Etusivu Jälkiruoka Uudistunut Viking Line M/S Gabriella

Uudistunut Viking Line M/S Gabriella

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Meidän kesäretkiperinteisiin kuluu ehdottamasti laivaristeily. Risteily, jossa koko perhe saa istua valmiiseen pöytään nauttimaan hyvästä ruoasta ilman kiirettä ja siinä samalla katsella kauniita maisemia, nuuhkia raikasta meri-ilmaa sekä iloita lasten riemusta. Kaikesta siitä laivamaisesta kesätunnelmasta, jota laivoilla on.

Tällä kertaa suuntasimme risteilylle uudistetulle Viking Line Gabriellalle. Gabriella on saanut kerta heitolla paljon uudistuksia mm. ravintolamaailman, hyttien, kids-leikkihuoneen ja Tax-Freen osalta. Gabriella on saanut 8 uutta ruoka-ja viihderavintolaa. Itse odotin erityisesti No Name-ravintolan jännittävää maistelumenua sekä tuttua Food Gardenia, jossa olemme olleet lasten kanssa ennenkin. Lapset odottivat lasten leikkimaailmaa ja mies…lomaa. Reissun alku oli siis odotusta täynnä.


No Name

Olin kuullut ja lukenut hieman jo etukäteen salamyhkäisestä No Namen menusta. Silti, en tiennyt siitä juuri mitään muuta kuin, että No Name-ravintola tarjoaa 7 tai 9 ruokalajin maistelumenun.

Menu on yllätyksellinen, jo sen takia, että se vaihtelee sesongin ja niiden raaka-aineiden mukaan. Menun saa sellaisenaan tai räätälöitynä kasvisvaihtoehtoisena, jonka perheen teini testasikin. Allergiat kysyttiin myös heti alussa, mikä oli minulle uutta ja hieno ele. Menun rinnalle on mahdollisuus ottaa siihen erikseen suunnitellun juomalistan, josta löytyy mielenkiintoisia juomia viineistä, englantilaiseen siideriin ja kotimaiseen luomuolueen.

Kaikki ruoat valmistetaan No Name-ravintolassa käsityönä ja jopa kermaviili on laivalla itse valmistettua. Kermaviili muuten maistui aivan mielettömän hyvältä ja ihanan täyteläiseltä!
Meidän 9 ruoan maistelumenusta löytyi mm. ahventa, siikaa, ankanmaksaa, poroa, lammasta ja perunajäätelöä. Ruoka oli hyvää ja raaka-aineisiin oli panostettu. Maistelumenu on mielestäni mukava tapa tutustua uusiin erilaisiin makumaailmoihin pieninä annoksina. Meidän koko perhe nautti ruoasta. Aikaa ruokailuun kannattaa siis varata reilusti ja hypätä jännittäviin makuihin.

 Food Garden

Food Garden on meille ennestään tuttu ravintola ja olemme olleet aina tyytyväisiä palveluun, ruokaan ja tunnelmaan. Food Garden Tablesta voi valita erilaisia alku- ja jälkiruokia tai tilata annos à la carte-listalta. Lapset on otettu huomioon ruokia suunnitellessa. Food Gardenista löytyy oma lastenlista sekä lasten buffet, josta löytyy mm. pastaa, kanaa, lihapullia, minihamppareita, kasviksia ja salaatteja. Ruokia voi myös tilata à la carte-listalta lapsille ja silloin hinta sekä annos on pienempi.

Hytit

Gabriella on uusittu yli 100 hyttiä Seaside Premium-luokasta suosittuihin Comfort-hytteihin. Tilava hytti ja hyvät vuoteet on meidän suurperheelle tärkeää, koska siellä nukutaan 2 yötä ja jokaiselle pitää löytyä se oma tila hengähtää päivän päätteeksi. Varsinkin kun ikäjakauma on neljävuotiaasta tuhatjalasta rauhallisempaan teiniin ja meihin aikuisiin.

Yövyimme tällä kertaa uusitussa 13 m² Inside Comfort Family-hytissä, jossa oli 160 cm parivuode ja kaksi pullman-vuodetta eli ylä- ja alavuode. Me aikuiset otimme paksupatjaisen parivuoteen ilolla vastaan ja pienin lapsista tuli patteriksi väliimme. Teini linnotti heti yläsängyn ja poika kömpi päivän päätteeksi alasänkyyn. Järjestely toimi oikein hyvin ja kaikille viidelle jäi tilaa nukkua kivasti. Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen oli aika hieroa unihiekat silmistä ja suunnata aamiaiselle Food Gardeniin.

Food Garden erikoisaamiainen

Olen niin tykästynyt Food Gardenin erikoisaamiaiseen. Aamiaisen saa aloitta ylellisesti lasillisella kuohuvaa, jos haluaa ja aamiaistarjonta on todella runsas kylmistä lämpimiin ruokiin. Tuore kahvi, tee sekä kaakao tarjoillaan pöytiin ja se helpottaa mukavasti lasten kanssa aamiaispuuhia. Silloin ei tarvitse kanniskella kuumia juotavia pöytien välistä, peläten niiden läikkymistä. Maittavan aamiaisen jälkeen päätimme jäädä laivalle Tukholma-kierroksen sijaan, koska lapsilla oli niin paljon mukavaa puuhaa laivalla.

Lasten laiva

Kesällä laivoista löytyy paljon hauskaa puuhaa kaiken ikäisille. Tietenkin tuttu pallomeri, pelit, askartelupisteet ym. ovat siellä, mutta kesälaivoilta löytyy myös Kids & Fun leikkimaailma. Kids & Fun alueelta löytyy pomppulinna, pallomeri, minigolfia, discohuone, pelihuone ja leikkihuoneita vauvasta koululaiseen. Lapsille on suunnattu myös paljon hauskaa ohjattua ohjelmaa. On smoothie challenge- kilpailua, tanssiopetusta, nukketeatteria, kasvomaalausta ja vaikka mitä. Ja tietenkin tuttu maskotti Ville Viking on siellä, tervehtimässä pikkumatruuseita.

Coffee & Joy

Lasten leikkipaikan vieressä sijaitsee Coffee & Joy kahvila, josta saa erikoiskahveja, itsetehtyjä leipiä. Lisäksi kahvila tarjoaa aamiaista ja yökyöpeleille yöpalaa. Lapsiperheelle sijainti on loistava, koska samalla kun lapset leikkii silmien edessä, voi nauttia kupin kuumaa. Kahvilassa on myös big screen, jei!

Matka oli taas niin ihana kun toivoa saattaa. Laiva oli todella viihtyisän oloinen. Vieläkö laivalle saataisiin pikkuruinen kauppa, mista saa ostaa Peggyn punaiseen keittiöön jotain kivaa sisistustilpehööriä, ostosvaliokoima olisi täydellinen. Ei ollut silti pelkoa, etteikö tuliaisia olisi löytynyt kotiin vietäväksi. Terkkuja vaan sinne kosmetiikka-osastolle, hih!

Matka meni mukavasti ja koko perhe nautti ruoasta, tunnelmasta ja kaikesta siitä, mikä tekee risteilystä risteilyn. Erityiskiitoksen saa hyväntuulinen henkilökunta! Kiitos ja nähdään taas….

Yhteistyössä Viking Line

Lue myös nämä

6 kommentit

Nanne - Elämää Koivurannassa 20 kesäkuun, 2016 - 6:03 pm

Me käytiin kans uudistuneella Gabriellalla huhtikuussa (oli juuri tullu telakalta). Oltiin tyytyväisiä sekä laivaan että palveluun jota siellä saimme. Meillä oli tosiaan koira mukana reissussa, koska olimme menossa Öölantiin lomalle. Ja saimme ottaa koiran mukaan sinne ravintolaan, jotta pääsimme koko porukka yhdessä syömään. Ja koira sai vielä oman pihvinkin! :) Emme olleet ennen matkustaneet Gabriellalla, mutta tämän palvelun jälkeen varasimme heti kesäloma reissunkin Gabriellalle. ♥ Hieno laiva, hieno henkilökunta, hyvää ruokaa. Mitä sitä ihminen muuta tarvitseekaan.
Ai niin, unohdin mainita upeat maisemat! :)

Nimetön 20 kesäkuun, 2016 - 6:14 pm

Siis vau! Viski sai oikein kunnon asiakaspalvelua pihvin kera. Me ollaan oltu Gabriellalla nyt muutaman kerran ja aina on yhtä aurinkoista sekä auttavaista koko henkilökunta, aivan huippuja! Mariellalla oli sama juttu. On niin mukava lähteä lomalle, kun tietää olevansa tervetullut ison lapsikatraan ja jopa koiran kanssa <3

Ihanaista viikkoa ja toivotaan, että saadaan jussiksi aurinkoa. Viskille rapsuja. Ps. Onni haettiin juuri hoitolasta jä oli hieman närkästynyt meidän lomasta. Ainoa, joka ei tykännyt risteilystä ;)

Heli 20 kesäkuun, 2016 - 7:19 pm

Olen miettinyt kesäksi risteilyä kahden pienen lapsen kanssa ja nyt tuli lomakuume. Oliko laivalla helppoa liikkua yleisesti lapsien kanssa esim. rattailla jos kulkee? Mahtaako löytyä syöttötuoleja ravintoloista? Kävittekä laivalla uimassa?

Nimetön 21 kesäkuun, 2016 - 5:14 am

On todella helppo liikkua. Laivalla toki on väkeä, mutta kyllä rattailla näytti moni kulkevan varsin näppärästi. Itse asiassa istuimme juuri sellaisessa pöydässä, joka oli syöttötuolien vieressä ja niitä oli paljon :D Emme käyneet laivalla uimassa, ehkä ensi kerralla. Mukavaa loman suunnittelua ja aurinkoa kesään!

Lottie S. 23 kesäkuun, 2016 - 8:52 am

En kestäääää! Näyttää niin hienolta! Ens kerralla tulen mukaan!

Lotta
http://www.lottieslife.com

Nimetön 26 kesäkuun, 2016 - 7:17 am

No kyllä, ehdottomasti :) Siitä tulisikin huippuloma.

Kommentointi on suljettu.