Etusivu Kalaruoka kokonaisena grillattu ahven
Kokonaisena grillattu ahven

kokonaisena grillattu ahven

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Kokonaisena valmistettu ahven on mielettömän herkullista ja helppoa grilliruokaa. Grillattu ahven sekä uudet perunat maistuu suussa kuin Suomen kaunis kesä. Mausteeksi vielä nokare voita ja tuoretta tilliä, yksinkertataisesti lautasellinen hyvää. Kokonaisen ahvenen grillaaminen onnistuu ilman halsteria, jos sellaista ei satu olemaan. Riittää kun on se ahven, mausteita, grilli ja pala foliota. Niillä mentiin meilläkin ja lopputulos oli just passeli.

 

Kokonaisena grillattu ahven

Kalaruoat ovat vieneet minut aivan mennessään. Meidän perheessä kalaa tulee syötyä paljon ja se onkin mielestäni ihan parasta pikaruokaa. Vuosien varrella on tullut myös huomattua, että sieltä kaupasta saa muutakin kuin tuttua lohta tai kirjolohta. Joten rohkeasti uusia makuja kohti ja niin löytyy ne omat lempparit ja jopa yllättäjät sinne omaan ruokapöytään.

Pienenä tyttönä olin kova plikka onkimaan. Eloisa  ja vauhdikas pellavapää rauhottui aina, kun onkivapa vilahti.  Eläväisestä luonteestani huolimatta saatoin istua ongen nokassa aamu kuudesta ilta kuuteen ilman tylsistymättä. Katselin liplattavaa järveä, vesimittareiden kisailua ja kalojen tuomia vesipärskeitä veden pinnalla. Välillä luin Viisikkoa onkivapa kainalossa tai viihdytin kaloja laulullani. Toki tiesin laulun ja äänien pelottelevan kalat kauas pois, mutta minua se ei haitannut.

Joskus lokki istui kivellä katsoen minua ja nauroi varmaan sulkiinsa, kun istuin laiturilla päivästä toiseen saamatta kalan kalaa. Kalan saaminen ei tainnut olla edes se pääasia, vaan kaikki tunnelma ympärilläni ja herkulliset eväät. Luonnon helmassa ruoka maistuu jotenkin ihan specialilta, ehkä sen vuoksi ulkona grillaaminenkin saa minussa sen samalaisen hyvän fiiliksen.

Kokonaiset ahvenet resepti

Kokonaisena grillattu ahven

 

 • 4 isoa kokonaista ahventa
 • 1 sitruuna
 • 50g voita
 • nippu tilliä
 • suolaa ja mustapippuria

 

 1. Leikkaa foliosta reilua 4 palaa, johon saat ahvenen hyvin kääräistyä. Voitele foliot voilla.
 2. Pese ja siivuta sitruuna. Huuhtele tarvittaessa tilli.
 3. Perkaa ahvenet ja huuhtele kylmän veden alla.
 4. Hiero suolaa ja pippuria ahventen päälle sekä sisäpuolelle.
 5. Grillaa kuumassa grillissä ahveniin kauniit grilliviivat.
 6. Nosta ahvenet yksittäin foliopalojen päälle. Täytä kalat tillillä, sitruunalla ja voi nokareella.
 7. Kääri ahvenet folion sisään ja grillaa koosta riippuen noin 5-10 minuuttia molemmin puolin.

Grillattu ahven

KOKONAISENA GRILLATTU AHVEN

Lue myös nämä

10 kommentit

Sari 26 toukokuun, 2017 - 3:48 pm

Sä olet kalavelho! Täältä löytyy aina ne parhaimmat kalareseptit. Ahvenet on mun suosikkeja.

Peggy 29 toukokuun, 2017 - 12:24 am

Taidan jäädä kyllä sulle kakkoseksi :) Kala on niin hyvää, että kelpaa kehitellä reseptejä. Sun reseptillä tehdyt haukipihvit <3

Sirkku 26 toukokuun, 2017 - 8:57 pm

Luonnon helmassa ruoka tosiaan maistuu ihan erilaiselta, nauroipa lokki sulkiinsa tai ei. Rakastan kesää juuri siksi, että voi elää enemmän ulkona ja ulkomaailman voi päästää sisällekin pitämällä ikkunoita auki ja vaeltamalla kodin ja pihan väliä huoletta. Ja voi vitsi, miten odotan uusia perunoita!

Peggy 29 toukokuun, 2017 - 12:26 am

Olen huomannut, että ihmiset on kesäisin paljon leppoisempia ja huolettomampia. Kesä saisi jatkua hieman pidempäänkin ja ne potut <3 Tulispa pian ne kotimaiset!

Dinner4u2 Mirka & Pauliina 26 toukokuun, 2017 - 11:22 pm

Ihania onkimismuistoja sulla! Oon niin samaa mieltä tuosta, että kokonaisena grillattu kala on helppoa ja herkullista ruokaa. Jännä nähdä, milllainen meidän kesän kalasaaliista tulee :).

Peggy 29 toukokuun, 2017 - 12:27 am

Just etsiskelin ulkovarastosta onkea, mutta turhaan. Pitää käydä varmasti ostamassa, jotta pääsee lasten kanssa kalaan :)PIdetään peukkuja hyvälle kalakesälle.

Kulinaari 27 toukokuun, 2017 - 4:58 pm

Aivan ihanaa kesäruokaa, jota nykyään ei enää oikein itse pysty kerrostaloasujana tekemään. Tulee kesät saaristossa purjehtimassa mieleen.

Peggy 29 toukokuun, 2017 - 12:30 am

Minä haaveilen savustamisesta tai loimuttamisesta, mutta siihen ei rivarissa ole mahdollisuutta :) Pääsisipä saaristoon, siellä sielu ja hermot pääsisivät lomalle!

Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi 27 toukokuun, 2017 - 10:53 pm

Kesä ja kala <3 Ihanaa, että molempien sesonki on vihdoin tulossa <3

Peggy 29 toukokuun, 2017 - 12:30 am

En muista, koska olisin odottanut kesää näin kovasti ja muutaman viikon lomaa <3 Tule kesä pian!

Jätä kommentti