Etusivu Lifestyle Keittiön pieni suuri muutos

Keittiön pieni suuri muutos

by Peggy

Kaupallinen yhteistyö Liesikupu.fi & Thermex

Tasan kolme vuotta sitten uudistimme täysin pienen punaisen keittiön. Keittiö on ollut suhteellisen toimiva, mutta muutamia  käytönnönongelmia ja harmituksia on tullut arjessa eteen. Suurin niistä on keittiösaarekkeen iso liesituuletin, joka tuntuu olevan aina tiellä, varsinkin Walesin Tikrun pään edessä, joka on minua paljon pidempi. Iso siivekkeellinen liesituuletin kerää myös lasipintaan jo päivässä pölyä, joten siivousliina on pakostakin ahkerassa käytössä. Suuri liesituuletin ei ole myöskään visuaalisesti mielestäni kovin kaunis, koska se hallitsee koko tilaa, niin keittiössä kuin olohuoneen puolellakin. Meillä kun on tupakeittiö. Iso rohmu liesituuletin on saanut huomion myös somessa, jakaessani Instagram-kuvia ja mitä parasta, sitä kautta peggyn pieni punainen keittiön pieni suuri muutos sai alkunsa. Vanha rohmu liesituuletin saatiin pois ja sen tilalle jotain, mitä en olisi voinut edes kuvitella. Tuntuu, kuin neliöitäkin olisi tullut lisää keittiöön. Samalla, kun liesituuletin vaihdettiin uuteen, sai keittiöhanakin upean uudistuksen. Pienillä muutoksilla tuli lopulta suuria vaikutuksia arkeen ja tuntuu, kuin meillä olisi kokonaan uusi koti. Nyt kelpaa kokkailla keittiössä ja olohuoneestakin keittiötä katsellessa edessä on kaunis ilmava näky.

 

Keittiön pieni suuri muutos

Liesituuletin on yksi tärkeimmistä asioista keittiössä. Se nimittäin pitää ilman raikkaana ja poistaa ruoanlaitossa syntyneen ylimääräisen hajun ja rasvan, joten ei ole samantekevää, millainen liesituuletin keittiössäsi on. Itselläni tehokkaan liesituulettimen lisäksi toivoin, että liesituuletin on mahdollisimman huomaamaton ja visuaalisesti kaunis. Muutostöiden lyhyt ja nopea aikataulu ovat myös plussaa, koska työskentelen omassa keittiössäni yrittäjänä ja edessä on yksi kiireisimmistä sesongeista. Niin aloitettiin keittiön muutostyöt, jonka lopputuloksesta itsekin yllätyin. Miten niin pienet asiat, voivat saada niin suuren eron aikaiseksi.

 

Liesikupu.fi

Itselleni liesituulettimien tekniset asiat ovat aika vierasta ja kuvastoa selatessa ajatuksissa on vain ulkonäkö, onneksi Liesikupu.fi saa apua. Liesikupu.fi on Suomen johtava liesituulettimien erikoiskauppa, josta löytää sopivan mallin käytännössä jokaiseen ilmanvaihtojärjestelmään ja keittiöön. Asiakaspalvelu auttaa mielellään sopivan mallin valinnassa, etsit sitten mustaa kattotuuletinta tai vaikka liesitasoon integroitavaa mallia. Jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti sopiva ja hyvä ratkaisu.

Liesikupu.fi neuvoilla ja avuilla päädyin upean valkoiseen kattoliesikupu Thermex Passat -malliin, joka on tarkoitettu huippuimureille. Malli on intergroitu ja tuo juuri sitä avaruutta keittiöön, jota olen kaivannut. Passat-mallissa on itsessään energiaa säästävä LED-valaistus, joka antaa lisävalaistusta kokkailuihin. Tässä mallissa on myös mahdollisuus liesituulettimen automaattiseen ohjaukseen keittotason käytön mukaan. Itse käytän kaukosäädintä lähinnä valojen sekä lisätehon käyttöön ruokaa laittaessa. Thermexin valikoima oli laaja, joten onneksi sain apua valintaan, näin saatiin kertaheitolla oikeanlainen malli keittiöön.

 

 

Thermex ja liesituulettimien vaihtoehdot

Thermex

Thermex on tanskalainen perheyritys, joka on jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan kehittänyt asuinrakennusten keittiöilmanvaihdon ratkaisuita. Vuodesta 1958 alkaen Thermex on suunnitellut ja tuonut markkinoille osuvasti eri aikakauden trendeihin ja kysyntään soveltuvia tuotteita. Thermexin visio on tehdä keittiöilmanvaihdosta yksinkertaista niin, että sinä voit sisustaa kotisi tyylikkäästi ja oman maun mukaisesti. Omaa liesituuletinta katsoessani, olen niin samaa mieltä tästä visiosta.

Thermex liesituulettimet ja liesikuvut ja niihin liittyvät oheisratkaisut ovat tuttuja kuluttajille niin Thermexin kotimarkkina-alueella Tanskassa, kuin myös Espanjassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, maissa joissa Thermex on tällä hetkellä edustettuna.

Thermex liesituulettimet ja liesikuvut ovat laadukkaita, tyylikkäitä ja ne pitävät keittiön sisäilman raikkaana. Thermexin tuoteportfolion vahvuutena on sen laajuus. Thermex onkin kehittänyt ”Thermex-Link” –konseptin, joka osoittaa sen miten eri ratkaisut ovat linkitettävissä toisiinsa. Lähes kaikki Thermex liesikuvut on mahdollista saada kaikkiin eri ilmanvaihtojärjestelmiin. Olipa kyseessä ulkonäöllisesti tai asennus tavaltaan mikä tahansa malli, saat sen juuri siihen ilmanvaihtojärjestelmään, joka sinun kodissasi on käytössä.

Liesituulettimien vaihtoehdot

  • Liesituulettimet omalla moottorilla (liitäntä ulos menevään poistokanavaan tai asennus huonetilaan kierrättäväksi aktiivihiilisuodattimella varustettuna)
  • Huippuimuria ohjaavat liesikuvut (Yhteensopivia kaikkien pientalojen huippuimureiden kanssa, niin 1-vaihe AC-huippuimurit kuin uudet EC-moottorilliset huippuimurit)
  • Liesikuvut ilmanvaihdon ohjaukseen/tehostukseen (Katolla huippuimuri, jota ohjataan liesikuvusta ja se poistaa ilmaa liesikuvun lisäksi myös asunnon muista tiloista. Samat liesikuvut soveltuvat myös ohjaamaan 1-vaihe AC-puhaltimilla varustettuja LTO-laitteita)
  • Liesikuvut keskitettyyn ilmanvaihtojärjestelmään (Kerrostalojen keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä. Liesikuvussa on tällöin sähkötoiminen tehostusventtiili, jonka käyttäjä voi avata ruoanlaiton ajaksi ja imu keskittyy liesikuvulle. Tehostusventtiilin aukiasennosta on mahdollista saada tilatieto ulkoiseen kytkentäpisteeseen)
  • Liesikuvut hajautettuun ilmanvaihtojärjestelmään (Asunnossa on LTO-laite, joka hoitaa asunnon ilmanvaihtoa. Liesikuvussa on tällöin sähkötoiminen tehostusventtiili, jonka käyttäjä voi avata ruoanlaiton ajaksi ja imu keskittyy liesikuvulle. Tehostusventtiilistä on mahdollista saada tilatieto LTO-laitteelle. LTO-laitteen puhaltimien nopeudensäätö LTO-laite valmistajan omalla ohjauspaneelilla)
  • Lisävarusteet mm. Trigger moduuli (ilmanvaihdon tasapainotus, silloin kun liesituuletin/liesikupu on käytössä), Top Link –moduuli (liesituulettimen automaattinen toiminta keittotason mukaan), Thermex Plasmex –suodatin (nykypäivän suodatusratkaisu huonetilaan kierrättäviin liesituulettimeen, puhdistusteho jopa 96,5% ja käyttöikä jopa 10 vuotta ilman huoltotoimenpiteitä).

 

 

Liesituulettimen asennus

Muutostöiden alkaessa, ensin piti ottaa vanha liesituuletin pois, jotta saataisiin uusi tilalle. Vanhan tuulettimen poistoon ei mennyt kuin hetki aikaa. Sen jälkeen piirrettiin uuden tuulettimen ja kehikon mitat kattoon. Kattoon leikattiin tuulettimen menevä reikä ja sen jälkeen koko komeus asennettiin omalle paikalleen. Asennukseen tarvittiin ilmastointiasentajia sekä sähkömiestä. Pirkanmaan Ilmastointipuhdistus Oy teki projektin asennuksen.

Keittiöhana

Kolme vuotta sitten ei ollut markkinoilla vielä montaa kaunista keittiöhanaa, joka olisi ollut väriltään mattamusta, niinpä päädyimme perinteiseen väriin ja materiaaliin, joka tuli mustaan altaan kaveriksi. Musta hana on ollut mielessäni usein ja vihdoinkin se löytyi. Lvi-kauppa.fi:n kautta sain samalla myös oman mieleisen hanan, Damix silhouet keittiöhana matt black. Onneksi tuli asia puheeksi, luulin, etten ollenkaan löydä paria altaalle. Siinä ne nyt on sulassa sovussa ja emäntäkin hymyilee tyytyväisenä vieressä.

 

 

Lopputulos ja käyttökokemukset

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, viikko käyttökokemusta takana. Silmä lepää keittiötä katsellessa ja tuuletin on osoittanut todella toimivaksi. Ruoanhajut pysyvät poissa, Tikru ei lyö päätään, keittiöliina saa edes hetken lepoa ja silmä lepää. Tästä on hyvä jatkaa yhteiseloa. Kun takanamme on enemmän yhteisiä päiviä, laitan lisää päivityksiä tänne blogiin. Ja nyt lähden innolla kokkaamaan!

-Peggy-

 

 

Lue myös nämä

4 kommentit

Heli-Hannele/Beach house kitchen 3 marraskuun, 2019 - 4:04 pm

Onpa hieno toteutus & lopputulos! Todella kiva tuo valaistuskin. Meilläkin on juuri samanlainen iso liesikupu saarekkeessa ja siihen on aika moni lyönyt päänsä ; ) Ehkä rohkaistumme mekin muutostöihin postauksesi myötä!

Peggy 3 marraskuun, 2019 - 11:23 pm

Lopputulos on niin onnistunut ja tuntuu, kuin tupakeittiöön olisi tullut huimasti uutta tilaa ja neliöitä. Asennus ja muutostyöt olivat suhteellisen helpot, suosittelen rohkaistumaan :)

Sari 3 marraskuun, 2019 - 4:48 pm

Miten ”pienellä” saakin niin valtavasti muutosta aikaan! Todella tyylikäs ratkaisu. Kokonaisuus on todella upea!!

Peggy 3 marraskuun, 2019 - 11:27 pm

Todella paljon sai muutostyö aikaan. Tupakeittiö näyttää ja tuntuu isommalta, eikä tarvi pelätä, että joku lyö päänsä tuulettimen kulmaan. Olen niin tyytyväinen. Hienoa, että tälläinenkin malli on tullut liesituulettimen vaihtoehdoksi.

Jätä kommentti