Etusivu Lifestyle Juhlaruokakirja ja sen säihkyvät julkkarit
Juhlaruokakirja

Juhlaruokakirja ja sen säihkyvät julkkarit

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Juhlaruokakirja ja sen säihkyvät julkkarit ovat vieneet minut mennessään koko viikonlopun ajan, enkä voisi olla onnellisempi kaikesta tästä. Olen saanut tehdä itselleni ja läheiselleni asioita, joita rakastan. Valmistaa ruokia, kutsua läheiset saman pöydän ääreen, juhlia ja kirjoittaa niistä vielä kirja, jota olen tehnyt vuoden 2018 lopusta saakka ja nyt se on vihdoin valmis. Nöyränä ja kiitollisena tahdon kiittää teitä kaikkia. Perheeni, ystävät ja te lukijat olette suuri inspiraationi lähde. Yhdessä teemme arjen keskelle juhlahetkiä, jotka saa elämän maistumaan astetta paremmalta.

Juhlaruokakirja

 

Juhlaruokakirja

Juhlaruokakirja ja sen säihkyvät julkkarit

Juhlaruokirja

Jo lapsuudesta saakka olen rakastanut juhlien tunnelmaa, kiitos äidin, joka loihti usein tärkeiden päivien ympärille kauniin juhlamaailman. Ne hetket tuntuivat taianomaisilta. Neljän lapsen äitinä olen jatkanut juhlaperinnettä, järjestäen monta ikimuistoista ja hauskaa juhlaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhlat tuo arjen keskelle ihania rakkaita muistoja, hyvää ruokaa ja juomaa. Läheiset, ystävät ja toisinaan myös uudet tuttavuudet. Elämän suuret kuin pienetkin hetket sopivat juhlan aiheeksi, tuoden kuin taikahippuja kiireisen elämän keskelle. Ne hetket olen koonnut kirjojen kansiin ja toiveikkaana toivon, että kirja inspiroi myös sinua.

Oma mottoni juhlien järjestelyissä on: helpolla hyvää, hymyssä suin ja vähän hullutellen. Sama punainen lanka löytyy Juhlaruokakirjan jokaiselta sivulta. Juhlaruokakirja pitää sisällään yli 100 helppoa ja herkullista reseptiä makeasta suolaiseen, unohtamatta juhlajuomia sekä kauniita kattauksia vinkkeineen. Resepteissä otetaan huomioon myös sesongin raaka-aineet vuodenaikojen mukaan, silloin rahapussikin kiittää. Kaikkea ei tarvitse valmistaa itse tai juhlat ei tarvitse joka kerta sen seitsemää sorttia. Juhlat syntyvät pienemmälläkin vaivalla ja rennon letkeästi.

Juhlaruokakirjan sivuilta löydät

• Moderni joulu + joulun ruokalahjat • Uusivuosi • Talven brunssi • Ystäväpäivän illanistujaiset • Laskiaisriehan eväsretki • Pääsiäinen • Lastenjuhlat • Vappu • Valmistujaisjuhlat • Kello viiden teehetki • Juhannus • Kesäpiknik • Grillijuhlat • Rapujuhlat • Saunajuhlat • Sadonkorjuun syysjuhlat/kekri • Halloweenjuhlat • Itsenäisyyspäivän cocktailjuhlat

Ps. Heittäydy juhlien vietäväksi ja tilaa Juhlaruokakirja!

Täältä lisää Juhlaruokakirjasta!

Jularuokairja, Peggy Thomas

Juhlaruokakirja ja sen säihkyvät julkkarit jatkuu….

 

Juhlaruokakirjaa tehdessäni kirja suorastaan kuiskutteli korvaani juhlahumusta ja julkkareista, joten tottahan toki kirja sai omat kirjajulkkarit. Juhlapaikkana toimi Pernod Ricardin upeat tilat, jotka olivat aivan täydelliset julkkarijuhliimme.  Juhlien teemaksi valitsin säihkettä ja yllätyksiä. Halusin vieraiden unohtavan arjen kiireet, nauttien hyvästä seurasta ja säihkyvästä juhlahumusta.

Kaiken näiden lisäksi syksy  ja sen sesonki innosti minua teeman suunnittelussa. Juhlakattaus, värit ja tarjoilut saivat sadonkorjuun henkeä. Juhlaruokakirjasta valikoitui helppo ja runsas herkkulautanen, josta löytyi juustoja, leikkeleitä, paahdettuja hunaja-rosmariinimanteleita, hilloja, marjoja, hedelmiä, pataleipää, fenkolipestoa….. Jälkiruoaksi makeat pienet suupalat, mustikka-mascarponepiirakka ja chili-suklaamarengit. Ruoan kruunasi Jacob’s Creek alkoholittomat ja alkoholilliset viinit.

 

Juhalruokairja Peggymn pieni punainen keittiö

Säihkyvät julkkarit

Ennen kuin säihkyvät julkkarit pääsivät alkuun, leivoin aamulla kello kuusi pataleipiä, pakkasin kylmälaukkuihin ruokia, vein lapset kouluun, täytimme auton aivan täyteen tavaroilla kaatosateessa ja suuntasimme Lempäälästä Helsinkiin. Sade oli matkan aikana niin rankka, että välillä emme nähneet kunnolla ajaa. Helsingin päässä oli joka kadun kulmassa poliiseja ja liikenne seisoi. Matkamme kesti vajaa 2 tuntia odotettua kauemmin ja lopulta kun pääsimme juhlatilaan, olin kuin uitettu koira ja pienellä paniikilla, ehdinkö laittaa juhlatarjoilut esille ja vaihtaa märät vaatteet kuiviin. Puhumattakaan siitä, että ehdinkö laittautua itse ollenkaan. Lopulta sain ”melkein” kaikki ruoat esille ja vaatteet kuiviksi. Hiusten laiton ja meikin korjailut sain unohtaa. Onneksi glitternisti loihti punaisten poskieni yllä kimalletta ja niin sitä mentiin kohti säihkyviä julkkareita….. JUHLAT IRTI!

 

Tunnelma juhlissa oli enemmän kuin toivoa saattaa. Vieraat viihtyivät, tämä emäntä ei voisi olla tyytyväisempi.

Kuvassa yllä on mielestäni niin ihanaa elämänmakua ja se kiteytti juhlien tunnelman. Hersyvän hauskaa, arki unohtui tyystin vai mitä olette mieltä Nanna, Heli ja Dick? Kiitos kuvasta ihana Nanna!

 

Kuvassa keskellä Yritän ilmeisesti olla hehkeän seksikäs, kun kerran Walesin Tikrun kainalossa ollaan. Vähempikin olisi riittänyt, näin kuvan nähneenä ja Tikrukin tais hymyillä sille. Apua mikä pari, pure love!

 

 

Kuva alla on täynnä onnen tunteita siitä, kun näet pitkästä aikaa ihanan kolleegasi, Ihana Sanja (Sokerivaltakunta). Kiitos, kun lähdit monen sadan kilometrin päästä juhlistamaan kanssani.

Julkkreiden yllätysohjelmat

Kuten Linnea von Kattendamkin totesi, Juhlaruokakirjan julkkareissa tyydyttiin vain parhaimpaan ja sen vuoksi halusin järjestää juhliin vieraille yllätyksiä ja elämyksiä. Glitternisti oli loihtimassa vieraille upeaa säihkettä ja kimallusta kasvoille niin naisille kuin miehillekin. Hymyä ja hyvää mieltä nostattavan illan meille kruunasi upeista upein Linnea Von Kattendamin show, joka oli kertakaikkisen suuri elämys!

 

Linnea von Kattendam

 

Linnea von Kattendam on yksi Suomen suosituimmista ja moninkertaisesti palkittu eturivin drag-artisti, joka viettää 10v-taiteilijajuhlaa tänä vuonna. Upea Linnea loihti meille sellaisen shown, että olen vieläkin siitä yhtä hymyä. Mahtava ja monipuolinen show lumosi minut sekä vieraani täysin. Linnean Show soljui hersyvästi musiikkiesityksistä, stand up -komiikkaan ja takaisin. Lavalla vieraili Linnea von Kattendamin lisäksi mm. Tina Turner, Sia, Paula Koivuniemi, Katri Helena ja moni muu. Äänitehosteet ja koko setti 10 +! Halasin artistia esityksen jälkeen varmaan sata kertaa, koska olin niin onnellinen esityksestä. Mikä show, kiitos Linnea ja kiitos Esko. Saitte jalat notkumaan ja mielen lentämään kohti korkeuksia.

 

Glitternisti

Bongasin elämäni ensimmäisen glitternistin kirjasyksyn avajaisista. Ihmettelin, mitä ihmiset jonottivat siellä innoissaan ja syykin löytyi lopulta, kun itse pääsin glitternistin kimaltavaan käsittelyyn. Siitä istumalta tiesin, että tälläinen ohjelmanumero on julkkareihin saatava. Glitternistit tekevät ehostuksia, kukkaseppeleitä, hiuskoristuksia ja vaikka mitä. Itse päädyin tilaamaan kasvoglittereitä. Jos innostuu sädehtimään joka päivä, tuotteita voi tilata myös itselleen ja kyllähän me sädehditään, eikö?

 

Glitternistin työpiste sai disco-folioilmapallot ja värikkään Pernod Ricardin pulloseinän koristeeksi. On ihanaa olla joskus hemmoteltavana ja saada kaunistautua toisten toimesta.

Kuva yllä Kimaltavat siskokset juhlahumussa. Tässä kuvassa koittaen saada hyvää poseerausasentoa glittereistä kännykkäkuvaan. Tosin näyttää siltä, että roikun pikkusiskoni reppuselässä, sata ajatusta mielessäni ja sata glitteriä kielelläni. Saatiin kuva lopulta räpsäistyä ja kimallusta siitä ei totisesti puutu. Kiitos kuvasta systeri Juli ♥

 

Kuvat keskellä Me ihanat naiset terassilla! Heli (Beach house kitchen), Sari (Casa Mimi), Tuuli (Lumo Lifestyle), Minna (Kristallikimara). Kiitos Kuvasta Sari.

Upea Anni puolisoineen (Annin uunissa) on aina ilo nähdä. Annin kanssa ollaan skoolailtu tänä vuonna useamminkin, yhdistäähän meitä molempia esimerkiksi rakkaus kirjoihin. Annin suosittu leivontakirja ilmestyi myös aiemmin tänä vuonna, kuten Parhaat kalareseptitkin. Kiitos Kuvasta Anni.

 

Kuva alla Lisää upeaa naisenergiaa, äitini ja Riikka (Hellan nupit kaakossa)

Syömään

Juhlat ilman ruokaa ja juomaa ei ole kummoiset juhlat, joten oli aika täyttää lautaset herkuilla. Muutaman tunnin ajomatka, vierasmäärä ja vieras keittiö sai aikaan ajatuksen Italia/Ranska/Espanja suunnalle ja niin syntyi runsas napostelumenu. Walesin Tikrun ja Pernod Ricardin henkilökunnan kanssa yhteistuumin muutamassa tunnissa loihdittua kauniin kokonaisuuden ja sitten ei muuta kuin nauttimaa.

Julkkarimenu

 

 

Julkkarimenu 

Julkkarimenu koostui helpoista naposteluherkuista.

 

Herkkulautanen

Juustolajitelma; Camembert, kermajuusto, manchego, sinihomejuusto, valkohomejuusto ja vanha couda

– Pataleipää ja fenkolipestoa

– Bruschetta, oliivit ja tapasleikkeleet

–  Paahdetut hunaja-rosmariinimantelit

– Paholaisen hillo, raparperihillo ja boysenmarjahillo

-Hedelmiä ja marjoja

– Chili-suklaamarengit, mustikka-mascarponepiirakka

Juomat

Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut 

Jacob’s Creek Le Petit Rosé 

Jacob’s Creek UnVined Sparkling

Jacob’s Creek Organic Chardonnay

Jacob’s Creek Organic Shiraz Cabernet

Jacob’s Creek UnVined Riesling

Jacob’s Creek UnVined Shiraz

 

Juhlajuomat

Juhlajuomaksi valikoitui Jacob’s Creekin juomat, josta löytyy hyvä valikoima niin alkoholittomia kuin holillisia vaihtoehtoja juhlaan kuin juhlaan. Alkumalja skoolattiin Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut  kuohuviinillä sekä  alkoholittomalla Jacob’s Creek UnVined Sparkling kuohuvalla. Herkkulautasen sekä jälkiruokien kanssa maistui erinomaisesti Jacob’s Creek Organic Chardonnay valkoviini, Jacob’s Creek Organic Shiraz Cabernet punaviini ja Jacob’s Creek Le Petit Rosé roseviini, josta pidin erityisesti. Valko-ja punaviinistä löytyy myöskin hyvän makuiset alkoholittomat vaihtoehdot Jacob’s Creek UnVined Riesling ja Jacob’s Creek UnVined Shiraz eli jokaiselle jotain.

 

Kiitokset

 

Kiitos ihan kaikille menossa mukana oleville! MinnaHanna, Alexander, Mariaana, Terhi, Minna, Raili, Minna, Riitta…. ja moni muu edellä mainituista. Kiitos myös monelle teille, jotka olitte hengessä mukana.

Suuri kiitos perheelleni, Walesin Tikrulle ja lapsilleni ♥ Äidille ja siskolleni Julille ♥ Sarille, ilman sinua, you know ♥ Johannalle ♥ Hyville ystävilleni ♥ Julkkarivieraille ♥ lukijoilleni ♥

Kotona

Hymyssä suin muistelen vielä perjantain julkkareita. Mikä upea tunnelma ja nämä lahjat! Punainen keittiö täyttyi toinen toistaan värikkäimmistä kukkasista, kuohuvasta, samppanjasta, viineistä, itse tehdyistä samppanjavaahtokarkeista ja ihanista tavaroista seinäkyltteineen ja sädehtivineen sydänkyntilöineen. Olen sanaton ja te tiedätte, että se on minunlaiselleni harvinaista. Kiitos, kun teitte minun päivästä ikimuistoisen. Love Y!

 

Erityiskiitokset

Kiitos Kustantaja Read me:n koko tiimille yhteisestä kirjaprojektista, Go Medialle hienosta taitosta ja Hilkalle ja Reimalle oikoluvusta.

Haluan myös kiittää erityisesti kirjan yhteistyökumppaneita, joiden tuotteet inspiroivat, auttoivat ja mahdollistivat minua saamaan kirjasta niin herkullisen kuin vain on mahdollista. Ilman maistuvan aistikkaita juomia, vihreitä tuoreita yrttejä ja salaatteja, lähikauppani tukea ja tuotteita sekä ruokia korostavia mausteita, kirjasta ei olisi tullut astetta herkullisempi Juhlaruokakirja.

Suuri kiitos Pernod RicardOksasen Puutarha, K-Supermarket Kuljun Kartano ja Meira.

 

  • Pernod Ricard Finland

 

  • Oksasen Puutarha 

  • K-Supermarket Kuljun Kartano

  • Meira 

 

Lue myös nämä

16 kommentit

Rouva Sana 15 syyskuun, 2019 - 3:27 pm

Sinä Peggy olet uskomaton tehopakkaus ja paitsi taitava ruoka-alan ammattilainen ja -bloggaaja myös ilmiömäisen taidokas ruokakirjojen tekijä. Ihailen osaamistasi, jossa yhdistyy rakkaus ruokaan, valokuviin ja sanoihin. Se on paketti, jonka vain harva taitaa. Sinä osaat <3.

Oli ilo olla mukana juhlapäivässäsi. Minulle ilta oli päivän kohokohta.

Kippis – ja ihania juhlia nyt ja jatkossa!

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 8:55 am

Kiitos ihanasta seurasta Minna ja kun teitte päivästäni merkityksellisen! Oli upeaa juhlia sinun kanssasi.

Ihan punastun kauniista sanoistasi, kiitos vielä <3 Toivottavasti pian päästään taas kilistelemään suuntaan sun toiseen :)

Rouva Sana 15 syyskuun, 2019 - 3:31 pm

Sinä Peggy olet uskomaton tehopakkaus ja paitsi taitava ruoka-alan ammattilainen ja -bloggaaja myös ilmiömäisen taidokas ruokakirjojen tekijä. Ihailen osaamistasi, johon yhdistyy rakkaus ruokaan, valokuviin ja sanoihin. Se on paketti, jonka vain harva taitaa. Sinä osaat <3.

Oli ilo olla mukana juhlapäivässäsi. Minulle ilta oli päivän kohokohta.

Kippis – ja ihania juhlia nyt ja jatkossa!

Dick 15 syyskuun, 2019 - 3:45 pm

Kiitos Peggy!!

Toi kuva saa niin hyvälle tulelle ja kuvastaa tosi hyvin illan tunnelmaa. Ja sen lisäksi kirja on aiva upea, sisältää just sellaisia ohjeita joita kaipaa kun tekee juhlaruokaa!!

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 8:57 am

Aivan mahtavaa, kun pääsit tulemaan! Julkkareiden tunnelma ja fiilis oli upea, kiitos siitä teille :) Minulla oli huippuhauskaa!

Sari 15 syyskuun, 2019 - 4:36 pm

Oli ilo olla mukana juhlaa edes täältä kotoa käsin kaikkien lukuisten livevideoiden ja kuvien kautta’ (Surullisin mielin, että en päässyt paikan päälle sinua halaamaan ja onnittelemaan. )
Onnea rakas ystävä tästä huikeasta teoksesta! (Kunpa saisin sen jo pian käsiini). Ka oli ihana nähdä noin monta iloista kasvoa kanssasi juhlimassa <3

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 8:58 am

Mä niin tiedän, että olit hengessä mukana ja se myös välittyi. Säkin olit mun mukana koko illan <3

Kiitos ja kiitos, kun olen saanut olla sinunkin kirjamatkoissasi, Isoäidin parhaat reseptit, ihan huippu!

Sanja 15 syyskuun, 2019 - 7:01 pm

Oli ilo ja kunnia olla mukana juhlimassa sinun ja perheesi kanssa, tavata ihana äitisi ja saada tiedoksi mistä olet perinyt kaikki ilo ja energia. Iso hali hänellekin. Etäisyys ei ole este kun halua vietä aika rakkaiden ihmisten kanssa heille tärkeässä hetkessä. Kukka sen voi tietä parempi kuin minä (ja ehkä myös Walesin Tikru)?
Love Sanja

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 9:00 am

Olen vieläkin niin otettu, kun matkustit pitkän matkan takaa. Oli aivan huippua nähdä sinut, sinä ihanan aurinkoinen ystäväiseni. Toivottavasti pian nähtäisiin <3 Halit tuli perille ja niitä lähetetään paljon takaisin :)

Tuuli - Lumo Lifestyle 15 syyskuun, 2019 - 11:02 pm

Mikä kirja, mitkä tarjoilut, mitkä juhlat❤ Olipa ihana ilta. Viikonloppu onkin kulunut Juhlakirjaa selaillen ( ja glitteriä siivoillen…).

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 9:01 am

Ihanaa, kun pääsit Tuuli <3 Teitte päivästä mahtavan! Ps. Arvaa vaan, samat puuhat oli minullakin :D

Teija / Lähdetään Taas 16 syyskuun, 2019 - 3:17 pm

Tämä on sitten upea kirja! Alkaa kädet syyhyämään, että milloin pääsisi järkkäämään juhlia <3

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 9:02 am

Kiitos Teija ja kiitos ihan kaikesta. Teitte minun tärkeästä päivästä upean <3

Sari/saarablautasella 16 syyskuun, 2019 - 4:14 pm

Voi ei miten upeat juhlat olit järjestänyt vieraillesi! Arvaa harmittaako nyt vielä enemmän tuota juhlatunnelmaa katsoessani, että en päässyt paikalle. Sulla on ollut ihan tämän syksyn ykköstapahtuma tuon juhlakirjan ympärillä.
Kuvista näkee hyvin, että vieraat ovat todella olleet otettuja ja nauttineet ihan kympillä.
Ja nuo tarjottavat, ah, pöydät ovat notkuneet mitä herkullisempia tarjottavia.
Fantastinen tuo show ja hauskaa ohjelmaa myös glitteristin paikalla olo!
Sydämelliset onnittelut kirjan johdosta sinulle upea Peggy ?❤️.

Peggy 20 syyskuun, 2019 - 9:03 am

Arvaa, harmittiko minua. Sieltä puuttui juuri sun kokoinen fiilis, mutta olit hengessä mukana ja mä tiedän <3 Toivottavasti pian päästään yhdessä skoolailemaan :)

Annin Uunissa 23 syyskuun, 2019 - 8:45 am

Ihania tunnelmia upeista juhlista Peggy! Kiitos kun saimme jakaa suuren päiväsi <3

Jätä kommentti