Etusivu Jälkiruoka Kuopion loma, Matkailukeskus Rauhalahti

Kuopion loma, Matkailukeskus Rauhalahti

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kuopion lomamme jatkui Matkailukeskus Rauhalahteen. Matkailukeskus Rauhalahti oli meille entuudestaan tuntematon lomanviettopaikka, mutta olimme kuulleet siitä paljon hyvää.

Matkailukeskuksen alue oli suuri, ainakin näin ensikertalaiselle. Matkailukeskuksen alueelta löytyy 10 ympärivuotisia lomahuvilaa, 69 kesäasuttavaa mökkiä, leirintäalue ja telttailu-alue.


Alueella on paljon aktiiviteettejä ja puuhaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Aika ei tullut siellä pitkäksi, ongelma oli että aika ei riittänyt kaikkeen mukavaan puuhaan, jota halusimme kokeilla.

Rauhalahdessa voi uida, kalastaa, saunoa rantasaunassa, pelata mini-tai frisbeegolfia, meloa mm. kanootilla, soutuveneellä tai kajakilla. Lapsille on monta eri leikkialuetta ja sisäleikkitilat. Rauhalahdesta pääsee suoraan myös sisävesilaivalla keskustaan vaikkapa torikierrokselle. Missä mekin piipahdimme marjoja ja kuuluisaa Hanna Partasen kalakukkoa maistelemassa.  Jos haluaa mennä kiven hetion päähän, voi käydä vieressä olevan Kylpylähotelli Rauhalahdessa kylpemässä, kesäteatterissa, keilaamassa, pelaamassa tennistä ja lista vain jatkuu.

 Huvila

Huvilaelämään ihastuneena yövymme Rauhalahdessa viihtyisän tilavassa 6 hengen kaksikerroksisessa hirsihuvilassa. Meidän 6 hengen huvilassa oli kolme makuuhuonetta ja lisävuodemahdollisuus kahdelle eli ihanteellinen meidän suurperheelle. Ei tarvinnut vetää pitkää tikkua, kuka nukkuu kenenkin vieressä. Kaikki sai oman tilan ja rauhan.

Huvilan tupakeittiö on toimiva ja tila avara. Kätevän emännän unelma siis… sanoo emäntä, joka valmisti rapsakanpuolisen munakkaan katsellessaan kauniita maisemia ikkunasta. Siitä ei kuitenkaan puhuta ääneen, hyst! Keittiössä on myös mikro, kahvin- ja vedenkeitin sekä lomalaisen iloksi astianpesukone ja pakastin. Huvila sopisi hyvin juhlienkin pitopaikaksi ja joulu siellä voisi olla tunnelmallista. Joulu, ainahan se on mun mielessä.

Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat huvilan varusteisiin, mikä oli positiivinen yllätys. Ei tarvitse raijata kotoa suurta säkillistä petivaatteita sekä pyyhkeitä ja taas sama takaisin pyykkikasan kera kotiin. Loppusiivous sisältyy hintaan, mikä lapsiperheessä on ihanaa. Lomafiilikset jää lähtöpäivälle ihan viimeiseen minuuttiin saakka, eikä sitä tarvitse käyttää tuntien siivoukseen.

Aktiiviloma

Ihan alkoi naurattamaan, kun mietin miten tämän nyt kirjoittaisin. En siis ole mikään urheilun suurin fani  tai harrastaja, mutta Rauhalahden lomalla minusta kuoriutui niin kätevä emäntä jopa urheilussa, etten ymmärrä mitä tapahtui. Seikkailukuopio & Rent Point Rauhalahti vuokraa välineitä monen moiseen harrastamiseen kajakista vesijetteihin ja SUP-laitoihin. SUP-lauta houkutti minua jo ajatuksena, vaikka näin silmissäni itseni keikkuvana valaskalana laudan päällä haukkoen vettä. Siitäkin huolimatta uhmasin ajatusta ja haparoivin jaloin lähdin laudalla eteenpäin mela heiluen. Ai, että! Mä niin rakastuin SUP-lautailuun heti, enkä ollut ainoa. Meidän perheen kaikki uimataitoiset olivat lajista sekaisin. Voi seistä laineilla, kuunnellen luontoa ja katsella veden päältä kauniita maisemia, rentouttavaa kerta kaikkisesti. Sen jälkeen piti päästä soutelemaan, vaikka jalkani huusi vastalauseita aktiiviselle päivälleni, mutta minä en kuunnellut. Henkilökunta jaksoi vastailla meidän kysymyksiin, opastaa ja palvella koko perhettä. Kyllä kelpasi!

Lautailun jälkeen pelasimme vielä minigolfia, joka meni ihan huumorin puolelle ja nauru raikui. Miten vaikeaa voikaan olla pienen pallon saaminen reikään. Minun mielestä vaikeaa, Walesin tikrun mielestä helppoa. Lapsilla oli omat minimailat ja tuntui, että olin ainoa joka pähkäili omien taitojensa kanssa. Ei se voitto, vaan osallistuminen. Eiks jeh?

Kaiken tämän jälkeen menimme saunomaan Kartanon saunalle. Kartanon sauna oli viihtyisä ja tilava. Saunasta oli vain kivenheitto uimaan, jonne mekin menimme saunasta välillä vilmoittelemaan. Ranta on lapsiperheelle kiva, koska ainakin se osio missä olimme, osottautui hiekkapohjaksi ja pikkuhiljaa syveneväksi. Lapsetkin uskaltautui hyvillä mielin veteen.

Iltapalaksi paistoimme vielä grillauspaikalla makkarat. Kaaduin illalla sänkyyn ja nukahdin ennen kymmentä onnellisena, mutta väsyneenä. Takana huippuhauskapäivä.

Reissu Rauhalahdessa oli tosi mukava. Rauhalahdessä näkyi paljon matkailuautoja ja jäimme miettimään, josko ensi vuonna kokeilisimme tämän suurperheen kanssa matkailuautolla reissaammista. Vielä se on saanut jäädä haaveeksi korkeiden vakuutusmaksujen ja vuokrausmaksujen takia. Sanotaan, että karavaanari on kaikkien kaveri, mekin halutaan!

Kiitos Kuopio

Kuopio ja Kuopiolaiset jäi lämpimästi ajatuksiimme. Loma tuntui aivan liian lyhyeltä. Paljon jäi kokematta ja näkemättä. Kiitos vieraanvaraisuudestanne, tulemme taatusti kylään uudelleen.

Tässä vielä pieni sneak peak-video Rauhalahden Matkailukeskuksesta!

Yhteistyössä Matkailukeskus Rauhalahti

Lue myös nämä

2 kommentit

Nanne - Elämää Koivurannassa 18 heinäkuun, 2016 - 4:29 pm

Minäkin olen kuullut kyseisestä paikasta pelkkää hyvää, mutta kas kummaa, itseltä on jäänyt tämä paikka näkemättä.
P.S. Ihana tuo teidän huvila ja millä paikalla…. ♥

Nimetön 20 heinäkuun, 2016 - 10:45 am

Huvila oli todella tilava ja oikein harmitti, kun ei otettu Onnia mukaan. Olis tykännyt taatusti lomasta :)

Eilen viimeksi mietin matkailuautoilua, mutta luulen, että me tarvittais rekan kokoinen auto, et koko poppoo mahtuis koiraa myöden! :D

Jätä kommentti