Etusivu Koti ja kattaus Rennot rapujuhlat

Rennot rapujuhlat

by Peggy

Rennot rapujuhlat ovat lämpöisen loppukesän yksi odotetuimmista juhlista, joita meidänkin perheessä vietetään yhdet jos toisetkin. Ravustuskausi starttaa 21.7 ja jatkuu lokakuun loppuun saakka, joten rapujuhlia voi viettää kesän valoisista päivistä aina syksyn pimenevien iltojen tunnelmiin. Muutama vuosi sitten rapujuhlat lapsien ja perheen kanssa olivat kaikkea muuta kuin hauskat. Yhden katastrofaalisen rapujuhlan, kurkistus kulisseihin– jälkeen ymmärsin, että teen juhlista juuri meidän näköiset ja nyt rapujuhlat ovat melkein yhtä riemua.

 

Rennot rapujuhlat

Ihan perinteisillä ”silloin ennen vanhaan” rapujuhlilla on aikamoinen maine. Niissä juodaan niin maan per*******i, laulaa luritellaan snapsilauluja ja askarrellaan veitset kädessä kovakuoristen rapujen kanssa rapumehua imien ja pieniä lihapaloja syöden. Perinteiset rapujuhlat ei ole koskaan olleet minun juttuni, koska en vain kestä snapseja, enkä olutta, eikä kanssa juhlijat liiemmin sen jälkeen minun laulua. Niinpä olen suosiolla heittänyt tietyt etiketit romukoppaan ja otan rennosti. Nyt rapujuhlat maistuvat myös minulle.

Lapsiperheen rapujuhlat

Lapsiperheen rapujuhlissa valmistan yleensä menun alkuruoasta rapuihin ja pääruoasta jälkiruokaan. Snapsiin valitsen sitruunaisia makuja. Osan ravuista kuorin tai ostan jo valmiiksi kuorittuina. Niistä valmistan esim. rapusalaatin. Loput kokonaiset ravut askartelemme yhdessä kiireettömästi auki alkuruoan jälkeen ja pidämme lystiä. Muutama vuosi sitten aikani meni täysin koko perheen rapujen aukaisemiseen ja kaikilla kurni nälkä mahassa. Oikeanlaisella menulla lähtee nälkä, ruoka maistuun ja kaikilla pysyy hyvä mieli koko juhlan ajan. Pöytään kannattaa tuoda koko perheen suosikkiruokia.

Rapujuhlien kattaus

Rapujuhliin sopii erinomaisesti perinteinen puna-valkoinen kattaus. Papereilyhdyt, servetit, rapuviirit, kynttilät ja erilaiset valot tuovat kaunista tunnelmaa juhlapöytään. Kukilla, yrteillä ja kruunutillillä saa lisää näyttävyyttä kattaukseen. Pöytään kannattaa kattaa myös rapuveitset, paperiset kaulurit ja rapuisille käsille puhdistavat huuhtelukulhot.

Rapujuhlat, Peggyn pieni punainen keittiö

Rapujuhlien Menu

 

Valitsin menuksi perheemme suosikkeja. Kantarellikeitto on jo perinteinen tarjottava, josta pitävät neljä juhlijaa viidestä. Ainahan pitää olla yksi sellainen, jonka mielestä sienet maistuu kumilta. Keiton jälkeen jatkettiin aivan ihanalla rapusalaatilla, kokonaisilla ravuilla, paahtoleivällä ja pestolla. Illan kruunasi minun luottopiirakkani, mascarpone-mustikkapiirakka, joka vie kielen mennessään.

 

 

 

Rapujuhlien menu

Juhlaruokakirja

Rakastan juhlien järjestämistä, juhlat tuovat kuin pieniä taikahippuja kiireisen arjen keskelle. Syyskuussa juhlitaan ja iloitaan sylin täydeltä, koska silloin ilmestyy toinen teokseni, JUHLARUOKAKIRJA! Juhlaruokakirja sisältää yli 100 helppoa ja herkullista reseptiä makeasta suolaiseen, unohtamatta juhlajuomia, kauniita kattauksia vinkkeineen ja teemajuhlia, kuten nämä lapsiperheen rapujuhlat omalla menu kokonaisuudella. Mottona: helpolla hyvää, hymyssä suin ja vähän hullutellen. Sama punainen lanka löytyy Juhlaruokakirjan jokaiselta sivulta.

 

Tilaa Juhlaruokakirja ennakkoon.

Nyt voit tilata Juhlaruokakirjan ennakkoon ainaki Akateemisesta Kirjakaupasta ja Suomalaisesta Kirjakaupasta  

Oikein ihania ja tunnelmallisia rapujuhlia, juuri sellaisia omanlaisia.

♥ Peggy ♥

 

 

Lue myös nämä

9 kommentit

Sari Spåra 3 elokuun, 2019 - 3:27 pm

Meilläkin on aina menty omannäköisin rapujuhlin ja varsinkin, kun lapset ovat mukana viettämässä.
En malta odottaa kirjaa, että päästään fiilistelemään teidän juhlia ja etsimään uusia ihania reseptejä. Elämässä ei koskaan voi olla liikaa juhlia!

Peggy 3 elokuun, 2019 - 6:30 pm

Ihanaa, tästä tulee paras kirjasyksy ikinä <3 En malttaisi odottaa meidän kirjoja :) You Know....

Sari 3 elokuun, 2019 - 10:41 pm

Tästä ihan taatusti tulee ❤️

Nanna 4 elokuun, 2019 - 2:34 pm

Ihanaa kun löysit rapujuhlat uudelleen. Kuulostavat täydellisiltä!

Peggy 15 elokuun, 2019 - 9:13 am

Kiitos sinulle Nanna <3 Olit mun inspiraatio.

Annin Uunissa 8 elokuun, 2019 - 10:52 am

Kirjaa odotellessa <3

Meillä rapujuhlat tulossa vasta parin viikon päästä mökkimaisemissa <3 :) Toivottavasti vielä riittää lämpöä, jos saataisiin syödä ulkona!

Peggy 15 elokuun, 2019 - 9:14 am

Minäkin odotan niin innoissani kirjaa, ettei millään malttaisi ootella :)

johanna / hellan ja viinilasin välissä 9 elokuun, 2019 - 12:24 pm

Nuo kuvat <3

Vähän jo odottelen (vain vähän) hämyisiä syysiltoja, jolloin voisi järjestää rapujuhlat. Teillä oli kyllä aivan ihanat pirskeet!

Peggy 15 elokuun, 2019 - 9:14 am

Perheen kanssa on ihana tunnelmoida yhdessä <3

Jätä kommentti