Etusivu Kalaruoka Kirja-uutisia ja kurkistus kulisseihin
Parhaat kalareseptit, Peggy Thomas

Kirja-uutisia ja kurkistus kulisseihin

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kirja-uutisia ja kurkistus kulisseihin! Vihdoinkin voin paljastaa teille pitkään pidetyn salaisuuden. Esikoiskirjani Parhaat kalareseptit tulee kauppoihin helmikuussa 2019! Kirja pitää sisällään lähes 100 herkullisen kalaisaa reseptiä niin arkeen kuin juhlaan sekä soosit ja lisukkeet-osion, jotka ovat omiaan kalan kanssa. Resepteissä hyödynnetään tuttuja sesongin kaloja lahnasta, loheen, särjestä silakkaan ja kaikkea siltä väliltä. Kirjasta löytyy perinteisiä klassikoita ja makuhermoja kutkuttavia uutuuksia. Kirjan punainen lanka on helpolla hyvää ja kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan hyödynnetään myös kalatiskin palvelut.

Parhaat kalareseptit, Peggy Thomas

Kirja-uutisia ja kurkistus kulisseihin

Olen haaveillut kirjan kirjoittamisesta jo pitkään ja olen erityisen kiitollinen kustantajalleni Readme:lle luottamuksesta sekä mahdollisuudesta kirjoittaa keittokirja aiheesta, mikä on itselleni lähellä sydäntä.

Jo pienenä tyttönä istuin tuntikausia onki kädessäni, odottaen kalasaalista. Kalastus oli silloin rakkain harrastukseni, vaikka kalasaaliit eivät olleet kummoiset. Onneksi hyvää kalaonnea löytyi kaupasta ja sitä kautta saatiin herkkua ruokapöytään. Olen aina pitänyt kalasta ja ilokseni myös nykyään myös omat lapsenikin. Kalasta saa mitä mainiointa pikaruokaa ja helpolla. Kala on luotto raaka-aineeni.

 

Kurkistus kulisseihin

Kirjan tekeminen on ollut aivan huikean inspiroivaa ja se on vienyt minut ihan mennessään eikä pelkästään minua, vaan koko perheeni. Kalaa on syöty kesästä lähtien melkein joka päivä ja olenkin jäänyt ihan mahdottomaan kalakoukkuun, niin hyvää se on. Perhe on ollut aivan mahtavana syömisapuna, armottomana raatilaisina ja tukipilarina koko kirja-projektini ajan. Kaikki ruoat on maistatettu perheelle, sukulaisille, naapureille ja ystäville, jotta ne ovat juuri oikeanlaisia.

Kalaa on grillattu, paistettu, graavattu, kypsennettu uunissa…. kuvattu, stailattu, kannettu järven rannalle, metsään, kaislikkoon ja taas kuvattu. Kuka söi annoksen? Valmistettu kalaruoka uudelleen ja jatkettu samalla kaavalla. Blogissa olen yrittänyt pitää maltillisesti kalaruoat esillä, jottei kirja-salaisuuteni vain paljastuisi, mutta nyt voin iloita ja hehkuttaa täällä blogissakin. Uusia kalareseptejä on siis tulossa tännekin enemmän.

 

 

Kalareseptejen lisäski kirjassa tullaan inspiroitumaan Suomen luonnosta ja se näkyy myös ottamissani fiiliskuvissa. Tyttäreni on ollut tärkeänä apuna kuvauksissa, jossa nauru on raikunut ja muutama tuskapisarakin.

Esikoiskirjan tekeminen yllätti minut monta kertaa, niin iloisesti kuin ällikällä päähänkin lyötynä. Kirjan kirjoittaminen oli isompi projekti, mitä osasin kuvitella. Onneksi minulla oli ihana tukijoukko taustalla. Perheeni ja ystäväni Sweet Food O´Mine-ruokablogiakin pitävä Sari. Sarilla on jo paljon kokemusta kirjojen kirjoittamisesta ja hauska sattumus oli, että teimme samaan aikaan kirjojamme. Minä ensimmäistä ja Sari kymmenettä. Ilman Sarin tukea ja neuvoja, olisin ollut pulassa monet kerrat. Kiitos Sari ystävyydestä.

Iso kiitos menee myös kaikille teille. Kommenttinne, reseptikokeilut, yhdessä kokkailu, tiedon jakaminen ja kaikki tämä yhdessä olo, merkitsee minulle paljon. Olen todella kiitollinen, Olette mahtavaa ruokaseuraa, kiitos.

 

Parhaat kalareseptit

Parhaat kalareseptit-kirja

Parhaat kalareseptit tarjoaa lukijalleen lähes sata helppoa, inspiroivaa ja mielenkiintoista reseptiä, jotka sopivat niin arjen kiireisiin, illanistujaisten herkutteluun kuin juhlapöydän näyttäviin tarjottaviin. Resepteissä hyödynnetään kalatiskien palvelut ja sesonkien tarjonta.

Mottona “helpolla hyvää”. Herkullinen ja kalaisa makumatka vie hetkessä mennessään ja pian huomaat, että kalasta on moneksi. Kala valmistuu nopeasti lautaselle ja vain mielikuvitus on sen käytössä rajana. Kokeile ja ihastu mm. paholaisen muikkuihin, haukisipseihin, kalaisiin kaalikääryleihin, cod dogiin, Igorin kalaan ja walesilaiseen pekoniloheen. Kalareseptien lisäksi kirjasta löytyvät soosit ja syötävän hyvät lisukkeet kalalle, jotka rikastuttavat kala-annoksia.

Värikäs ja rönsyilevän kaunis kirja on ruokavaikuttaja- ja ammattibloggaajan Peggy Thomaksen esikoisteos. Hänen bloginsa, Peggyn pieni punainen keittiö, on yksi Suomen suosituimmista ruokablogeista. Peggyn lapsuuden tärkein harrastus, kalastaminen on jäänyt vuosien varrella unholaan, mutta rakkaus kalaruokiin on säilynyt. Terveellinen ja helppo kalaruoka saa elämän maistumaan astetta paremmalta.

 

Parhaat kalareseptit

 

Rakastan kalan lisäksi tuoreita yrttejä, jotka korostavat hienosti kalan omaa makua. Ilokseni Parhaat kalareseptit- kirjan pääyhteistyökumppanini on Kaarlo Kani, Oksasen puutarhan yrtit sekä salaatit, jotka saa kalan maistumaan vieläkin astetta paremmalta. Yrtit piristävät annoksia ja antavat freesin, melkeinpä kesäisen kokonaisuuden vuoden ajasta huolimatta.

 

 

 

Vielä muutama kuukausi pitää malttaa odottaa kirjan julkaisua. Jännittää ihan hirmuisesti, toivottavasti pidätte kirjastani. Kirjan julkaisun aikaan tulette kuulemaan toisen salaisuuteni, joten kannattaa olla kuulolla. Siihen asti nautiskellaan, mitäs muuta kuin kalaa!

 

Parhaat kalareseptit

 

Pssttt…. Joko kurkkasit uusimmat kalareseptini?

 

 

Lue myös nämä

16 kommentit

Sari Spåra 19 marraskuun, 2018 - 8:47 pm

Olen niin iloinen sun puolesta, että sait toteuttaa tämän unelman.
Tiedän, että kirjasta tulee suurenmoisen kaunis ja kattava teos. Keittiön kalaisa klassikko <3

Peggy 19 marraskuun, 2018 - 10:25 pm

Kiitos Sari ja kiitos ystävyydestä, tuesta kirja-projektin aikana ja ja ihan kaikesta! On ollut ilo jakaa tämä yhteinen taival :)

Nanna 20 marraskuun, 2018 - 10:13 am

Jee, Peggy! Saat kyllä aikaan kun rupiat! Onnittelut esikoiskeittokirjailijattarelle!

Peggy 20 marraskuun, 2018 - 11:03 am

Kiitos Nanna <3 Pitkään tästä on haaveiltu ja onneksi nyt vasta sain tilaisuuden. On tullut viisautta ja osaa kääriä hihat oikeaan aikaan.

Johanna / hellan ja viinilasin välissä 20 marraskuun, 2018 - 10:16 am

On se niin valtava projekti, että suuret onnittelut jo nyt ❤️

Peggy 20 marraskuun, 2018 - 11:04 am

Kiitos Johanna <3

Antoisa ja haasteellinen projekti, joka yllätti itsenikin. Rakastin melkein jokaista sekunttia :)

Viikonlopppukokki 20 marraskuun, 2018 - 11:46 am

Hienoa! Onnea! Nyt ymmärrän miksi kaipasit madetta syksyllä ;)

Peggy 20 marraskuun, 2018 - 2:08 pm

Kiitos <3 Olin todella jo epätoivoinen mateen suhteen :D Onneksi vinkkasit ja kävi hyvä tuuri!

Mari 20 marraskuun, 2018 - 5:22 pm

Onnea Peggy! Upealta vaikuttaa. Nauti tuosta tunteesta, sillä itse jäin sitä samaa euforiaa kaipaamaan seuraavien kirjojen kanssa. Ekan kirjan työstö ja valmiin kirjan painosta tuleminen on ainutlaatuinen hetki!!

Peggy 22 marraskuun, 2018 - 10:25 am

Kiitos Mari. Kirja-projektiin lähtiessäni en osannut edes uneksia kaikesta siitä fiiliksestä ja työstä. Olo on kyllä kaikkensa antanut ja suurella sydämmellä. Odotan niin, että saan kirjan käsiini <3

Annin Uunissa 21 marraskuun, 2018 - 8:40 am

Onnittelut Peggy vielä virtuaalisesti myös minulta! Upean näköistä <3

Peggy 22 marraskuun, 2018 - 10:25 am

Kiitos Anni <3 Huikea fiilis ja arvaa mitä tänään teen? Muutamaa lisäreseptiä kirjaan :D

Sanja/ Sokerivaltakunta 22 marraskuun, 2018 - 6:47 am

Onnea Peggy. En malta odota helmikuuta ❤️

Peggy 22 marraskuun, 2018 - 10:26 am

Ihana kuulla Sanja <3 Kiitos <3

Celebration Treats 4U 22 marraskuun, 2018 - 11:02 pm

Herkulliselta näyttää ja kuulostaa. Onnea vielä kirjan tiimoilta tänne bloginkin puolelle :) Uskon, että projekti on ollut antoisa ja yhtälailla myös vaativa.

Peggy 24 marraskuun, 2018 - 10:47 am

Kiitos <3 Projekti on ollut tosi opettavainen, ihana ja itsensä haastamista. Nyt voi hetkeksi huokaista, perhoset vatsassa :)

Jätä kommentti