Etusivu Jälkiruoka Piparkakkusmoothie, joulun jälkiruoka
Joulusmoothie

Piparkakkusmoothie, joulun jälkiruoka

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Rovaniemen lomalla Three Elvesin aamiaispöydässä komeili herkullisen näköinen joulujuoma, jossa luki piparkakkusmoothie. Piparkakkusmoothiesta innostuneena sain kokilta vinkkiä raaka-aineisiin ja niin valmistin oman version piparkakkusmoothiesta. Piparkakkusmoothie on ihasti joulun makuinen, joten se sopii jälkkäriksi  herkkupöytään yhtä hyvin kuin kulkunen tonttulakkiin. Valmistus on ihan superhelppoa, joten harmaita hapsia tai pitkää partaa ei tule ainakaan tätä jälkiruokaa tehtäessä.

Joulusmoothie

Piparkakkusmoothiessa maistuu tietenkin jouluinen pipari. Sen lisäksi smoothieen tulee mantelimaito, suklaa-pähkinälevitettä ja maustamatonta jogurttia. Pikainen surautus tehosekoittimessa ja yhdessä hujauksessa joulukimara on valmis. Helppoa ja hyvää! Piparkakkusmoothie maistuu taatusti kaikille joulun makusteluista tykkääville herkkusuille.

Piparkakkusmoothie on koko perheen jälkiruokajuoma. Jos haluaa tehdä smoothiesta aikuiseen makuun juhlajuoman, voin kuvitella erilaisten kerma- ja suklaaliköörien sopivan smoothielle kaveriksi. Sellainen makustelufiilis tuli mieleen smoothieta juodessa.

Joulun smoothie

Tänään leivottiin lasten kanssa pipareita ja hymyilyttää joka kerta, kun taikina katoaa silmänräpäyksessä siis jonnekin muualle kuin pellille. Pipareita ei valmistu kun muutama kymmenen ja iso taikina kuitenkin mystisesti hupenee. Meidän tonttulaiset ovat selkeästi enemmän taikinan ystäviä kuin valmiiden pipareiden. Kumpikos sulle maistuu ennemmin, taikina vai piparit? Mä en osaa oikeen päättää, molempi parempi!

piparkakkusmoothie - resepti

Piparkakkusmoothie – resepti

 

 

  • 2 1/2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2  dl mantelimaitoa
  • 2 rkl suklaa-pähkinälevitettä
  • 8-10 kpl piparia (koosta riippuen)

 

  1. Surauta kaikki tehosekoittimessa ja kaada pieniin laseihin. Koristele mielesi mukaan.

 

Lue myös nämä

8 kommentit

Sari 23 marraskuun, 2017 - 5:38 pm

Oi, tämä on ehdottomasti joulun hittijuoma. Pitääpä yllättää lapset tällä joku päivä :)

Peggy 24 marraskuun, 2017 - 9:45 am

Samaa itsekin ajattelin, joskos tekisin jouluaaton juomasi :) Niin helppo, että kiireessäkin ehtii….. ai, että mikä kiire :D

Krista 23 marraskuun, 2017 - 6:49 pm

Mahtavaa, kiitos vinkistä ?

Peggy 24 marraskuun, 2017 - 9:47 am

Kiitos Krista kommentistasi :D Tämä on ihan superhyvää ja niin helppo valmistaa, että kannattaa kokeilla. Ihanaa joulun odotusta!

Elina/Chocochili.net 24 marraskuun, 2017 - 2:26 pm

Onpa ihana idea!

Peggy 24 marraskuun, 2017 - 6:06 pm

Kiitos Elina <3

Sirkku 3 joulukuun, 2017 - 1:37 pm

Tosi hauska idea! Mie olen tänä vuonna innostunut piparin mausta entistä enemmän, joten piparismoothie olis varmasti just sopiva :)

Peggy 5 joulukuun, 2017 - 9:13 am

Se on just hyvä ja pieni tujaus riittänee, ettei tule pipariöveri heti kättelyssä :D

Jätä kommentti