Etusivu Jälkiruoka Kesäinen Pavlova, syntymäpäiväjuhlat ja leikkimökki

Kesäinen Pavlova, syntymäpäiväjuhlat ja leikkimökki

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Vihdoin koitti päivä, jolloin pienen tytöntylleröisen syntymäpäiväjuhlia vietettiin. Suurin syntymäpäivälahja jonka tyttö sai, oli pienen pieni leikkimökki. Leikkimökki projekti oli minulle rakas, koska koko meidän perhe osallistui sen tekemiseen. Vanhin lapsistamme rakensi leikkimökin, minä maalasin sen, vanhin tytär auttoi pienempien lasten kaitsemisessa ja mieheni oli jokapaikan handyman.

Kesäkuun lapselle halusin tehdä pumpulisen ja makean Pavlovan mansikoilla ja sitruunan makuisella rahkalla. Voi sitä riemua! Kakku maistui syntymäpäiväsankarille ja leikkimökki sai silmät säihkymään. Onnea, pieni tyttöni <3

Täältä löydät herkullisen Pavlova ohjeen!

Täyte


2 dl kermaa
2 dl rahkaa
1 tl sitruuna-aromia
ripaus sokeria

Kurkistus leikkimökkiin!


Leikkimökistä piti alunperin tulla perinteinen, kunnes pienen pihamme kirsikkapuu sekä lukuisat pensaat muokkasivat leikkimökistä muutaman minuutin ajatuksella jotain muuta. Mitä jos tehdään moderni leikkimökki? Sellainen mikä mahtuisi kirsikkapuun alle. Vino katto, pitkä ikkuna ja jotain muuta hauskaa. Pelkäsin ensin lopputulosta, mutta nyt olen hyvin tyytyväinen. Väriksi valitsimme valkoisen sekä harmaan sävyt, niin että ne sointuvat muuhun ympäristöön. Sade haittasi maalauksia monta kertaa, joten projekti venyi hieman. Ja mitä enemmän satoi, sen enemmän ajatukseni rönsyivät ja maalia piti ostaa aina vaan lisää! Leikkimökin ovi tuli maalattua kolme kertaa!!! Sanonta kolmas kerta toden sanoo, piti nyt paikkansa. Milloin ovessa oli kukkia, milloin kukkia sekä perhosia ja välillä koko ovi oli valkoinen. Lopputulos; harmaa ovi, joka on täynnä  liiteleviä perhosia. Perhoset piirsin pikkuleipäperhosmuotista pahville ja tein sabluunan, sitten vaan töpsöttelemään maalia. Viimeisenä iltana tajusin, ettei minulla ole mitään millä sisustaa mökkiä. Pikainen käynti käsityökaupoissa ja pientä kivaa alkoi löytymään. Löysin myös 4€ Tilda-kangaspalan ja kun en ompelukonetta omista, taistelin kankaan, neulan ja langan kanssa yöhön asti. Kangaspalasta sain aikaan jokseenkin sievät verhot kumminkin. Leikkimökin sisustus kaipaa vielä jotain, mutta eiköhän mökki pian löydä omansa. Ajatus tärkein ja nyt leikkimään!

Perhoslaakso kirsikkapuun alla.

Uunissa paistuu jo kakku.

Leivokset odottavat rivissä leikkiin pääsyä.

Kuka haluaa palan suklaakakkua?

Kerro, kerro, kuvastin….

Tai leivoksia?

Tervetuloa pieni tytöntylleröinen!

Ja meillä kaikilla oli niin muukaavaa….


Lue myös nämä

8 kommentit

-päivi- 14 kesäkuun, 2014 - 8:30 am

Ihana leikkimökki ja herkullinen Pavlova ! Suloista suvipäivää siine

Peggy 16 kesäkuun, 2014 - 10:31 am

Kiitos Päivi :) Oikein mukavaa alkavaa juhannusviikkoa sinulle!

Herkkuhovi 14 kesäkuun, 2014 - 10:41 am

Aivan yli-ihana leikkimökki! Ja mikä parhainta, sitä on ollut tekemässä jokainen. Ne muistot säilyvät taatusti jokaisella :)

Pavlova näyttää herttaiselta, en ole koskaan tätä herkkua vielä tehnyt mutta tarkoitus olisi tehdä kesällä tuoreiden mansikoiden kera. Kopsaan silloin tuon sydän-idean! <3

Onnea pienelle tytöntyllerölle!

Peggy 16 kesäkuun, 2014 - 10:33 am

Voi kiitos! Projekti oli niin rakas ja hienoa tehdä.

Kesällä sitten yllätät perheen ja teet Pavlovan mansikoilla :D <3

P.s. Oli ihana nähdä! <3

Eija 15 kesäkuun, 2014 - 8:00 am

Ihana sydämmenmallinen pavlova ja suloinen mökki, kyllä siellä kelpaa tytön leikkiä! Meidän pihalla on perinteinen leikkimökki, joka on jo monta vuotta toiminut puuvajana. Jos saisin puuvajan, sisustaisin leikkimökistä huvimajan itselleni!

Peggy 16 kesäkuun, 2014 - 10:38 am

Kiitos :) Meillä on monta lasta ja aina olemme miettineet leikkimökin tekemistä. Nyt vasta vuosien jälkeen tuli ajatus, tuumasta toimeen ja onneksi on vielä kaksi leikkijää, jotka taatusti temmeltävät siellä :D Huvimaja kuulostaa ihanalta!

Nanne - Elämää Koivurannassa 15 kesäkuun, 2014 - 2:24 pm

Ihana pavlova!! vieläkään en ole sitä testannut, mutta lupaan että kesän aikana… :)

Peggy 16 kesäkuun, 2014 - 10:38 am

Nyt Nanne kokeilemaan Pavlovaa! Se on niin helppokin :) Postausta odotellessa.

Kommentointi on suljettu.