Etusivu Makuja Britanniasta Mushy peas / muusatut herneet

Mushy peas / muusatut herneet

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Mushy peas on tullut varmasti monelle Britanniassa kävijälle hyvin tutuksi. Mushy peas eli kotoisasti sanottuna muusatut herneet ja hienommin sanottuna Yorkshiren kaviaari, tarjoillaan usein fish and chips annoksen kanssa. Ne maistuvat erinomaiselta myös paistosten, piirakoiden, perunamuusin sekä pataruokien seurassa. Raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset, mutta täynnä makua. Kauniin vihreät muusatut herneet saavat makunsa voista, sitruunasta, kermasta ja mintunlehdistä.

Muusatut herneet ovat suosittuja brittipöydissä ympäri maata, mutta eniten niitä syödään Pohjois-Englannissa. Niiden valmistustapa vaihtelee sen myötä, onko herneet kuivattuja, tuoreita vai pakastettuja. Monella britillä on se oma ja paras resepti, joka kulkee suvussa, kuin myös minulla – kiitos anopin. Tarjoilutapojakin on monia. Kun toisaalla muusatut herneet tarjotaan aina omassa kulhossaan, jota näkeekin usein markkinoilla ja ulkoilmatapahtumissa. Toisaalla ainoa oikea tapa on tarjoilla ne lautaselta, pienenä kekona kyhättynä ja minttukastikkeen kera. Makuasioista on turha kiistellä eli omien mieltymyksien mukaan menee tämäkin resepti.

Tässä on se minun mielestäni maukkain mushy peas resepti, joka on tehty anopin vinkeillä ja tuoreista herneistä.

P.s. Mushy peas sopii hyvin Halloween juhlien tarjottaviin. Tarjoile vihreä sose vaikkapa kurpitsan suusta!

Mushy peas

200 g (n. 4 dl)  tuoreita kuorittuja herneitä (pakasteherneen voit keittää 2 rkl suolavedessä)
10 g voita
mintunlehtiä
1/2 sitruunanmehu
1/4 tl suolaa
pieni liraus kermaa

Kuori herneet ja pilko mintunlehdet. Laita voi  pieneen kattilaan, lisää herneet ja minttu. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsyvät. Lisää sitruunamehu ja suola. Sekoita ja muussaa herneet tehosekoittimessa. Tarjoile lämpinänä!

Lue myös nämä