Etusivu Jälkiruoka Kerrostäytekakku 80-luvun pyörteissä

Kerrostäytekakku 80-luvun pyörteissä

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Syntymäpäiväkakku.Vietin hurjan hauskat syntymäpäiväjuhlat, 80-luvun tunnelmissa. Vieraita tuli sen verran paljon että päädyin tekemään kerrostäytekakkuun, johon tuli kolme kerrosta. Ajatus kakun ulkonäöstä ehti muuttua muutamaan kertaan, mutta valmistuihan se sitten lopulta pöytään. Halusin kakun tuovan mieleen nuoruuteni hurjat vuodet ja olevan minun näköinen luomus. Musta on ollut lempivärini teinivuosista lähtien, joten kakun sävy tuli lempiväristäni. Kimalle kakkuun taas tuli Madonnan vinkistä. Muistelen kun katsoin nuorena tyttönä Madonnan videota Material Girl ja mietin, jonain päivänä ostan paljon timantteja :D Siihen rahani ei ole kuitenkaan vielä riittänyt, mutta onneksi sain kimalletta kakkuuni timanttiverkosta, jonka ostin Sinellistä. Loppusilaus ja teinivuosieni hämmennys kakkuun tuli sokerimassasta tehdyistä kukkasista, palloista ja ovaaleista. Värjäsin myös taikinan pastavärillä pinkiksi, jotta salmiakkitäyte sai kontrastia ja kakkua leikatessa kauniit värit tulivat esiin. Kerrosten väliin laitoin kolme tulikeppiä, jotta kerrokset pysyivät paikoillaan ja kerrosten välissä käytin pahvista alustaa, jotta alimmainen kakku ei rikkoutunut päälimmäistä leikatessa.

Hevimusiikki, Michael Jackson, salmiakki, pojat, pillifarkut, alati vaihtuva hiuslook ja hurja asenne. Siinä oli minun 80-luvun elämää parhaimmillaan ;)

Kiitos äiti kun jaksoit hullunkurisia tempauksiani ja jaksat yhä edelleen!

Niistä ajatuksista syntyi tämä syntymäpäiväkakkuni :)

Kakkua koristi silkkinauhaan teipillä liimattu timanttiverkko.

Kerrokset :

1 munan kakkupohja
4 munan kakkupohja
6 munan kakkupohja

Värjätty kakkupohja.

Koristelu ja päälinen:

Sokerimassaa
timanttiverkkoa
silkkinauhaa

Täyte:

Hopeatoffeekermaa ja vadelmaa

Kerrostäytekakku hopeatoffeen ja vadelman saattelemana.

Lue myös nämä

10 kommentit

Iituntiltu 9 lokakuun, 2013 - 6:25 pm

Tämä on kyllä uskomattoman upea luomus! Miten ihmeessä tämän malttoi syödä?

Peggy 10 lokakuun, 2013 - 6:10 am

Kiitos :) Onneksi vieraat söivät kakkua, salmiakkitäytteestä huolimatta. Muutoin olisin joutunut syömään kaiken itse ;)

Herkkuhovi 10 lokakuun, 2013 - 5:13 am

Tämä on aivan ihana kakku, ja hienosti olet saanut kaikki kuvat asiat sinusta laitettua tähän. Tuo pinkki kerros palloineen tuo kyllä heti Madonnan mieleen :D
Upea luomus!

Peggy 10 lokakuun, 2013 - 6:15 am

Kiitos!

Arvaa vaan kuinka monta kertaa ajatukseni harhaili ja suunnitelmat muuttui vielä kakkua tehdessä. Pelkäsin ettei kakku valmistu ikinä ja ensin en ollut edes tyytyväinen. Jälkeenpäin huomasin onnistuihan se lopulta ja on vieläpä näköiseni :D

Tita 10 lokakuun, 2013 - 11:46 am

Upea kakku! Ja vielä salmiakkitäytteellä, huoh.

Peggy 10 lokakuun, 2013 - 6:03 pm

Kiitos paljon :)

Salmiakkitäyte oli riski valinta, mutta minun lempiherkkujani ja hopeatoffee oli niin 80-lukua, että sitä piti saada. Hienoa että paljon vanhoja klassikoita on tullut uudelleen myyntiin. Vieläkö saisi kunnon merkkareita ja merenneitoja, lurps!

Iituntiltu 10 lokakuun, 2013 - 7:16 pm

Niitä merenneitoja on kyllä ikävä! Merkkarit ei niinkään ollut mun juttu, eikä hopeatoffee, mutta merenneitoja söin senkin edestä.

Peggy 10 lokakuun, 2013 - 7:26 pm

Onneksi merenneitoja vielä saa, vaikkakin aika harvasta paikasta. Ulkomuoto niissä on kylläkin muuttunut ja maku, mutta kelpaa pahimpaan ikävään :)

Katja 23 lokakuun, 2013 - 5:38 am

Tosi upea!:)

Peggy 23 lokakuun, 2013 - 6:00 am

Kiitos Katja :)

Kommentointi on suljettu.