Etusivu Joulu Terveiset joulupukin lomakylästä!

Terveiset joulupukin lomakylästä!

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Terveiset joulupukin lomakylästä! Täällä on tunnelma on kuin satumaassa. Pienet valkoiset lumihiutaleet leijuvat ilmassa ja talven kauniit valot tuikkivat ympärillämme. Joululaulut soi ja kaikilla voi aistia iloista mieltä. Meidän mökki tai oikeastaan suite on ihana, en muista milloin olisin nukkunut näin hyvin. Ollaan saunottu, syöty hyvin ja nautittu sydämen kyllyydestä. Laitan nyt tervehdykseni postiin, toivottavasti saatte sen pian. Ihanaa joulun odotusta ♥ Ps. Näimme joulupukin. Kerroin pukille, että ollaan oltu kaikki erityisen kilttejä tänä vuonna.

-Peggy-

 

Terveiset joulupukin lomakylästä!

 

Santa Claus Holiday Village

 

Ihastuimme Santa Claus Holiday Villagen tunnelmaan ensimmäistä kertaa tasan kahdeksan vuotta sitten. Se oli ihastusta ensi silmäyksellä ja niin joulupukin lomakylästä tuli meille yksi vuoden kohokohdista, jota odotetaan aina yhä uudelleen. Tunnelma on täällä unenomaisen kaunista, sellaista mitä en ole missään muualla kokenut. On omaa rauhaa, luonto lähellä ja kivenheiton päässä sijaitsee mielikuvitusta täynnä oleva satumaailma, joka tempaa aikuisenkin mukaansa. Paljon on ehtinyt tapahtua kahdeksassa vuodessa. Meidän perhe on suurentunut, lapset kasvaneet, lemmikit vaihtuneet ja me aikuisetkin hieman ehkä jo vanhentuneet siinä ajassa.

Santa Claus Holiday Village eli joulupukin lomakylä sijaitsee aivan joulupukin ja Napapiirin läheisyydessä. Tarjolla on majoitusta kodinomaisista mökeistä laadukkaisiin suiteihin. Alueella on ravintoloita, tapahtumia, myymälöitä ja aivan vieressä Joulupukin Pääposti sekä tietenkin itse joulupukki. Puuhaa olisi vaikka millä mitalla, jos vain aikaa ja rahaa löytynee.

 

 

Majoitus

 

Olemme majoittuneet joka vuosi mökkikylän kotoisissa Classic-mökeissä, johon olemme saaneet ottaa koirankin mukaan. Nyt lähdimme matkaan koirattomina ja niin päädyimme yöpymään kerrankin hieman fiinimmin, suiteissa. Jokainen suite on sisustettu erilaisilla Lapin teemoilla: Lumi, Poro, Revontulet ja Punakettu. Meidän suiteksi valikoitui kaunis ja valoisa Lumi teema. Suitessa on minikeittiö, missä voi tehdä halutessaan ruokaa. Itse olemme melkein joka kerta kokkaileet ainakin yhtenä lomapäivänä huoneessa ja osan välipaloista ollaan viety mukanamme. Toisena päivänä ollaan syöty valmiissa pöydässä, jotta minäkin olen saanut ruoanlaitto-breikin. Suiteissa on erillinen olo- ja makuuhuone, sauna sekä terassi metsämaisemalla. Tilaa oli erinomaisesti 2 aikuiselle ja kahdelle lapselle. Tulemme ensi vuonna luultavammin varaamaan tämän saman lomamme ajaksi, oli sen verran viihtyisä ja kerrankin sängyt, jossa selkäni ei tullut kipeäksi.

 

 

Ruoka

Ruokapaikkoja alueella on monta. Itse majoitukseen sisältyy aamiainen, joka tarjoiltiin tällä kertaa Joulutalon ravintolassa. Samassa paikassa saa myös kotiruoka-fiiliksellä tehtyä lounasta joka päivä. Aamiainen on kodinomainen, joka sisältää perusmakujen lisäksi pohjoisen makuja. Asiakaspalvelu oli aurinkoista ja hyväntuulista, siitä erityismaininta henkilökunnalle.

 

 

Three Elves Restaurant on taasen astetta hienompi ravintola, jonka vieressä sijaitsee myös aulabaari, josta saa cocktaileja. Three Elvessa tarjoillaan lounasta ja  À la Cartea. Tila on viihtyisä ja sinne on tervetullut koko perhe. Hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä, mutta sesongin alkukankeus näkyi hieman asiakaspalvelussa. Me aikuiset söimme talon poroburgerit ja lapset lihapullia. Takkatulen ääressä ruoka maistui erityisen hyvältä. Hintaa ruokailulle tuli yhteensä noin 80 € juomineen.

 

 

Lapsiperheen lomapuuhat ja hintataso

Joulupukin lomakylän läheisyydessä on lapsiperheelle puuhaa vaikka millä mitalla. Voit pulkkailla, käydä moikkaamassa joulupukkia, yrittää bongata tonttuja, samoilla luonnon helmassa ja nauttia kauniista Lapin taianomaisesta lumosta. Kaikki tämä on ilmaista, eikä kevennä rahapussia ollenkaan. Jos haluat aktiivilomaa, esimerkiksi käydä poroajelulla tai Joulumuorin talossa, kannattaa varata lomabudjettia enemmän. Joulumuorin talon lippuhinta ovat 48€/hlö, joka on mielestäni 4 hengen perheellemme huikea. Onneksi kohteessa on kuitenkin jokaiselle jotain ja tarjonta on laaja.

 

 

Lomamme lähenee loppuaan. Tänään Rovaniemellä Joulupukki avasi virallisesti joulunajan alkaneeksi ja niin se joulunodotus alkaa myös meidänkin perheessämme. Ei enää montaa viikkoa jouluun, ihanaa. Tämän vuoden joulu vietämme Walesissa anopin ja ystäviemme luona. Aivan erityinen joulu siis tulossa ♥

 

Psssttt… Täältä löydät meidän edellisen Rovaniemi reissun!

Lue myös nämä

2 kommentit

Sari 10 marraskuun, 2019 - 10:13 pm

Ooh, mikä ihana joulun ihmemaa <3
Kiitos terveisistä pukille! Ehkä se pukki löytää perille nyt meillekin !

Peggy 11 marraskuun, 2019 - 8:27 am

On se niin ihana ja satumainen paikka, varsinkin näin talvella ja joulun alla. Ensi vuonna taas uudelleen <3

Jätä kommentti