Etusivu Lifestyle Ihana kesäkahvila

Ihana kesäkahvila

by Peggy

Tänä kesänä Suomea reissatessa olen ollut iloisesti yllättynyt, miten upeita paikkoja meiltä löytyykään kahvitteluun. Ihana kesäkahvila, Tyynelän tontut oli yksi niistä paikoista, joka löytyi matkamme varrelta ja ihan sattumalta. Tämä persoonallinen ja kauniin idyllinen paikka hurmaa kävijänsä tontun mitalla. Tonttuja nimittäin vilisee ihan silmissä ja sen vuoksi ilmeisemmin kahvilan edustalla on kyltti, jossa varoitetaan tontuista.

Eipä hätää! Rakastan tonttuja ja usein tuntuu, että olen hyvin läheistä sukua punanuttuisille satuhahmoille. Tulee sen verran tonttuiltua itsekin ympäri vuoden. Milloin enemmän, milloin vähemmän, joten tämä kesäkahvila on kuin minulle tehty.

 

Tyynelän tontut

Tyynelän tontut

Ihana kesäkahvila, Tyynelän tontut

Tyynelän Tontut sijaitsee Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan vanhimmat rakennukset ovat 1500-luvulta. Yleisesti kuitenkin 1700-luvun pihapiirissä on eri teemoilla sisustettuja aittoja, myymälä, josta saa ostettua käsin tehtyjä tonttuja sekä nostalginen kahvila. Kahvilaan pääsee maksutta, tonttunäyttelyyn taasen on sisäänpääsymaksu. 10 € aikuiselta ja 5 € lapselta.

Kesäkahvilan kahvittelupaikan saa itse valita, joko ulkoa tai sisältä. Lukuisat kauniit puutarha-alueet sekä sisällä idyllisen persoonalliset huoneet saivat aikaan valinnan vaikeuden. Houkutus santsikierrokseen uudesssa pöydässä oli väistämätöntä. Pihan runsaan vihreä kasvillisuus ja kukat, toivomuslähde sekä ympärillä liihottavat perhoset saivat aikaan satumaisen tunnelman, jollaista en ole aiemmin kokenut.

Kahvilan kastamiset

Kahvilan kastamisia pitää kehua, kaikki oli erinomaista ja tuoretta. Tarjonta oli suppea, mutta makoisa. Mustikkapiirakka oli melkein yhtä hyvää, kuin luottopiirakkani, mascarpone-mustikkapiirakka! Maku liippasi läheltä ja sen huomasi koko seurue kun haaveilimme  toisesta palasta. Pullat, piirakat ja juustokakkupalat olivat kahdesta neljään ja puoleen euroon.

Tarjottavien seassa oli myös tonttujen omat eväät herkkuineen sekä liuta tonttuja. Kahvilan hyllyt notkuivat eri kokoisista ja näköisistä tontuista, kynttiliköistä ja possuista. Monesti mielletään tontut jouluun, mutta nämä veikeät hahmot olivat valmiina kesään, auringonpaisteeseen ja ehkä jopa puutarhan töihin.

Voin lämpimästi suositella kahvilaa kaikille seikkailunhaluisille herkkusuille sekä punanutuista pitäville. Harmikseni huomasin kahvilan olevan vain heinäkuun loppuun asti auki. Joulukuussa kahvio aukaiseen sitten seuraavan kerran ovensa. Silloin on varmasti taas uusi omanlaisensa tunnelma ympärillä.

Lisää tonttuilua, löydät Rovaniemen reissultamme.

 

Lue myös nämä

Jätä kommentti