsille mallia ja kävi hurjimmista hurjimmissa laitteissa Walesin Tikrun kanssa. Minä ihmettelin huuli pyöreänä maan kamaralla menoa ja osoittauduin varsinaiseksi jänishousuksi. Huvipuiston tunnelma riitti minulle sekä kuivahko hampurilainen, joka ei onneksi maksanut paljoa.

 

 

 

Aika sanoa hyvästit Walesille ja see you soon, nimittäin tuleva joulu nimittäin vietetään siellä. Britanniassa on hieman erilaiset jouluperinteet mitä Suomessa ollaan totuttu. Esimerkiksi joulupukki tulee ja lahjat aukaistaan vasta 25.12 aamulla. Olen lupautunut tekemään kaikille vieraille aattona 24.12 jouluruokaa Suomalaisella twistillä, jännittävää. Odotan jo innolla seuraavaa matkaamme ♥

Lue myös nämä

20 kommentit

Anne Koivisto 4 heinäkuun, 2019 - 1:07 pm

Aivan ihana matkakertomus, kiitos tästä❤️ Mukavaa kesää myös täällä koto-Suomessa – ja muista huilata välillä! ?

Peggy 4 heinäkuun, 2019 - 1:19 pm

Kiitos Anne, kun luit <3 Matka oli unelma ja oli ihana nähdä anoppia sekä muuta sukua ja ystäviä. Kesä Suomessa on parasta aikaa myös ja meinaan ottaa rennommin, jotta elämä ei kiidä ohitse.

Kaunista kesää Anne sinulle ja perheellesi <3

Eija Sokoloff 4 heinäkuun, 2019 - 3:14 pm

Kiitos olipa vauhdikasta menoa. Itse palaan taas sunnuntaina Rodoksen kesäasunnolta 2vkon reissulta Suomeen.

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 9:57 am

Oli niin vauhdikasta, etten meinannut pysyä itse edes menossa mukana. Anoppi pisti aivan parastaan ja nautimme joka hetki. Mukavaa Suomen suvea sinulle :)

Lilli 4 heinäkuun, 2019 - 3:10 pm

Oli niin hauskaa lukea sinun matkakertomusta..sikäläisistä jouluperinteistä olis hauska kuulla sitten kun on ajankohtaista. ?

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 9:59 am

Hieman jännittää erilainen joulu :) Olemme olleet Walesissa monen monta kertaa juhannuksesta ystävänpäivään, muttei koskaan jouluna. Ainoa, mitä tulen jo nyt kaipaamaan on lumi. Tosin, one meilläkin ollut täällä Suomessakin lumettomia jouluja, joten ehkä en edes huomaa sitä.

Sari 4 heinäkuun, 2019 - 5:16 pm

Jestas, tehän ehditte tehdä vaikka mitä!
Walesissä on aina tuntunut olevan jonkunlaista magiaa (minun mielestäni) ja tuo tunne vahvistui vielä enemmän, kun katselin näitä kuvia sieltä!

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 10:00 am

Anoppi piti meille oikein aktiiviloman. Verkkarit ja lenkkarit olisivat tulleet tarpeeseen :D Walesi on ihana paikka, vie sydämen.

Johanna/Omamaamansikka-blogi 5 heinäkuun, 2019 - 6:19 pm

Sulla on ihana anoppi! Ja onpas ollut mukavan toimeliasta lomanviettoa. Melkein itse olisin toisen loman tarpeessa :)

Se on kurjaa, kun vakioravintola pettää. Itsellekin on joskus käynyt niin. Vasta hiljan kävimme kaikkien kehumassa uudessa ravintolassa… Lusikoin kookoslientä jossa ehkä kolme kynnenpään kokoista tofupalaa uiskenteli ja muutama vihannes lisäksi. Kokemuksesta maksoin 15 dollaria. Muilla oli yhtä karuja kokemuksia. Oli petetty olo. Emme mene toista kertaa.

Mulla on täällä vakipaikka, jossa käyn syntymäpäivänäni syömässä Fish & Chips. Ei petä koskaan. Pitäisi kyllä käydä useammin.

Kiitos, oli kiva postaus. Ja onnea uudelle kirjaprojektille!

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 10:17 am

Olimme oikein yllättyneitä, anopin vauhdikkaasta ohjelmistosta. Anoppi itse kulkee nimittäin kepin avulla ja ei olisi uskonut. Jalkavaiva sai kyytiä meidän matkallamme.

Minullekin kelpaisi jo toinen loma, sellainen lomalta paluu loma :D mutta kirjan kirjoittaminen pitää minut vielä kiireisenä, tosin sitä on ihana tehdä.

Vakiravintolan pettymys oli kyllä niin suuri. Ruoka oli järkyttävää ja odotukset ruuasta jotain muuta. Joulun aikaan tiedämme, mitä kiertää kaukaa ja minne menemme seuraavaksi.

Ihana kun kommentoit, tulen pian vierailulle ja kurkkaamaan teidän blogikesää.

Anne 5 heinäkuun, 2019 - 9:02 pm

Ihana tarina Peggy ?. Olet mestari. Mukavaa kesää perheellesi ja sinulle.

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 10:18 am

Kiitos Anne ja ihana, kun kommentoit. Mukavaa ja aurinkoa kesääsi <3

Rita Kokko 6 heinäkuun, 2019 - 11:17 am

Ihana kertomus Peggy. Kivaa on ollut, laskematta mukaan nuo, vatsatauti ja huonoa ruokaa kokemukset. Wales ?? Nuorena sielä käyneenä, lämmin muisto monista asioista ja ihanista eväistä, joita Mandyn, ystävättäreni äiti valmisti. Harmi, kun ei reseptejä enään löydy, mutta, sinä pelastat tästä ongelmasta. ? Jouluterveisiä odotellessa. Muikkareista puhumattakaan.
– Rita

Peggy 7 heinäkuun, 2019 - 10:20 am

Kiitos Rita ja ihana, kun tulit lukemaan sekä kommentoimaan. Wales on vienyt ihan sydämeni ja tuntuu, että sieltä löytyy aina uusia puolia, mihin rakastun.

Joulu hieman jännittää, vaikka olemme olleet monen monta kertaa Walesissa ja eri juhlapyhinä. Kaikki olisi täydellistä, jos saisin pussillisen lunta mukaani :)

Oikein ihanaa viikonloppua <3

Peggy

Annin Uunissa 7 heinäkuun, 2019 - 10:34 am

Oli ihana seurata matkaasi Instagramista <3 Näytti ja kuulostaa ihanalta sekä rentouttavalta. Tervetuloa takaisin :)

Peggy 3 elokuun, 2019 - 2:31 pm

Kiitos :) Oli aivan ihana loma ja pian uudelleen <3

Heli/Beachhousekitchen 15 heinäkuun, 2019 - 3:43 pm

On kyllä niin totta, että on saatava lomailla välillä, jotta luovuus kukoistaisi jälleen! Oli teillä aika herkullinen matka, no tuota yhtä poikkeusta lukuunottamatta ; ) Ihanat kuvatkin!

Peggy 3 elokuun, 2019 - 2:32 pm

Teen itselleni kesälupauksen, lupaan lomailla enemmän ympäri vuoden <3 Loma <3

Johanna / hellan ja viinilasin välissä 25 heinäkuun, 2019 - 9:13 pm

On teillä ollut upea ja vaihderikas reissu! Ihania kuvia.

Peggy 3 elokuun, 2019 - 2:32 pm

Kiitos Johanna, oli aivan ihana loma. Onneksi jouluna päästään uudelleen.

Jätä kommentti