Etusivu Jälkiruoka Porin Kirjurinluoto ja kesäpiknik

Porin Kirjurinluoto ja kesäpiknik

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Tällä kertaa Peggyn kesäkeittiö suuntasi piknikille Porin Kirjurinluotoon, joka sijaitsee keskellä kokemäenjokea. Kirjurinluodossa on upea piknikpuisto nuotiopaikkoineen ja huikeat leikkialueet lapsille. Kirjurinluodon Kokeamänjoen rannasta löytyy myös uimaranta, jossa on hiekkapohja. Kirjurinluodossa voi bongata kesäisin julkkiksiakin! Katso video, vink, vink

Piknik

Pakkasimme piknikille kylmiä lohitortilloja, pikkupizzoja, pastasalaattia, mansikka-suklaamuffineita, keksejä, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Termariin kylmää vettä, kahvia ja mehua. Näillä eväin jaksoi peuhata koko päivän. Saimme hyvää seuraa Porista mukaan piknikille ja he yllättivät meidät iloisesti omalla ihkulla sankogrillillään ja makkaralla. Filtti maahan ja sitten vain nauttimaan.

Kirjurinluoto

Kirjuriluoto on upean vehreä kesäkohde, jossa viihtyvät lapset sekä aikuiset. Kirjurinluodossa on lukuisia leikkipaikkoja lapsille. Sieltä löytyy Pelle Hermannin leikkipuisto, merirosvolaiva, kuunarin tähti, lilliputin maa pienille lapsille, kolmen karhun puisto vanhemmille lapsille, Angry Birds-puisto ja liikennepuisto. Kirjurinluodossa on myös eläimiä mm. kilejä, alpakkaperhe ja lintuja. Kirjurinluodossa voit nähdä myös mustavaris Viksun! Viksun pesällä saa käydä vierailulla ja voit bongata hänet myös ympäri Kirjurinluotoa.

Ranta

Ranta oli mukava yllätys ja lapset viihtyivät siinä todella hyvin. Harmitti, kun unohdin hiekkalelut kotiin, niillä olisi ollut totisesti käyttöä. Rannan vieressä on hiekkaa ja nurmikkoalue, jossa mekin oleilimme. Minä uskaltauduin vain kastelemaan polviin asti itseäni, koska tiesin joutuvani juoksemaan perheemme ikiliikkujien perässä niin paljon, että uima-asu olisi varmaan irronnut vauhdissa. Muodokkaana naisena se ei ollut ihan minun päiväuneni, joten luulen ettei muidenkaan! Ylhäällä olikin jo hämyinen todiste minusta.

Muuta mukavaa

Pori Jazz starttaa pian. Lasten leikkipuistoalue on silloinkin kaikille avoin, joten jos suuntaat Poriin, käy piknikillä Kirjurinluodossa ja siinä samalla voit kuunnella huippumusaa.

Kirjurinluodon vieressä kävelymatkan päässä on muitakin käymisen arvoisia kohteita esim. Satakunnan museo sekä Porin taidemuseo, jossa on hauska Toygiants-näyttely meneillään. Toygiants-näyttely vie katsojan lelujen maailmaan ja voit kuvauttaa taidemuseossa myös oman lelusi sekä jakaa sen halutessasi muiden kesken Instagramissa (kilpailu). P.s. Ei ikärajaa, hih!

Aika sanoa heipat ja suunnata kotiin. Pori on ollut aina lähellä sydäntäni, olenhan asunut siellä joskus pienen elämän verran. Yksi asia jäi reissulta kaivertamaan! En saanut mun lemppareita Sarpin SAMMAKKOLEIVOKSIA! Taitaa tulla taas uusi reissu, ehkäpä Yyteriin!

Lue myös nämä

8 kommentit

Loma 6 heinäkuun, 2015 - 8:58 am

Onpa hieno paikka olla lapsien kanssa. Ymmärsinkö oikein, että kaikki siellä on maksutonta? Taidamme ukon kanssa pakata kimpsut ja lapset autoon, sinne!

Nimetön 6 heinäkuun, 2015 - 2:12 pm

On totisesti! Kaikki on siellä maksutonta ja tilaa temmeltää on hurjasti :) Teille tulee varmasti kiva reissu!

Peggy

Elisa Lpp 6 heinäkuun, 2015 - 11:25 am

Olipas teillä eväät!
Jos tulette tännepäin tänä kesänä, niin varaan kyllä yhdet piknik-treffit ;)
Ja mikä suloinen huivipää ♥

Nimetön 6 heinäkuun, 2015 - 2:17 pm

No oli mahottomat eväät ja vauhtiakin ja kivaakin oli :D Olisi todella ihana treffata joskus!!!

Kirsi-Riksi 7 heinäkuun, 2015 - 3:44 am

Tehän ootte olleet lähes naapurissa! :) Asutaan suht lähellä Kirjuria. :) Pelle Hermanni on meidänkin ipanan lempipaikka, tässä jossai vaiheessa olisi tarkoitus kaverin ja lasten kanssa mennä sinne kesäpäivää viettään kunhan kelit taas sallisivat. :) Ihania kuvia olet saanut! :)

Nimetön 7 heinäkuun, 2015 - 6:07 am

No, johan on! Ollaan käyty kaksi kertaa nyt viikon aikana. Ajomatka on tosin niin monta tuntia, joten ei joka päivä tule käytyä siellä :D Keli oli mitä mainioin meillä. Itse olen asunut Porissa aikas monta vuotta, todella monta ;) Ihana kesäkaupunki.

Nelli L 7 heinäkuun, 2015 - 7:14 am

Aivan ihanat kuvat :)

Nimetön 7 heinäkuun, 2015 - 7:50 am

Kiitos Nelli ja mukava kun piipahdit :)

Peggy

Kommentointi on suljettu.