Etusivu Aamiaiset ja brunssit Englantilainen aamiainen-brunssileipä

Englantilainen aamiainen-brunssileipä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kun meidän perheessä nautitaan aamiaista tai brunssia pitkän kaavan mukaan, valmistan silloin englantilaisen aamiaisen kaikilla herkuilla. Englantilainen aamiainen on myös Walesin tikrun lemppari, yllätys, yllätys. Nyt kesällä Walesin lomalla ollessamme söimme englantilaista aamiaista muutamaankin otteeseen. Viimeisenä päivänä en ehtinyt kattaa enää pöytää kauniisti, joten laitoin kaikille kiireessä brunssilautasen, jossa oli kasa valmiina englantilaisen aamiaisen ruokia. Siitä syntyi rento brunssileipä, jota olemme syöneet jo muutamaan otteeseen täällä kotopuolessa. 

Englantilainen aamiainen brunssileipä-versiossa tomaatti syödään tuoreeltaan ja sipulia on reilusti mukana. Leipänä suosin reilua siivua pehmeää pataleipää, maalaisleipää tai ruisleipää paahtoleivän sijasta. Sitten ei tarvita enää kuin kuppi kuumaa teetä kyytipojaksi. Täydellinen aamiainen on siinä.

Mikä on sun lemppariaamiainen?

Englantilainen aamiainen-brunssileipä (yhdelle)

1 iso siivu leipää
1 paistettu muna
3 pekonia
1/2 makkaraa siivuina
1 kevätsipuli tai 1 rkl ruohosipulia
3 minitomaattia
1 herkkusieni
3 rkl papuja tomaattikastikkeessa

Leikkaa leipä. Siivuta makkara, herkkusieni, sipuli ja tomaatit.
Paista herkkusienet, makkara ja pekoni pannulla. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle sivuun.
Paista lopuksi kananmuna oman mieltyyksesi mukaan. Lämmitä pavut. Voitele leipä ja täytä.

Lue myös nämä

8 kommentit

Nanne - Elämää Koivurannassa 16 heinäkuun, 2016 - 9:52 am

Mulla lemppariaamiainen kallistuu kyllä väkisinkin sinne muna-pekoni -akselille! :D Vaikka ihastelenkin aina ihmisten ihanan raikkaita hedelmä ja marja aamiaisia.
Syötiin äidin ja kummitytön kanssa keväällä Tallinnassa englantilaiset aamupalat ja yllätyin oikein kuinka maukkaita olivat pavut tomaattikastikkeessa. Jotenkin mielikuva pavuista on se kuiva, jauhoinen ja mauton, mutta ne olivat kyllä kaikkea muuta kuin sitä.

Nimetön 16 heinäkuun, 2016 - 3:59 pm

Samalla linjalla ollaan täälläkin :D Joskus innostun marjakulhoista ja puurosta, mutte enkkubrekki on ihan paras. Varmaan senkin takia, kun sitä tulee syötyä harvemmin. Olen alkanut nykyään syömään paljon papuja, eri lajikkeita. Niillä saa mukavaa vaihtelua vaikka salaatteihin. Jotkut tosin on niitä kuivia tyyppejä joskus ;)

Campasimpukka 16 heinäkuun, 2016 - 1:18 pm

Minäkin tykkään näistä kootaan kaikki leivälle-aamiaisista! Tämä näyttää tosi hyvältä :)

Nimetön 16 heinäkuun, 2016 - 4:02 pm

Kasa leivällä-tyyli on niin helppo, että taidan ottaa sen uudeksi aamiaisharrasteeksi. Maukasta viikonloppua!

Anonyymi 16 heinäkuun, 2016 - 1:22 pm

Täällä ei lähde aamu käyntiin ilman perinteistä kaurapuuroa marjojen/hedelmien kera. Hotelliaamupaloja odotan aina innolla, mutta jos on useamman päivän reissussa niin kyllä sitä kotoista puuroa tulee ikävä haha :D

Nimetön 16 heinäkuun, 2016 - 4:03 pm

Meidän teini on ihan samalainen. Tuorepuuroa pitää saada joka aamu. Hotellipuurot jää kuitenkin yleensä syömättä, mikähän siinäkin on :D Puuro miehen ja naisen tiellä pitää!

keittiöhana kupari 1 elokuun, 2016 - 2:31 pm

näyttää maukkaita

Nimetön 12 marraskuun, 2016 - 1:32 pm

Kiitos :)

Jätä kommentti